Notă a studentelor la examen? Număr de goluri marcate: 10. Politehnica, al doilea cel mai categoric scor al Ligii 1 Feminin

Prim-divizionarele de fotbal feminin ale Timișoarei au legat în premieră victorii în Liga 1, și nu oricum, ci prin a învinge pentru a doua oară la zero în luna noiembrie, mai mult decât atât, egalând astăzi la matineu al doilea cel mai categoric scor al campionatului, 10-0 pe ”Știința” în antepenultima etapă a turului – a noua, în fața antepenultimei clasate, Universitatea Galați. 

Politehnica Timișoara, din vară în Liga 1 Feminin în locul consacratei Fortuna Becicherecu Mic, n-a ratat astăzi prilejul de a administra vizitatoarelor de la Dunăre o înfrângere copie la indigo a celei suferite de moldave în 26 septembrie pe terenul multiplei campioane Universitatea Olimpia Cluj, 10-0. Un singur rezultat consemnat în actuala ediție a elitei feminine a fost mai bombat, CSȘ Târgoviște – Universitatea Olimpia Cluj 0-13 la începutul lunii trecute, ”studentele” de pe Bega egalând așadar al doilea scor fluviu stabilit de campioane.

”Violetele” n-au stat pe gânduri, 6-0 până la pauză, și s-au impus en fanfare în inegalul duel studențesc cu o formație învinsă și pe teren propriu de o manieră drastică, 2-8 și 0-6, gălățencele înregistrând în schimb un singur succes, 1-4 la CSȘ Târgoviște.

Desigur, acest 10-0 nu este nici cel mai concludent, nici cel mai edificator în privința creșterii în joc a alb-violetelor, dat fiind slăbiciunile vădite ale oponentelor, dar reușita Politehnicii nu poate fi nicidecum știrbită, o bună repetiție pe puncte și cu public – galeria viola, înaintea primirii arădencelor miercuri de la ora 14 în 16-imile Cupei României. Duel eliminatoriu vestic prefațat de poliste cu al doilea lor succes pe teren propriu în Liga 1, după ce primul era semnat tocmai cu ACS Piroș Security, 4-1 pe 5 septembrie. Cât despre vecinele de la nord, ”jumătate de normă” în contul lor cu ocazia rundei de astăzi, 5-0 acasă cu o altă codașă a campionatului, CSȘ Târgoviște.

Iar diferența de scor le-a propulsat pe ”violete” în prima jumătate a clasamentului elitei, pe treapta a 6-a, egalându-le la puncte pe sportivele de la Fair Play Joc Cinstit, dar depășindu-le ierarhic la golaveraj, dat fiind eșecul celor din zona capitalei pe terenul campioanei, cu 7-2.    

Dar cine a marcat golurile ”studentelor”? Melisa Șodinca de două ori, la fel și Cristina Sucilă, precum și Andreea Șepețan, în vreme ce Anca Dobai, Teodora Meluță, Roxana Dovîncescu și Sara Câmpean și-au trecut în cont câte un gol, ultima din penalty. 

Polistele au echilibrat bilanțul, a patra victorie, cu tot atâtea înfrângeri dar și o remiză, iar bilanțul nu poate fi decât îmbunătățit, în condițiile în care și următoarele adversare se zbat tot în ultima pătrime a clasamentului, CSȘ Târgoviște fiind sâmbăta viitoare gazdă a timișorencelor în etapa a X-a, după care încheierea turului cu un duel direct bănățean, pe 5 decembrie, acasă cu ”Cenușăreasa” Banat Girls.

Campionatul e cum e, slab, dar alb-violetele își văd conștiincios de traiectoria lor în ascensiune… Astăzi, la start cu Câmpean – Dobai, Codrescu, Heisu, Meluță – cpt., Dincă-Vuia, Ancăș, Kurja, Șodinca, Roșie, Sucilă, rezerve la începerea jocului fiind Roșu, Hațegan, Șepețan și Dovîncescu. 

Mai presus de toate, împărtășirea bucuriei pe relația fotbaliste – suporteri. Ce poate fi mai frumos? Fermecătorul fotbal, bucuria jocului, plăcerea savurării unei victorii la scor de… matineu, într-o însorită duminică de noiembrie.  

Rezultatele etapei a 9-a în Liga 1 Feminin și programul rundei a X-a, pe coloana clasamentelor la zi în secțiunea Fotbal.  

Fotografii de pe ”Știința”…

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Feminin: