Nou-promovata câștigă și în retur jocul ultimelor două clasate

Mai rar așa ceva, ca tocmai penultima clasată să stabilească scorul record al unei victorii acasă în ansamblul tuturor partidelor jucate în această jumătate a sezonului de primăvară în Seria 8 din Liga 3, dar asta tocmai a izbutit sâmbătă după-amiază nou-promovata din Divizia D Caraș-Severin, câștigând la Caransebeș la un scor de forfait duelul direct al ocupantelor ultimelor două poziții: ACS Progresul Ezeris – ACS Fortuna Becicherecu Mic 3-0 (1-0).

Într-adevăr, după două etape consecutive în care numai și numai oaspeții au câștigat în seria vestică a eșalonului trei, formațiile gazdă neizbutind nici măcar o remiză, ba chiar vizitatorii neprimind absolut nici un gol săptămâna trecută, iată că dintre cele doar două succese ale amfitrionilor în runda a XIV-a, de vineri și sâmbătă, s-a detașat ca diferență cea conturată de cărășenii nou-promovați, 3-0 față de minimul 1-0 obținut de CS Șoimii Lipova. 

Au fost primele victorii ale gazdelor din C8 din 13 martie încoace, așadar după 3 săptămâni, pe atunci consemnându-se triumfuri acasă cu 1-0 și 2-0, depășite ca avantaj în partida de sâmbătă de la ora 17 de o ”dublă” semnată în ultimele 10 minute ale întâlnirii.

Gazdele din Caraș-Severin au deschis scorul deja în minutul 7, după o centrare de pe dreapta, finalizată de la nici un metru, cu latul, de Marian Musteţea. Fază nefericită pentru fundașul timișenilor, Straţi, care s-a accidentat, lovindu-se cu tibia de stâlpul porţii, nevoit fiind să părăsească terenul de joc.  

Fortuna a reușit totuși să treacă peste acest dublu șoc iar junii timișeni au rămas în meci chiar până spre final, când a survenit însă desprinderea, realizată de Manuel Jinga, autor a două goluri pentru Progresul în minutele 80 şi 84: 3-0.

O diferență întrecând-o pe cea înregistrată în meciul direct de la Becicherecu Mic de la mijlocul turului de campionat, 0-2 atunci pentru cărășeni, autori astfel ai celor două succese ale lor în actuala ediție.

Iar Fortuna va juca săptămâna viitoare cu antepenultima clasată, acasă cu cei din Cermei, după care în deplasare la o altă nou-promovată, Avântul Periam. Dar ultimele rezultate din această a patra rundă a primăverii în Liga 3 și programul etapei viitoare, a XV-a, sunt enumerate pe coloana clasamentelor.

În orice caz, o rară victorie a gazdelor în jocurile din 2021 în C8, bilanțul fiind net favorabil echipelor vizitatoare: 19 5 2 12 13-26. Bilanț care nu include deznodământul cel mai probabil la ”masa verde” al partidei nedisputate săptămâna trecută, CS Crișul ChișineuCriș – Progresul Ezeriș. De fapt, în runda abia încheiată s-au consemnat abia primele remize din noul an în Seria 8…  

*

ACS Progresul Ezeriș: Birăescu – Plută, Rimovecz, Dalea, Marius Musteţea – Giurică, Jinga, Străin, Derbac – Marian Musteţea – Neagu.  

Antrenor: Constantin Dorian Arbănaş.

Pe bancă la start: Spînu, Secula, Lolea, Drăgoi, Petruţ, Mărgan, Kawagoe.

Fortuna Becicherecu Mic: Toroc – Strati (minutul 8, Periat), Stemate, Eperiș, Bot – Popovici (84, Grimmer), Mintaș – Kuhn, Icma (84, Codrea), Alex Prodana – Jorza (84, Mihai).

Antrenor Iulian Prodana.

Au arbitrat: Blîndu (Deva) – Nistor (Zlatna) şi Pîslaru (Arad). Observator de arbitri Grigorescu (Timişoara), delegat de joc Oglindoiu (Drobeta Turnu Severin).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: