Nu doar furată de Motan, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii şi multiplu sancţionată de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF cu două zile înaintea deplasării la Dinamo, iar Brădău făcut să priceapă că luna de suspendare chiar trebuie ispăşită pentru eliminarea de la Electrica

Şi furată de-a binelea acum 9 seri pe „Emilian Pavel”, şi sancţionată astăzi cu lista plină de către Comisia de Disciplină şi Etică a FRF, păţanii ale campioanei Seriei 7 a Ligii a III-a cu doar două zile înaintea semifinalei de recalificare spre Liga 2, programată miercuri de la 17:30 în „Groapă”.

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a fost astăzi usturător arsă „la Comisii”, cu 48 de ore înaintea întâlnirii eliminatorii din Şoseaua Ştefan cel Mare cu CS Dinamo Bucureşti, pentru un loc în finala de sâmbătă de la 17:30 a recalificărilor pentru intrarea în Liga 2. 

Timişenii câştigau en fanfare faza play-off a Seriei 7, însă ultima victorie pe care au repurtat-o apoi, cu 0-2 pe „Electrica” împotriva Politehnicii în manşa I a semifinalelor de baraj, a avut preţul ei, Florin Brădău, „team manager” conform terminologiei „romgleze” adoptate şi-n fotbal, alegându-se cu o suspendare de o lună în baza sancţiunii hotărâte pe 24 mai pentru cartonaşul roşu primit spre finele manşei I de lângă Gara de Est, dar căreia n-a catadicsit ulterior a i se supune, ceea ce l-a rearuncat în vizorul „Comisiei”.

Pe „Electrica”, Brădău îi comunica arbitrului de rezervă Bădărău intenţia efectuării de către ghirozeni a unei înlocuiri, când de fapt timişenii preconizau a apela la o dublă modificare, imposibil de efectuat în aceste condiţii, protestele pe care le-a iscat în consecinţă aducându-l în atenţia centralului Sorin Vădana, care nu le-a tolerat, arătându-i cartonaşul roşu.

Ulterior, în baza Articolului 53/1 din Regulamentul Disciplinar al FRF, conform deciziei din 24 mai a Comisiei de Disciplină şi Etică, Brădău era suspendat pe o perioadă de o lună de zile şi sancţionat cu 320 de lei penalitate sportivă, suspendare de care nu avea însă a se sinchisi câtuşi de puţin, de unde şi urmările la zi.

Dimpotrivă, Florin Brădău chiar intra în joc pentru CS Comloşu Mare din minutul 58 al deplasării din 1 iunie, câştigată cu 1-4 la CSU Universitatea de Vest în antepenultima etapă a Diviziei D Timiş, când de fapt n-ar mai fi avut dreptul prin regulament la nici cea mai mică implicare pe teren sau în preajma acestuia cu începere de la returul acasă din 25 mai cu „violeţii” polişti, ulterior şi-n dubla manşă a finalei de baraj cu bihorenii, odată ce galben-albaştrii treceau de timişoreni. 

Însă Brădău n-a ţinut cont de suspendarea primită ca urmare a eliminării de pe „Electrica”, iar consecinţele s-au ivit astăzi, la începutul unei săptămâni în care bănăţenii ar putea disputa chiar două jocuri în jumătatea estică a ţării.

Explicit, invocând temeiul articolului 85/3/a din Regulamentul Disciplinar, comisia federală l-a sancţionat astăzi cu măsura interzicerii desfăşurării oricărei activităţi legate de fotbal până la executarea integrală a sancţiunii stabilite prin hotărârea CDE din 24 mai, mai exact pe o perioadă de o lună de zile.

Iar dat fiind că Brădău n-a respectat interdicţia nici la manşa I acasă a finalei barajului cu FC Bihor, clubul orădean speculând ca atare implicarea-i, pe care o detecta, gruparea comunală timişeană a ajuns la rândul său sancţionată astăzi „la Comisii” pentru nereguli organizatorice.

De fapt, în baza sancţiunii primite în 24 mai, Florin Brădău nu mai deţinea dreptul prin regulament de a avea vreo implicare în returul acasă cu Politehnica, în dubla manşă cu orădenii şi, drept urmare a ratării promovării, în semifinala de recalificare a barajului de miercuri, precum şi în cea de sâmbătă în cazul unui triumf în capitală, însă şi la începerea viitorului sezon competiţional, pentru restul perioadei de suspendare de o lună de zile, darmite să mai şi joace în fotbalul divizionar „D”.

Ignorare sau necunoaştere a regulamentului, cert e că Brădău a ajuns sub lupa CDE.

Care a tăiat astăzi şi a spânzurat pe adresa clubului comunal bănăţean, în baza articolului 78/a din CD aplicându-i o penalitate sportivă de 230 de lei.

Iar în temeiul articolului 83/2/a cu aplicarea articolelor 12, 14 bis şi 15 din RD, sancţionându-l cu avertisment şi o penalitate sportivă de 1.000 de lei.

Pe când în baza articolului 83/7 din RD cu aplicarea aceloraşi articole 12, 14 bis şi 15 sancţionându-l tot cu avertisment dar şi cu o penalitate sportivă de 5.000 de lei.

Tocmai această penalitate sportivă de 5.000 de lei fiind aplicată de către CDE conform prevederilor articolului 45/1 din RD în sensul ca gruparea din Ghiroda şi Giarmata Vii să execute sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă. 

Iar ghirozenii vor fi lipsiţi în capitală şi-apoi eventual sâmbătă şi de Petrişor Jichici, suspendat pentru două etape cu o penalitate sportivă de 1.000 de lei după eliminarea de miercuri de la Oradea, în schimb antrenorul Sorin Bălu având dreptul de a-şi conduce elevii de pe margine în „Ştefan cel Mare”, sancţionat fiind azi „la Comisii” cu avertisment şi 1.000 de lei penalitate sportivă. 

Altfel, onor FRF anunţă momentan doar delegatul de joc al meciului eliminatoriu de miercuri de pe „Dinamo Central”, şi anume Iulian Bahrim, menţionând că este din Bucureşti. 

  

         

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − = zero

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: