Nou-promovata CSC Dumbrăvița în fața ”triplei” cu Politehnica Iași, la campioana CFR Cluj și Dinamo București. Stan: ”Suntem o echipă de atitudine și de muncă, putem recăpăta foarte ușor aceste atribute, pentru că asta știm să facem cel mai bine” + Declarații Blickling, Paulevici

Cât de departe a ajuns CSC Dumbrăvița de când l-a adus la conducere pe ”îngerul păzitor” al Politehnicii în finala câștigată a Cupei României în București, Radu Suciu, și cât de mult s-au înălțat alb-verzii de când Suciu a refăcut binomul de la Ripensia prin învestirea lui Cosmin Stan antrenor principal în vara anului trecut, se poate cel mai elocvent evidenția prin programul timișenilor în prima jumătate a lunii noiembrie, nou-promovații urmând a întâlni într-un interval de 192 de ore trei formații care până acum nici un an și jumătate, în mai 2021, dădeau piept în elita Ligii 1, pe când bănățenii din Liga 3 încă nici nu-l contactaseră pe Stan. 

Căci urmează al patrulea mijloc de săptămână în mai puțin de două luni în care CSC Dumbrăvița are programat un meci din Cupa României, după calificările de la Periam în 13 septembrie și de pe propriul teren ”Ștefan Dobay” în 27 septembrie, respectiv în urma debutului luna trecută în faza grupelor în Giulești, ”verzii” având în calendar prezența în Gruia joi de la ora 18:15 pentru întâlnirea campioanei CFR Cluj, deplasare intercalată între meciurile de campionat cu ACSM Politehnica Iași sâmbătă la matineu, la Pădurea Verde, și duminica viitoare în antepenultima etapă din anul 2022, la Giurgiu, tot la matineu, cu Dinamo București

Ori ieșenii, laureații ”feroviari” de pe ”CFR Dr. Constantin Rădulescu” și ”câinii roșii” au jucat ani buni împreună până în 2021 în Liga 1. 

Căci de exemplu cât premergătorii vizitatorilor moldavi de sâmbătă, cei de la CSMS Iași, jucau vara în urmă cu doar 6 ani în UEFA Europa League, ”verzii” Dumbrăviței începeau o nouă campanie 2016/7 în Divizia D Timiș prin victorii cu 3-2 acasă cu Voința Mașloc și la Progresul Gătaia, urmate de un 1-6 pe teren propriu în runda a treia cu vecinii ghirozeni.

Căci de exemplu cât ”vișiniii” campioni din Gruia triumfau la început de decembrie 2012 cu 1-0 pe Old Trafford împotriva lui Manchester United la a treia prezență a lui CFR Cluj în faza grupelor din Champions League, cu acea ocazie prinzând în premieră locul 3, ”verzii” Dumbrăviței încheiau sezonul de toamnă în Divizia D Timiș cu un eșec cu 2-1 la Belinț, urmat de un 0-0 acasă cu Pobeda Dudeștii Vechi. Pe când ”feroviarii” încheiau victorioși deplasările într-o serie cu Braga, Galatasaray și ”Diavolii roșii”, totalizând 10 puncte, timișenii încheiau deplasările turului în ediția 2012/3 a ligii a patra județene prin a pierde jocul cădere de cortină peste penultima etapă a sezonului de toamnă în Divizia D Timiș, ”disputat duminică la Belinţ, pe terenul nou-promovatei din localitate, care a înregistrat a cincea victorie acasă în acest tur de campionat, 2-1 (1-1) cu CS Dumbrăviţa, care, după ce cîştiga 4 din primele cinci deplasări stagionale, n-a mai învins în nici una din ultimele 4 ieşiri, soldate cu 3 eşecuri”, conform consemnării din Sporttim la vremea respectivă.

Adăugând în articol că ”verzii”, adică ”oaspeții antrenaţi de Florin Macavei au deschis scorul prin Bîrsanu, în minutul 25, însă Terec a restabilit destul de rapid egalitatea, 1-1 în minutul 33, din 11 metri, iar Bărbulescu a marcat un al doilea gol din fază fixă în contul lui AC Belinţ în minutul 73, dintr-o lovitură liberă de la 17 metri, sub bară: 2-1.” Jucau pe-atunci la gazda AC Belinţ portarul Costinean – Horia Onae, Terec, Florin Băran, Mihăescu, Teletin (minutul 58, Foale), Pădurean (75, Grozoni), Tudor Onae, Bărbulescu, Ripan, Ilie, pe bancă rămânând Pascotescu, Găleţan și Alexandru Băran, iar la CS Dumbrăviţa: Miklos – Şofronea, Sîrbu, Cengher, Vlaic, Dovlete (minutul 60, Şurpanu; 65, Bălan), Bîrsanu, Todor (60, Koszma), Duma (78, Terlai), Iszak, Giurgiu, pe bancă rămânând Puiu – Cozma. Arbitri: Cătălin Botaş – Laurenţiu Marian, Alexandru Gherman. Observatori: Cornel Bălănescu – Sorin Sunea.

Căci de exemplu cât dinamoviștii din Șoseaua Ștefan cel Mare remizau 1-1 în vara lui 2017 în al treilea tur de calificare din UEFA Europa League cu bascii lui Athletic Bilbao, dumbrăvițenii jucau în liga a patra timișeană la Șag, unde pierdeau la startul sezonului 2017/8 cu 1-0, acasă cu CSO Făget, de care treceau cu 2-0, remizând apoi la Tomnatic, 1-1, cu Unirea, retrasă luna trecută din Divizia D Timiș.

Atât de departe a ajuns gruparea comunală limitrofă Timișoarei. Având sâmbătă la matineu un meci foarte dificil la revenirea pe ”Ștefan Dobay” după nici 6 săptămâni a retrogradatei anul trecut din elită ACSM Politehnica Iași, eliminată de dumbrăvițeni atunci la lovituri de departajare din Cupa României, dornică de revanșă pentru a-și consolida locul în zona play-off a Ligii 2, momentan a șasea, cu 6 victorii respectiv câte 3 remize și înfrângeri în primele 12 etape, în care a primit numai 8 goluri, cele mai puține în Liga 2.  

Dar alb-verzii s-au obișnuit deja cu vizitele fruntașelor din eșalonul secund pe ”Ștefan Dobay”, toate cele 3 ocupante ale podiumului la zi, Clubul Sportiv al Armatei, Unirea Dej și Unirea Slobozia trecând pe la Dumbrăvița cu ocazia primelor 3 apariții acasă în Liga 2 ale elevilor lui Stan, perdanți pe rând în fața ardelenilor, ialomițenilor și bucureștenilor cu 1-2, 2-4 și 0-3. Dar de-atunci nici n-au mai cedau pe teren propriu, mai exact din 10 septembrie, preschimbând eșecurile în succese, 1-0 cu Ripensia și 2-1 cu CSM Slatina, a șaptea clasată, ce amenință locul ieșenilor.

Învinși tocmai la Slatina la ultima lor deplasare, cu 1-0, așa cum erau depășiți și în urmă cu două deplasări, cu 3-1 pe ”Electrica” Timișoarei, ultimul punct ”afară” datând din 18 septembrie, 0-0 la Slobozia, dar unica și singura victorie pe teren advers din 20 august, 1-2 la Dej, în urmă cu 10 runde.

Dumbrăvițenii au și uitat de când au jucat acasă, dat fiind cele 3 deplasări consecutive din ultima vreme, pierdute cu 4-1, 3-0 și 4-0, dar în tot cazul au jucat mai rar în noul sezon pe ”Ștefan Dobay” decât pe terenuri adverse, 6 meciuri acasă și 9 ”afară”, care vor deveni 11 duminica viitoare. Oboseală acumulată înaintea tronsonului final al toamnei, acasă cu Unirea Constanța și în deplasări legate la CSC Șelimbăr respectiv CSM Alexandria, aceasta din urmă în Cupa României. 

Înaintea meciului cu ieșenii, difuzat video în direct pe platforma FRFTV, antrenorul principal al dumbrăvițenilor, Cosmin Stan, și jucătorii Denis Blickling și Dragan Paulevici. au prefațat astăzi matineul de sâmbătă de pe arena ”Ștefan Dobay”.

Stan a admis că „Nu suntem într-o perioadă prea bună, venim după trei înfrângeri consecutive – una în Cupă și două în campionat. Dar în viața unei echipe nu pot fi doar lucruri bune, zâmbete și soare. Noi am mai trecut prin astfel de momente la începutul sezonului, când am avut tot trei înfrângeri la rând în campionat, după care a urmat o serie de șase meciuri în care am reușit cinci victorii și o înfrângere, în toate competițiile. Sperăm ca și acum să putem trece peste aceste momente mai proaste și să urmeze o nouă serie de rezultate pozitive. E clar că ne-am pierdut mult din identitate în ultimele două meciuri. Toată lumea cred că a apreciat Dumbrăvița pentru atitudinea din timpul jocurilor, pentru munca depusă de echipă. Ne-au lipsit aceste lucruri la ultimele două jocuri, iar eu le pun doar pe seama faptului că, după meciul cu Rapid, ne-am luat puțin nasul la purtare și am crezut că suntem prea fotbaliști. Dar având în vedere că noi suntem o echipă de atitudine și de muncă, putem recăpăta foarte ușor aceste atribute, pentru că asta știm să facem cel mai bine. Totul pleacă de la concentrare, de la setarea fiecărui jucător. Consider că nu trebuie să ne chinuim prea mult pentru a redeveni ce am fost, pentru că ăștia suntem noi, cu asta am obișnuit publicul de aproape un an și jumătate. Am avut unele probleme și la antrenamente, cu concentrarea și atitudinea, dar mai mult înainte de meciul de la Miercurea Ciuc. Deci imediat după meciul cu Rapid. În săptămâna următoare a fost un plus, dar la Brașov am făcut un joc foarte modest. Am spus asta de la început: noi nu am venit în Liga a II-a să stăm cu fundul în poartă și să pierdem la diferențe mici. Încercăm să jucăm! Într-adevăr, nici pe atac nu ne-a ieșit jocul la Brașov, dar nici nu vom rămâne aproape de poartă și să ne apărăm și să pierdem la limită. Noi jucăm fotbal, am încercat asta oriunde am mers. E drept, că nu tot timpul ne ies aceste lucruri. Și Politehnica Iași e o echipă cu probleme, dar totuși se află în zona play-off-ului. După meciul de Cupă am văzut că s-a făcut mult caz de faptul că ei au venit cu echipa a doua la meciul cu noi, dar nimeni n-a zis că și Dumbrăvița a jucat cam tot cu rezervele la acel meci. Probabil asta a fost o scuză din partea lor. Au revenit la antrenamente Zurbagiu și Martinov. «Jardel» chiar se simte foarte bine, în vreme ce Zurbagiu a făcut ieri primul antrenament cu echipa. Vom vedea care va fi starea lor. Mai avem probleme cu Trifon, care și-a luxat un deget la antrenamentul de alaltăieri, iar Călin Toma a avut și el unele probleme”.

Denis Blickling a spus: „Văd un meci de luptă, un meci greu, dar eu zic că suntem pregătiți să facem un meci bun și sunt convins că putem lua punct sau puncte. Nu știu dacă avem un ascendent moral față de cei de la Iași, pentru că și pentru noi au urmat niște înfrângeri. Toate meciurile sunt grele, așa că vă dați seama că și jocul cu Iașiul e unul dificil. Eu zic că vom face o figură frumoasă și vom aduna punctele necesare. E mai greu în Liga a II-a decât în Liga a III-a, dar încetul cu încetul mă acumodez și cred că voi face față tot mai bine cu timpul. Faptul că sunt mulți jucători aici pe care îi cunoșteam din fotbalul arădean m-a ajutat foarte mult să mă acomodez. Dar și băieții de aici, din Timiș, au fost foarte de treabă cu mine”.

Iar Dragan Paulevici a remarcat că „Mâine ne așteaptă un meci greu și spun asta prin prisma moralului, care la noi a scăzut după aceste trei înfrângeri. Însă foamea de puncte este și mai mare și sper că atât eu cât și echipa să dăm dovadă de atitudine și devotament, astfel încât să intrăm în acest meci cu bine, să putem scoate punct sau chiar puncte. Are dreptate și domnul antrenor, s-a văzut că au fost probleme de atitudine la echipă. Eu personal am simțit și oboseala, am fost puțin storși de energie. Mă așteptam ca la meciul cu Brașovul să fie altceva, dar am intrat puțin timorați, lipsiți de vlagă și, cu toate că am început bine repriza a doua am primit acel gol 2 care ne-a pus plumb și mai mult în ghete. Suntem o echipă de moral, de luptă și atunci când ne lipsește atitudinea ne e foarte greu. Sper ca la acest meci să nu mai avem această problemă, să ne mobilizăm și să scoatem puncte, pentru că suntem într-o zonă a clasamentului care nu ne face cinste și nu am vrea să iernăm acolo”.

Programul etapei a XIII-a în Liga 2 și clasamentul la zi, pe coloana tradițională.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 4

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: