Nou-promovata Dumbrăvița, prim succes în deplasare: 0-1 la Cermei. Primă victorie timișeană în 6 jocuri directe cu arădenele

Nou-promovata ACS Dumbrăvița a spart gheața în această după-amiază pentru întreg fotbalul timișean din Liga 3 în raportul duelurilor directe din noul campionat cu vecinii de la nord, arădenii, dominanți copios în precedentele etape prin victorii pe linie cu excepția care confirmă regula, succese pe alocuri categorice. Un unic gol marcat de Florin Nanu în minutul 29 al jocului din runda a VII-a a fost însă suficient pentru întâiul triumf în deplasare al ”verzilor” de la accederea în Liga 3, la cea de-a treia descindere în județul Arad: CS Gloria Lunca-Teuz Cermei – ACS Dumbrăvița 0-1 (0-1).

Într-adevăr, bilanțul de până acum nu surâdea aproape deloc grupărilor timișene, trei dintre acestea fiind depășite în etape din prima jumătate a turului de toate cele 4 cluburi arădene. Astfel, după ce ACS Dumbrăvița remiza la prima sa ieșire din Liga 3, 1-1 la Sebiș în runda a II-a, a urmat un șir de victorii ale formațiilor arădene, și nu doar pe teren propriu, și nu numai la limită: CS Gloria Lunca-Teuz Cermei – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 2-1, CS Șoimii Lipova – ACS Dumbrăvița 7-2, CSC Ghiroda și Giarmata Vii – Crișul Chișineu-Criș 1-5 iar cel mai recent, CS Național Sebiș – CSM Lugoj 5-1.

Astăzi însă, alb-verzii timișeni de pe podiumul seriei vestice au descins la Cermei cu dorința de a șterge cu buretele impresia lăsată de eșecul suferit cu 7-2 la mijlocul lunii trecute la Șoimii Lipova, ceea ce au și izbutit, victorie prin care au mai urcat pe podium o treaptă, dat fiind și remiza albă din derby-ul arădean al primelor două clasate, Crișul – CS Șoimii.

Și Zeița Fortuna a fost de partea dumbrăvițenilor evoluând la adăpostul ultimelor două succese consecutive acasă, Ovidiu Vezan scuturând în minutul 10 bara porții lui Robert Miklos cu un şut dinafara careului de 16 metri. Rămânea 0-0, ”verzii” trecând cu bine peste debutul de meci care avea să le înrâurească soarta nefastă în deplasarea de tristă amintire la Pâncota.

Florin Nanu: gol de 3 puncte

Din contră, avea să cadă golul oaspeţilor, marcatori așadar și în cea de-a treia ieșire din acest campionat, prin Florin Nanu, cu un şut de la circa 30 de metri, mingea ricoșând din transversală în plasă: 0-1.

După pauză, oaspeții lui Sorin Bălu s-au îngrijit să conserve rezultatul, cu emoțiile de rigoare până la final.

Căci gazdele de la mijlocul clasamentului, care abordau meciul cu 4 puncte în urma bănățenilor, au nimerit din nou bara și după mijlocul reprizei secunde, în minutul 70, prin acelaşi Vezan, cu un şut de la 17 metri, mingea lovind transversala.

Miklos scăpat cu fața curată, Gloria la primele puncte pierdute acasă în actualul campionat, după victorii pe linie, 2-1 cu reșițenii și cu cei din Ghiroda, respectiv 1-0 cu codașa CS Ocna Mureș, în contrast cu eșecurile pe linie în deplasări, două în propriul județ.

Iar după această victorie ACS Dumbrăvița ocupă locul secund în Seria a IV-a la finele primei jumătăți a turului, meritoriu dat fiind statutul ”verzilor” de nou-promovați, cu 16 puncte, la 3 în urma liderului CS Şoimii Lipova. Iar etapa viitoare pe terenul ”Ştefan Dobay” va sosi vineri la ora 15 nimeni alta decât neînvinsa CS Crișul Chișineu-Criș, depășită astăzi pe podium, prin rocadă pe locul 2, de Nanu și compania. Completată la Cermei și prin prezenţa la meci a lui Brian Filimon, care le-a purtat noroc ”verzilor”…

*

Sorin Bălu: ”A fost un meci greu, așa cum mă și aşteptam, pentru că Gloria Cermei este o echipă care joacă şi pasează mult. Băieţii au făcut un joc bun din punct de vedere tactic, s-au apărat bine, nepermiţând adversarului să se apropie de careu, drept dovadă şi cele două bare pe care le-au avut din şuturi din afara careului de 16 metri. Sunt bucuros de această victorie! Ne aşteaptă un meci foarte greu etapa viitoare, pe care îl vom aborda cu maximă seriozitate, căci întâlnim ocupanta locului trei, Chişineu-Criş, şi vom încerca să nu ne dezamăgim suporterii”.

Au jucat următoarele formaţii:

Cermei: Gârlea – Polgar (min. 82, Mihuţa), Varga, Nistor, Sabău (min. 57, Vlad)  –Mager (min. 65, Rogojan), Vezan, Tănase, Deta – Matiș (min. 77, Prună), Capătă.

Antrenor Radu Anca.

Pe bancă: Stănilă, Dolga, Lupşe.

Dumbrăvița: Robert Miklos – Udrea (min. 89, Jinga), Telescu, Gălan, Podină, Liuba – Centea (min. 41, Soare), Stancu – Briciu, Nanu (min. 60, Ştefan), Silaghi (min. 70, Bîrză).

Antrenor Sorin Bălu.

Pe bancă: Ureche, Rus, Casian.

Au arbitrat: Alexandru Șuvar (Sibiu) – Marius Duță ( Sibiu), Elena Mazilu (Cluj). Observator de arbitri: Alexandru Rojneai (Alba Iulia), iar delegat de joc Viorel Vancea (Oradea).

Rezultatele etapei a VII-a în C4, clasamentul și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: