Niscaiva fudulii ajefiste asezonate cu minciunele gogonate

Observel semnează în rubrica de pe coloana dreaptă din pagina 1 în Sporttim: ”Cu lupa pe ei…” (XIII). O ”muscă“ aterizată din întâmplare la ceas de seară pe lampa de pe birou, mi-a semnalat un subiect numai bun de pus ”Lupa pe ei…“!

Avantajul accesului la internet constituie pentru unii, care preferă să activeze în semiîntuneric, în fapt, un foarte mare dezavantaj… Informații de orice fel rămân “agățate” și pot fi accesate cine știe când, de cine știe cine.

Și uite așa am primit”pontul“ de la ”musca“ buclucașă, cu trimitere la un material de pe youtube și în care este redată o anume emisiune a unui post TV local, din 07 august 2019. Vă veți întreba, poate, ce legătură are respectiva emisiune cu subiectele pe care le ține Observel sub lupă? Păi tocmai, are!!

Emisiunea, difuzată după ce a fost în prealabil înregistrată, adicătelea ea nu a fost difuzată în DIRECT / LIVEvom vedea imediat din ce motive – îl are ca invitat pe noul președinte al AJF Timiș, Romeo Malac. Motivul și subiectul este oferit de desfășurarea Adunării generale ordinare a AJF Timiș din data de 27 iulie 2019. Mai mult, după modul cum și-a făcut moderatorul ”datoria“, un ”papagal cârcotaș“ mi-a spus că emisiunea arăta a fi mai degrabă… comandată de invitat! De văzut dacă se verifică principiul”nu iese fum fără să faci foc“…

Probabil vor fi și unii care vor spune, haide bre, acum vii cu subiectul?? Păi cu regret, subiectul este și mai actual în lumina exemplelor privind repetatele încălcări ale Statutului și regulamentelor de către ”echipa cât o țară“ instalată la conducerea AJF Timiș pe 24 februarie 2018, încălcări pe care în ultimele săptămâni le-am tot pus sub reflector.

Prestația președintelui Romeo Malac arată încă o fațetă a persoanei din fruntea AJF, care a considerat oportună apariția fără vreun telefon incomod și doar pentru a-și ridica singur osanale de cât de harnic și implicat e în rezolvarea ”problemelor fotbalului mic județean“, după cum singur s-a exprimat (de parcă fotbalul mic putea fi unul național sau internațional), dar și cât de multe dintre acestea le-a rezolvat el într-un an și jumătate!

 Menționăm că respectiva adunare generală ordinară a fost prima întrunire organizată de nouă conducere ajefistă și era important de văzut ce a făcut ”gașca“ de dimensiunea unei țări într-o perioadă de un an și jumătate, prin comparație cu promisiunile făcute înainte de alegeri???

Asta mai ales că în spațiul public au apărut o serie de acuzații la adresa conducerii AJF Timiș. Și care este reacția dinspre sediul de pe str. Pop de Băsești nr. 43? Băieții tac chitic, evitând orice apariție directă pentru a-și prezenta propria versiune asupra subiectelor semnalate. Inexplicabil pentru mulți, dar extrem de logic la o analiză la rece! NIMENI din conducere nu dorește să comunice în mod transparent cu presa pentru un motiv extrem de simplu: NU are cum să combată și să contrazică niciunul dintre aspectele semnalate de încălcare a propriului Statut și a regulamentelor FRF!!! Și atunci, când n-ai deloc argumente, iar ceea ce se spune despre tine este cât se poate de adevărat, n-ai altă soluție decât ”tactica struțului“, îți ascunzi capu-n nisip! Ignori situația penibilă în care te regăsești și cauți să denigrezi și să minimalizezi toate informațiile, dar și pe autorii acestora.

Asta pentru că nu ai tăria de caracter să recunoști public că ai greșit și că aspectele sunt adevărate, dar că promiți să încerci măcar remedierea lor… Vorba proverbului: de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere! Așa că nici eu nu o fac! Că n-am de la cine…

Trecând peste alegerea total improprie a datei de desfășurare a respectivei adunări generale, mulți reprezentanți ai membrilor afiliați fiind în concedii în acel moment, încerc să găsesc o explicație logică a deciziei prin care s-a stabilit data menționată de desfășurare. Și, la o privire mai atentă, coroborat cu informațiile răzbătute ”din casă“, ”băieții deștepți“ de la timonă nici nu și-au dorit, de fapt, o prezență 100% a membrilor afiliați!

De ce? Păi pentru că trebuiau să-și treacă pe neobservate noul Regulament disciplinar al AJF, unul care instituie sancțiuni mai mari pentru acest nivel al fotbalului și care urma să certifice anumite decizii viitoare ale “găștii”. Și atunci, pe lângă convocarea adunării la o dată nepotrivită, au produs și diversiunea corespunzătoare cu privire la ordinea de zi! În caietul program al Adunării generale, distribuit participanților, nu se ”suflă“ nici o vorbă despre noul Regulament disciplinar al AJF, cu toate că acesta trebuia dezbătut articol cu articol și aprobat de majoritatea membrilor afiliați!!!

Mai mult, tot pentru diversiune, cu mai multe zile înaintea datei de desfășurare a adunării generale, într-o anumită pagină a site-ului oficial a apărut, așa ca din senin, un… proiect al Regulamentului disciplinar al AJF Timiș! Spre consultarea lui de către membrii afiliați! Numai că nimeni nu i-a și atenționat pe aceștia din urmă despre existența lui, iar pentru o persoană care nu are abilități de navigare pe site, găsirea proiectului de regulament era o adevărată provocare… De preferat nu prea des repetată! Că se risca formarea unui ”curent potrivnic“ în rândul membrilor afiliați, ceea ce onor conducerea nu-și dorea! Formal, șefii au îndeplinit parțial condițiile impuse de Statut pentru includerea regulamentului printre subiectele discutate la Adunarea Generală ordinară. Au întrunit… ”acoperirea regulamentară“! Dar iarăși au dat cu ”bățu-n baltă“ prin neincluderea lui ca subiect separat, distinctiv, în ordinea de zi a adunării!

Punctul trei al scenariului de trecere frauduloasă a unui act important și cu implicații viitoare a fost obosirea audienței! Aceasta este formată în majoritate din persoane fără o pregătire juridică sau economică. Și atunci, prin prezentarea unor interminabile rapoarte ale diverselor comisii și comitete, care utilizează termeni străini pentru 99% dintre participanți, audiența intră automat în… amorțire. Între timp, ronțăind ronțăiele și alte ”consumații“, cei prezenți, plictisiți, își privesc tot mai des ceasul așteptând încheierea… izbăvitoare.

Acela este momentul cheie în care, la punctul DIVERSE, conducerea AJF introduce întotdeauna exact subiectele importante, iar votanții nici nu mai țin minte ce au votat de fapt! Foarte vag își mai aduc eventual aminte unii, că parcă a fost discutat ceva. Dar NICIUNUL nu e în stare să spună ce anume a fost dezbătut și votat în mod concret! Iar peste zile, săptămâni sau luni, cu toții rămân în ceață dacă-i întrebi de subiect!  

Revenind la obiect, ce ne spune încă de la început mai marele ajefist? Mai întâi ne informează că din totalul de 115 membri, cică afiliați (aici știm deja că majoritatea nu sunt statutari și legali), au fost prezenți 79! Asta e o altă șmecherie… La Adunarea Generală de alegeri au fost prezenți 121 de membri afiliați din 122. Cum s-o fi pierdut pe drum diferența? Simplu! E vorba de asigurarea cvorumului! Alții ar explica prin afilieri și dezafilieri…

Reamintesc că, pentru decizii statutare sau regulamentare, este necesară o majoritate de 2/3 dintre cei prezenți, iar cvorumul pentru desfășurarea adunării trebuie să fie tot de 2/3, dar din totalul membrilor afiliați. Numai că, și de astă dată, ”socoteala din târg“ nu s-a potrivit cu cea din birourile AJF! Și atunci, băieții s-au reorientat rapid și i-au numărat la capitolul cvorum inclusiv pe cei 13 membri ai Comitetului Executiv, care, reamintesc, nu fac parte din cvorum și nici nu au drept de vot în Adunarea Generală! Tot aici intră și unii vajnici ”servitori ai cauzei“, care îndeplinesc diverse funcții prin comisiile AJF, conform Statutului și ei fără drept de vot!!!

Vă propun un mic calcul aritmetic: 115 x 2/3 = 76,66… adică necesarul pentru constituirea cvorumului de prezență era de 77 membri; în fapt, prezenți au fost 79 – 13 = 66 membri! Asta fără să-i socotim pe ”comisionari“, cumulatori și ai funcțiilor de observatori!! Imaginați-vă cum stăteau lucrurile cu cvorumul dacă numărul total al celor afiliați trebuia să fie 122! Acum e clar de ce a scăzut numărul total?

Comparând ”materialul clientului“, 77 este întotdeauna mai mare decât 66 în aritmetica de clase primare! Ce rezultă? Că Adunarea generală ordinară a AJF din 27 iulie 2019 a fost NESTATUTARĂ!!!! Și, pe cale de consecință, toate deciziile acesteia sunt nule de drept! Ce zice competenta Comisie juridică a AJF?? Nimic. Rușinică, rușinică…

După ce a ținut să ”înceapă cu începutul“, Il presidente a reamintit modul cum a câștigat el alegerile, omițând să spună vreun cuvințel despre implicarea masivă a politicului, reprezentat la acel moment de 79 de primari și viceprimari, din cei 121, care nu aveau ce căuta acolo, dar unii au și votat!

Zice mai departe ”înălțimea ajefistă“ că a ținut 12 Comitete executive în perioada menționată, incluzând și pauza competițională! Bravo!!!! Numai că, tot Statutul, la Cap. III, Lit. B, art. 32, pct. 1, spune că ”de regulă, Comitetul Executiv se întrunește lunar sau ori de câte ori este necesar“, așa că cele 12 Comitete nu sunt vreo mare realizare, ci doar o simplă respectare a prevederilor statutare! Spre știința prezidențială, Adunările Generale ordinare sunt, tot conform Statutului, OBLIGATORII a se desfășura anual. Așa că nici aici nu e vreun motiv de laudă sau de vreo promisiune care aparține președintelui.

”Il capo di tutti capi ajf“ susține că a prezentat Adunării generale toate hotărârile Comitetului Executiv, uitând din nou că acestea devin legale și operaționale numai după votul din Adunarea Generală, iar prezentarea lor era oricum OBLIGATORIE în proxima Adunare generală! Așa spune la Statut… Dar ca să știi ce spune, primul pas este să-l citești, iar al doilea să-l înțelegi. Pentru cunoscători!

Menținând confuzia în care se află de când a preluat șefia, ”timonierul“ nostru îl ”înaintează“ în funcția de director de competiții pe Alexandru Dumitrașcu, vă amintiți, actual șef al Biroului competiții, din cadrul Comisiei de competiții, conform site-ului oficial AJF (încă n-am înțeles cum vine asta). Băieți! Decideți-vă odată ce funcție are omul! Să se lămurească și el…

Hopa! Cică pe primul loc în programul de candidatură (cine l-o fi citit așa stufos, inodor și insipid, cu destule omisiuni pentru cine cunoaște personajul de mai mult timp?) era sprijinirea copiilor și juniorilor…

Alo, domnu’, nu v-ar strica niște lecitină! În programul dvs. primul loc este ocupat de renovarea sediului AJF! Abia apoi vine referirea la copii și juniori! Asta cu toate că… primul loc ar fi trebuit să fie ocupat de respectarea prevederilor Statutului și a regulamentelor! Așa cum zice la Statut!

”Păstorul“ fotbalului timișean susține că avem cele mai multe echipe din România, dar, referindu-se la un anume jucător, o dă din nou de ”gardul“ limbii române: ”echipele la care a fost, a promovat“! Pare a fi o… ”boală de familie“! Acorda-ți-l domnilor când îl mai trimiteți la TV!

Să te lauzi că Timișul a avut 11 promovări din 13 jocuri de baraj, tu gestionând doar promovarea Becicherecului în Liga a 3-a, ține de o caracteristică importantă a personajului: tupeul! Ca să nu mai spun că omul susține cum că în componența Comitetului Executiv sunt 13 membri de la toate echipele! Păi, parcă mai devreme se lăuda că Timișul are cele mai multe echipe din România, nu doar 13!

Și, în cel mai pur stil din genul ”șefu’ era să aveți o scamă“, nu a uitat mai spre final să dea o ”perie“ conducerii FRF, care îi finanțează ”reușitele“ programate.

Mai am niște nedumeriri izvorâte din programul de candidatură. Cum rămâne cu creşterea permanentă a calității arbitrajelor“, un ”deziderat“ care a adus județul Timiș la cel mai mic număr de arbitri divizionari din ultimii 30 de ani. Degeaba ne spune că sunt mulți arbitri! Ei există numeric, probabil, dar valoric, e jale mare: niciunul la Liga 1, un arbitru și doi asistenți la Liga 2, un arbitru și patru asistenți la Liga 3!!!! Performanță nenicule, nu glumă!

Sau cum rămâne cu punctul: ”comisiile de disciplină, de apel și de statutul jucătorilor, consider că trebuie să fie independente, formate din jurişti calificați”. Un Ionel Bolog, Traian Dejeu sau Costică Candet, toți de la ”disciplină“, sunt juriști calificați? Că nu am auzit. Și nu mai intrăm în alte detalii…

Mai spune președintele în programul de candidatură că: “Susțin îmbunătățirea regulamentului comisiilor pentru a le face cât mai puțin interpretabile și asigur transparența în aceste domenii“, dar majoritatea membrilor acestor comisii sunt mai mult decât dependenți de delegările pe care le primesc săptămânal! Iar despre transparență… n-are rost să mai vorbim!

Și mai e în program un aspect rămas în ”coadă de pește“: Modernizarea site-ului AJF Timiş, care va fi actualizat după fiecare etapă și care să fie extrem de transparent prin comunicarea de date privind informațiile despre cluburile afiliate (siglă, legitimarea jucătorilor, cartonaşe, rezultate, etc.), hotărâri ale comisiilor de specialitate, delegarea arbitrilor şi observatorilor.“ Dacă dvs. găsiți informații complete despre vreo conducere, staff tehnic și administrativ la vreo echipă pe site, și nu despre cartonașe sau rezultate, e lucru mare! Hotărâri sau delegări, da.

L-am prins cu ”mâța-n sac“ și cu alte două subiecte pe care și le asumă, dar despre care nu s-a vorbit nimic în mult pomenitul program:

  1. premierea echipelor câștigătoare din fiecare serie cu un rând de echipament (punct preluat din programul contracandidatului Gabi Stoicovici și cosmetizat în Trofeul Fair-play);
  2. publicarea tuturor sancțiunilor dictate jucătorilor, arbitrilor, oficialilor și observatorilor (punct preluat tot din programul contracandidatului Gabi Stoicovici, dar absent în programul președintelui, și la fel de absent în continuare pe site în ceea ce-i privește pe arbitri și observatori, jucătorii și oficialii fiind în schimb nominalizați).

Concluzii? Știți proverbul cu omul fudul…? După mai bine de doi ani, conducerea AJF n-are prea multe motive reale de mândrie, dar asta nu o împiedică să-și ”învinețească pieptul“ cu aferenta cărămidă! Surdă și oarbă la tot ce e evident, ”gașca“ merge înainte! Că înainte era mai bine! Și împarte în stânga și-n dreapta fudulii nejustificare și minciunele gogonate… Pentru cine e dispus să le-nghită!

Vedeți acum legătura peste timp dintre emisiune și articolul de față?

Închei avertizându-i pe membrii afiliați că onor conducerea pune la cale pentru următoarea Adunare Generală ordinară, la fel de ilegal și nestatutar cum a procedat în cazul Regulamentului disciplinar al AJF, modificarea în același regim a Statutului AJF Timiș. Scenariul va fi absolut similar și l-am detaliat mai devreme! Noul Statut va apărea undeva pe site la un moment dat, dar va lipsi de pe ordinea de zi și trecut la … diverse.

După cum mi-a ”ciripit“ mie la ceas de seară un ”porumbel voiajor“, ce tocmai a survolat sediul ”echipei cât o țară“, o schimbare importantă ce se dorește a fi introdusă în noul Statut se referă la prelungirea mandatului președintelui și echipei sale de la 4 la 6 ani! Folosind pretexte cel puțin discutabile. Vă doriți asta domnilor afiliați?

Și mi-a mai ajuns la urechi o informație. Cică prin unele birouri AJF a început să bântuie… îngrijorarea! Luat în derâdere la început, ”vătămatul“ Nicușor Tanasoglu merge mai departe în demersul său! Nu răspunde la nici o ”manevră de… întoarcere“. Are timona fixă! Și fixată într-o direcție. Interesant de urmărit derularea.

Pentru curioșii neîncrezători, accesați link-ul și verificați concluziile programului prezidențial. Vă veți convinge singuri care este imaginea reală, nu cea prezentată:

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=fbNON4t_DQM&feature=youtu.be

De astă dată nene Iancule e cert… curat, murdar!!!

Concluzia finală: respectarea statutului și regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× cinci = 40

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: