Notații

În această perioadă de relaș fotbalistic, atenția tuturor este captată de Campionatul European 2020, chiar dacă acesta se dispută în 2021, unul dintre aspectele diferite ale acestei competiții față de edițiile anterioare. Acum întrecerea cuprinde 24 de echipe și se dispută în 11 orașe din țări diferite. Tocmai de aici apar discrepanțe în privința restricțiilor pe care le aplică țările organizatoare. Dacă la Budapesta accesul spectatorilor este unul total, în Anglia restricțiile rămân aceleași.

Inițial, finala campionatului a fost programată la Londra, dar tocmai din aceste motive, există riscul ca acest eveniment să fie mutat la Budapesta. Oricum poziția UEFA este cel puțin surprinzătoare, dar goana după profit explică oarecum acest fapt.

În partidele disputate până acum, rezultatele apar normale, cu puține excepții. Echipele cotate cu posibilități de a atace câștigarea competiției s-au impus în mod firesc. Echipa Italiei pare una dintre acestea, obținând maximum de puncte, nouă, în partidele disputate în grupă. Germania, după ce a fost învinsă inițial de Franța, a câștigat în fața Portugaliei, într-o partidă spectaculoasă, dar și cu greșeli de arbitraj în defavoarea nemților. Franța n-a putut trece de Ungaria la Budapesta în fața a peste 60.000 de spectatori.

Dacă tot am amintit de greșeli de arbitraj, să menționez că la partida Cehia-Croația, apărătorul croat Lovren a fost eliminat pe bună dreptate, deoarece l-a lovit cu cotul pe cehul Schick, acesta din urmă având nasul spart și o hemoragie abundentă. Cu toate acestea, el a executat lovitura de la 11 metri, chiar dacă trebuia să părăsească terenul și să primească îngrijiri medicale, numai atunci putând reveni în teren. În schimb, arbitrul Ovidiu Hațegan s-a dovedit intransigent și a arătat două cartonașe roșii, câte unul în partidele Polonia-Slovacia, respectiv Italia-Țara Galilor.

Revenind la fotbalul nostru cel de toate zilele, să amintim două evenimente care au surprins într-o oarecare măsură. Cosmin Moți a fost numit director tehnic la echipa bulgară Ludogoreț și a realizat deja un transfer și anume l-a adus la echipă pe Dorin Rotaru. Cealaltă numire este una și mai spectaculoasă, Gabriel Tamaș a fost numit președinte la FC Voluntari, rămânând în același timp și jucător.

UTA continuă campania de transferuri și i-a adus pe muntenegreanul Vukcevic și pe Tudor Călin, fost la Ripensia. Interesant este faptul că jucătorii dați afară de antrenorul Laszlo Balint și-au găsit repede echipe: Costin, Șeroni, Albu, Adrian Petre, Buhăcianu.

La sfârșitul săptămânii s-a desfășurat la Arad memorialul ”Ionuț Popa” pentru copii de nouă, respetiv 12 ani, în contextul în care în aceste zile se va împlini un an de la dispariția regretatului Ionuț Popa. Fugit irreparabile tempus!

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 15

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: