Nou-promovata, prim triumf la Carani după ce deschide scorul dar și rămâne apoi în 10: Phoenix Buziaș – Avântul Periam 2-1 (0-0). Declarații Petruescu, Leucă

Campioana Diviziei D Timiș a câștigat la a treia încercare primul meci considerat acasă la Carani în Liga 3, deschizând scorul după pauză și rămânând apoi în 10 jucători, dar desprinzându-se chiar și așa în fața vecinei de clasament de pe penultimul loc, lăsată astfel la 3 puncte în urmă: CS Phoenix Buziaș – CS Avântul Periam 2-1 (0-0). Deși mai sunt 3 etape din turul Seriei 8, ultima zi din septembrie a adus deja al șaselea și ultimul duel direct inter-timișean al turului în primele 6 runde ale noii ediții, consemnând a treia victorie a gazdelor, raportată la cele 3 succese ale vizitatorilor.

Dacă Avântul Periam, astăzi de la ora 17 cu Răzvan Leucă în premieră pe bancă la două zile după preluarea echipei, avea o victorie în deplasare încă din runda inaugurală, 2-3 de la 2-0 pentru arădeni la pauză la ACB Ineu, de fapt și ultimul triumf al alb-albaștrilor, în schimb nou-promovata timișeană nu gustase încă din bucuria succesului ”acasă” la Carani, 2-2 cu pecicanii și 0-1 cu Pobeda, spărgând și ea gheața în etapa a șasea.

Pe un teren foarte moale și în fața a circa 150 de spectatori, antepenultima și penultima clasată s-au acomodat greu condițiilor de joc, fără reușite într-o primă parte încheiată la egalitate.

Primele minute ale reprizei a II-a aduceau însă deschiderea de scor, Andrei Rus înscriind în minutul 49 pentru nou-promovați cu un șut pe jos de la 20 de metri în dreapta portarului: 1-0.

Tot în primul sfert de oră al părții secunde, în minutul 56, Paul Bogdan Nicolescu a fost eliminat de la Phoenix pentru lovirea lui Gașpar fără minge cu palma în piept, zece contra unsprezece mai bine de o jumătate de oră, la 1-0.

Avantaj dublat de buzieșeni la Carani în minutul 66. când Claudiu Matiș a marcat cu un șut de la 12 metri: 2-0.

Învinși clar în precedentele două deplasări, cu 4-0 la Ghiroda și 5-0 la Lipova, vizitatorii au redus din handicap prin a transforma o lovitură de la 11 metri, cu  Andrei Sîntean executant, penalty acordat pentru faultul comis asupra sa de Mircea: 2-1.

Iar în minutul 75 noul intrat Pițuc s-a accidentat la genunchi, fiind înlocuit cu Armand Popescu.

Secund clasata Pobeda, Avântul Periam și tocmai Phoenix au pierdut până acum acasă în primele 5 etape jocuri directe inter-timișene, însă buzieșenii n-au ratat ocazia și astăzi să învingă în premieră la Carani, în fața celei mai slab clasate formații din județ în Seria 8.

Și urmează două deplasări la rând în Arad pentru nou-promovații lui Petruescu, la Crișul și Șoimii.

În celălalt joc al zilei în C8, Șoimii Lipova – Crișul 0-1. Clasamentul actualizat și programul etapelor 6-7, pe coloana ierarhiilor la zi. Runda viitoare, buzieșenii la Chișineu Criș și Avântul la Periam cu cei din Cermei, peste două etape, Phoenix tot în deplasare, și la Lipova, iar Avântul la Reșița.

Cosmin Petruescu: ”A fost o victorie meritată și muncită, împotriva unei echipe care s-a organizat foarte bine în plan defensiv, preocupată de joc. O partidă pe care am controlat-o în mare parte din timp, chiar și când am fost în inferioritate numerică, exceptând finalul de joc, când am cedat deliberat posesia și am dat posibilitatea oaspeților să fie mai prezenți în preajma porții noastre.”

Răzvan Leucă: ”Un debut cu stângul, din păcate nu am reușit măcar un punct din acest meci, pe care îl meritam. Chiar dacă finalul de joc ne-a aparținut în totalitate, am ratat câteva situații bune de a marca, și nu ne rămâne decât să-i felicităm pe cei de la Buziaș, pentru că au câștigat cele trei puncte.”

*

CS Phoenix Buziaș: Mark Lupu – Andrei Rus, Bogdan Ferțu, Marco Mircea, Alex Birău – cpt. – Paul Nicolescu, Andrei Popescu, Daniel Filip, Andrei Chistrugă, Mario Petruș – Claudiu Matiș.

Au mai jucat: Andrei Țugui, Denis Giurgiu, Marian Musteța, Roberto Artimon, Carlos Butar.

Antrenor Cosmin Petruescu.

Pe bancă: Mario Cuzmanovici – Andrei Horcea, Rafael Hrudei, Marius Musteța,

Avântul Periam: Paul Burtic – Rareș Mureșan – cpt., Ovidiu Oancia, Bogdan David, Cristian Mitrea – Raul Gălățan, Alex Gașpar, Ralf Kuhn – Denis Bot – Valeriu Mager, Andrei Sîntean.

Au mai jucat: Bogdan Poparadu, Andrei Viașu, Bogdan Siminiceanu, Alex Pițuc și Armand Popescu.

Antrenor Răzvan Leucă.

Pe bancă: Mihai Voinea, Ionuț Bilc.

Arbitri: Narcis Bodocan (Cluj) – Andrei Pîslaru și Lucian Beraru (ambii din Arad). Observator de arbitri Sebastian Moisin (Oradea), delegat de joc Florin Știube (Reșița),

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 0

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: