Nou-promovata Peciu Nou revine de la 0-2 şi rămâne imbatabilă acasă, la fel Phoenix Buziaş în cele 4 deplasări: 2-2 (1-2)

Nou-promovata CSC Peciu Nou şi-a salvat invincibilitatea acasă în Liga 3 în cel mai dificil test avut până acum pe „Comunal”, deşi astăzi şi-a pierdut procentajul maxim al punctelor adjudecate pe teren propriu, egalând spre final din penalty o neînvinsă în deplasare şi la cel de-al patrulea hop, şi care şi-a încheiat deja cu bine toate ieşirile timişene din sezonul regulat, rămasă astfel la două puncte în plasa alb-verzilor: 2-2 (1-2) cu CS Phoenix Buziaş. 

Intrarea în ultima treime a turului Seriei 8 a adus astăzi în cale nou-promovatei Peciului o nouă vizitatoare timişeană, dar superioară valoric Avântului Periam, la o oră mai vremelnică de start, 15, dat fiind intrarea în octombrie, şi nu mult mai e până la trecerea la „ora de toamnă”, iar duelul bănăţean a fost cât se poate de agreabil, cu 3 goluri încă din prima jumătate a reprizei I, unul singur spre final conservând statutul imbatabil pe „Comunal” al „verzilor” lui Sorin Gheju.

Mai multe întâlniri directe inter-timişene au avut loc deja încă din primele 3 etape, şi anume Politehnica – Phoenix Buziaş 0-0, CSC Peciu Nou – Avântul Periam 4-1 şi Avântul Periam – Phoenix Buziaş 1-2, iar în 22 septembrie alb-violeţii au trecut pe final cu 3-0 (0-0) de Avântul la Periam, cel de-al cincilea meci jucat între bănăţenele seriei în acest tur de campionat fiind remizat după o dispută antrenantă dar avută „în mână” de oaspeţii îndrumaţi de Cosmin Petruescu, semn că punctele s-au obţinut ceva mai anevoios pe propriul teren, tocmai alb-verzii fiind şi singurii care s-au ales cu toate într-o partidă pe care au organizat-o, următoarea fiind chiar cu alb-violeţii polişti ai lui Codrea.  

Remiză pe măsura echilibrului ierarhic, între vecine abordând întâlnirea de pe poziţii la mijlocul clasamentului – unul în general „comprimat”, pe locurile 5-6 după primele 6 etape, nou-promovaţii cu 10 puncte deşi din doar două partide acasă dar 4 în deplasare, Phoenix cu 8, „verzii” numai cu succese acasă, cu cei din Periam şi Cermei, precum şi învingători săptămâna trecută la Socodor cu 1-0, „galbenii” Buziaşului încă fără a fi pierdut „afară”, 0-0 pe Electrica, 2-1 la Periam şi 1-1 la Cermei, însă şi cu 4 punct din ultimele 6.

Toate premizele aşadar pentru un meci interesant sub semnul echilibrului, şi într-adevăr a fost frumos, cu un ritm bun, în care timişenele şi-au împărţit fluctuant perioadele de dominare, cu momente de joc mai bune de-o parte şi de alta, şi cu situaţii de gol la fiecare poartă. 

„Perforată” încă din primele 10 minute de Phoenix Buziaş prin Cristian Pădurariu, de la 8 metri, din poziţie centrală, vizitatorii fructificând apoi din plin începutul mai bun de meci prin a-şi dubla avantajul în minutul 18, 0-2 prin Grancea cu un şut din interiorul careului, de la circa 14 metri, în premieră verzi-albii cu două goluri primite acasă de la promovarea în Liga 3. 

Mai experimentat, CSC Peciu Nou a avut prezenţa de spirit de-a reintra prompt în joc, fără a lăsa timpul să se scurgă rămânând la un deficit de două goluri, ci ripostând deja în minutul 21 după o minge jucată direct pe atacant, Marco Enciu luând prim-planul şi finalizând: 1-2. 

Părţii a doua a reprizei I i-a lipsit ingredientul golului dar n-a fost cu mult mai neatractivă, Phoenix căutând şi-n continuare să-i surprindă pe „verzi” prin Grancea şi Pădurariu, aflaţi în situaţii de 1-3, iar acelaşi Enciu şi Făndel apropiindu-i pe localnici de egalare, evitată de portarul buzieşean Lăpădat cu o sigură pe sine intervenţie la o bine executată lovitură liberă peste zid.

La pauză, Petruescu a fost nevoit să schimbe, ca urmare a unor accidentări, Bădăuţă după o lovitură în muşchi, Angheli resimţindu-se la genunchi, iar începutul părţii secunde n-a mai adus şi acesta alte goluri, însă senzaţia era că totuşi se va mai înscrie, jocul rămânând deschis chiar oricărui rezultat. 

„Verzii” fiind realmente la un pas de egalare după un atac croit pe dreapta, ratând însă monumental cu o reluare de la circa 11 metri peste poartă, foarte mare ocazie irosită, pe când Phoenix a replicat printr-o diagonală pe adresa lui Chistruga, care a preluat şi a şutat cu dreptul, dar tot peste poartă.

Finalul părând a curge favorabil buzieşenilor, în ideea conservării minimului avantaj, însă nu tocmai, gruparea mai matură, localnică, speculând oportunitatea ivită şi smulgând în ultimele nici 10 minute o lovitură de la 11 metri. Din care avea să şi egaleze, decisiv pentru un punct şi conservarea invincibilităţii pe „Comunal”.  

„Verzii” Peciului Nou obţinând pe fondul controlării jocului de către vizitatori o lovitură liberă la centrul terenului, executată lung spre careu, unde au pus în valoare avantajul taliei şi plasamentului unui fost fotbalist de eurocupe, Ioan Mera, fază fixă în urma căreia nou-promovaţii au obţinut în minutul 82 penalty-ul salvator, prin imprundenţa lui Chistruga la un presupus contact în care a lovit mingea, modificându-i traiectoria. Manea, în general imparţial şi achitându-se în ansamblu bine de sarcinile întâlnirii timişene, a indicat punctul cu var iar căpitanul Bud a trimis bine în stânga portarului, salvând punctul pentru alb-verzi: 2-2.

La urma urmei, un punct al plusului semnificativ de maturitate, decisivă în salvarea remizei pe seama unor oaspeţi evident mai tinereşti şi avântaţi din capul locului în meci, de astă dată la adăpostul disponibilităţii unui întreg efectiv, o raritate pentru „galbeni” în ultimele săptămâni.   

Şi tot în deplasare va juca Phoenix şi săptămâna viitoare, la cealaltă nou-promovată, arădeană, din Socodor, pe când CSC Peciu Nou tot în judeţul Arad, dar la Lipova, după care primirea poliştilor pe „Comunal”, cu un gazon bun într-o plăcută primă după-amiază de vineri din octombrie, însă fără ex-alb-violetul Scutaru implicat, încă incomplet refăcut şi rămas pe banca de rezerve.

Finalul turului propune aşadar un CSC Peciu Nou – Politehnica pe „Comunal”, ce mai moment aparte pentru localitatea din sudul Timişoarei, într-o etapă a noua în Liga 3 urmând întâlnirilor inter-ţări din weekend-ul viitor ce va fi inaugurată vineri 20 octombrie de Phoenix – Şoimii Lipova, la Carani.

„Dacă ne raportăm la faptul că am avut 2-0 până în minutul 22, respectiv că am fost egalaţi din lovitură de la 11 metri în minutul 83, putem spune că am pierdut două puncte, cu unele urme de regrete. Mai ales că finalul ne-a aparţinut iar egalarea s-a conturat din mai nimic, atunci când a ieşit o lovitură liberă executată lung de la centru şi s-a acordat penalty-ul, însă chiar şi după aceea am fost cei mai prezenţi în joc. Dar dacă ne raportăm la experienţa adversarului nostru, formaţia gazdă, rezultatul este probabil în cele din urmă echitabil, un punct câştigat de noi prin prisma maturităţii echipei Peciului Nou. Care ştie a gestiona momentele mai delicate prin care trece, dar şi să exploateze momentele mai bune de joc pe care le are. Îi au pe Rosenblum, Mera, Ignea Giuricici, Enciu, mai mulţi jucători experimentaţi, ceea ce se simte…”, a remarcat la final Cosmin Petruescu, antrenor al buzieşenilor, la al doilea lor sezon în Liga 3.

Clasamentul actualizat, ultimele rezultate şi programul rundelor 7-8 în C8, pe coloana secţiunii Fotbal.

CSC Peciu Nou: Braşoveanu (n. 2005) – Rosenblum, Mera, Matei, Ureche (n. 2005) – Bud – cpt., Ignea, Gania (2005), Făndel – Giuricici, Enciu.

Rezerve la start: Sfetcu – Radu, Dobie, Buză, Ştefan, Voroş, Vlădic, Ţurcaş, Scutaru.

Phoenix Buziaş: Lăpădat – Nagy (minutul 85, Sturzu), Nicolescu – cpt., Horcea, Angheli (46, Mitre) – Românu, Ferţu, Pamfile, Grancea, Pădurariu (70, Chistruga), Bădăuţă (46, Savu). 

Rezerve: Flonta – Borca, Murgu, Paleacu, Mada. 

A arbitrat timişoreanul Alexandru Manea, asistat de reşiţeanul Enache şi arădeanul Găluţi, din Sîntana. Observator federal, reşiţeanul Boru, iar de arbitri arădeanca Alina Mihoc.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = opt

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: