Noutatea în primul 11, Plămadă egalează spre final iar ASU Politehnica e la un pas de victorie la Mioveni. Argeșenii, 6 la rând acasă fără succes

ASU Politehnica a făcut față în urma despărțirii săptămâna trecută de antrenorul Bogdan Andone, remizând în această seară în meciul televizat în nocturnă la vecina inferioară de clasament CS Mioveni, față de care și-a păstrat avantajul de 7 puncte, echivalent cu un punct ochit pentru interimarul Antonio Foale. Fără prea multe rezultate de egalitate, ”violeții” invariabil au condus în cele 3 încheiate cu 2-2, însă, precum în celălalt ”X” de 1-1, la Motru, unde egalau în prelungiri reușita gorjeană din prima parte, și astăzi au anihilat reușita argeșeană din repriza I: CS Mioveni – ASU Politehnica Timişoara 1-1 (1-0).

Căderea cortinei peste etapa a XXV-a în Liga 2 a adus alb-violeților prima deplasare din 2018, pe plus în același județ în care încheiau cu un eșec cu 2-0 (1-0) parcursul din 2017, în Trivale, cu nou-promovata  în violet FC Argeș. Dar parcă era scris în stele că atunci când timișorenii au în față o formație gazdă antrenată de Laurențiu Roșu, deznodământul are să fie 1-1, aidoma rezultatului de pe ”Motorul” din Arad în urâta duminică de toamnă din 2016, contra lui UTA.

Acum s-a jucat pe un teren chiar bun dat fiind zăpada căzută și în Regat, organizatorii depunând eforturi pentru ca meciul să se joace în condiţii cât mai bune, ceea ce a și fost cazul.

Rămâne o întrebare în privința predilecției programării unui meci secund divizionar luni seara într-o țară cu infrastructura pe care o știm cu toții, asta pe când curentele actuale de opinie din națiuni fotbalistice mai cultivate tind spre stoparea introducerii unei asemenea găselnițe sau la abolirea sale, dar pe alte meleaguri forța vocii colective încă se face auzită, pe când în România mai totul se înghite din inerție, că așa vor mușchii decidenților, în cazul de față difuzorii vizuali.

Plămadă: al 9-lea marcator în deplasare pentru ASU

Acestea fiind condițiile, ASU Politehnica s-a adaptat treptat tot mai bine în prima deplasare după peste 3 luni iar tocmai unica noutate în unsprezecele de start față de titularii remizei 2-2 din urmă cu 9 zile pe ”Știința” cu Academica Clinceni, Plămadă, în locul lui Mera, a egalat cu zece minute înainte de final, devenind al nouălea alb-violet care să înscrie pe alte terenuri în actualul campionat, bisând la reușita sa de 2-0 acasă cu Luceafărul Oradea, atunci în minutul 84.

Astăzi, la finele celei de-a treia runde din 2018 în Liga 2, prima ocazie a aparţinut oaspeţilor, prin Predescu, în minutul 14, când a pătruns pe stânga, centrând cu efect în mijlocul careului de 16 metri, unde Lusamba a sărit la minge, însă Gherghe i-a luat faţa şi a respins pericolul. În minutul 17, primul cartonaş galben, în contul gazdelor, pe numele lui Neagu, care l-a faultat pe Taub aproape de centrul terenului. După trei minute şi Scutaru primea cartonaşul galben, în urma unui fault asupra lui Ionuţ Mîrzeanu, la 22 de metri lateral stânga, acesta fiind nevoit să părăsească terenul, accidentat fiind şi înlocuit cu Neagoe. Lovitura a fost expediată de Roşoagă în zid și deviată în corner, rămas fără rezultat.

Ce mai ocazie a avut Lusamba  în minutul 30, când a şutat de la circa 35 de metri lateral dreapta, puţin peste transversală, vrând să-l surprindă pe portarul ieşit din cadrul buturilor. Însă, cu şapte minute înainte de pauză, Giuricici l-a faultat în careu pe același Neagu şi, corect, s-a acordat o lovitură de la 11 metri, transformată în stânga portarului Dur-Bozoancă, de către Cosmin Nastăsie: 1-0.

Pierzătoare cu 2-1 la Motru cu CS Pandurii Lignitul în urmă cu 9 zile, la debutul întârziat în 2018, CS Mioveni spera la victorie la debutul acasă în noul an, după ce finishul pe 2017 îi aducea o înfrângere pe teren propriu, 1-3 cu Dunărea Călărași. N-avea să fie însă nici în această seară, așa încât galben-verzii au ajuns la cea de-a șasea apariție consecutivă fără victorie în fața propriilor fani, de la un 2-1 cu ASA pe 9 octombrie, așadar de peste 5 luni. Ulterior, tot acasă, un 0-0 cu FC Argeș, 0-1 cu o altă nou-promovată, Metaloglobus, 2-2 cu Sportul Snagov și 1-1 cu AFC Hermannstadt. În schimb bilanțul poliștilor în deplasare a devenit 12 4 3 5 15-16 15 puncte.

Revenind la joc, până la pauză mai consemnam şutul lui Taub de la 16 metri, peste transversal, pe când la reluare, în minutul 54, Sorescu centra aproape de punctul de 11 metri, dintr-o lovitură liberă de la 18 metri lateral dreapta, dar Burnea plonja şi respingea cu capul din faţa lui Oliver Lusamba.

Dublă schimbare efectuată în minutul 60 la timişoreni de antrenorul Antonio Foale, ieșind Marco Giuricici şi Oliver Lusamba şi intrând Radu Motreanu şi Vasile Nicolae. După alte patru minute, un nou cartonaș galben, văzut de Neagoe datorită jocului periculos asupra lui Sorescu. Iar în minutul 76 gazdele puteau majora scorul dar reflexul lui Dur-Bozoancă, respingând în corner şutul lui Năstăsie din lovitură liberă de la 17 metri lateral stânga, i-a ținut pe poliști în meci.

Și cei din avanposturi au răspuns pe măsură în minutul 80, când alb-violeţii au reuşit egalarea cu un gol superb, reuşit de Ionuţ Plămadă după ce a driblat un fundaş, a intrat în careu şi de la 14 metri a şutat sub transversală: 1-1. La prima sa titularizare după 4 etape, de la succesul cu 2-1 cu brăilenii, ulterior intrând la pauză la Pitești, din minutul 75 cu Chindia și tot de la pauză și cu Academica.

Patru minute mai târziu gazdele solicitau o lovitură de la 11 metri la căzătura în careu a lui Năstăsie, însă finalul a fost al bănățenilor. Putea fi 1-2 în minutul 86, când Sorescu a centrat de pe dreapta la Plămadă, care din stânga a şutat pe jos de la 12 metri însă portarul Croitoru s-a opus golului respingând în corner, precum și în cel de-al treilea minut de prelungiri, când Sorescu a fost la rândul său aproape de golul doi însă şutul a trecut puţin pe lângă poartă…

Chiar și așa, patru puncte din 6 posibile în directele cu CS Mioveni, după 1-0 în tur prin golul lui Sorescu, după ce argeșenii se impuneau de două ori în sezonul anterior, cu 3-0 acasă și cu 1-2 pe ”Știința”, pe-atunci timișoreanul Alexandru Pelici fiindu-le antrenor.

Încă fără victorie în 2018, ASU Politehnica este în schimb la a doua remiză consecutivă, așteptând acum duminică la ora 14 vizita secund clasatei nou-promovate AFC Hermannstadt, prim duel în decurs de o săptămână în care va mai juca la București cu Metaloglobus în intermediara amânată dar apoi și în jur de 31 martie, la Balotești. Un program viitor mult mai condensate, față de cele 3 apariții de până acum în noul an, într-un interval de 24 de zile.

S-a încheiat așadar o rundă în care doar Știința Miroslava, UTA și ASU Politehnica au smuls câte un punct în deplasare, a doua etapă la rând fără succese afară, rezultatele și clasamentul, plus programul viitor, fiind enumerate pe coloana datelor tehnice.

+

CS Mioveni: Croitoru – Alexe, Gherghe, Burnea (min. 69, Traşcă), Stoica – Roşoagă (min. 84, Neacşu), Mîrzeanu (min. 25, Neagoe ) –  Neagu, Florescu, Ayza  – C. Năstăsie.

Antrenor: Laurenţiu Roşu.

Rezerve:  Preda – Negoiţă, Traşcu, Vintilă, Ivan.
ASU Politehnica: Dur-Bozoancă – Giuricici (min. 59, Motreanu), Bilia, Scutaru, Taub – Krausz, Ignea,  Predescu (min. 82, Ghinescu), Sorescu, Lusamba (min. 59, Vasile Nicolae), Plămadă .

Antrenor: Antonio Foale.

Rezerve: Dascălu – Coadă, Schieb, Lazea.

Au arbitrat Florin Andrei (Târgu Mureş) – Florin Mihai Cosma (Piatra Neamţ) şi Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamţ). Rezervă:  Claudiu Ştef (Târgu Mureş).Observatori : Marcel Savaniu (Braşov) şi Viorel Leşeanu (Giurgiu).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 4

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: