”Nu te mai fură ca pe vremuri, cu 3 penalty-uri, ci te împinge ușor în careu, așa se face azi”. Andone, despre nevoia unui lider și obiectivul evitării picajului

ASU Politehnica avea o cât se poate de dificilă repetiție în vederea sosirii arădenilor la revenirea pe ”Dan Păltinișanu” tocmai pentru primirea secund clasatei în formă Dunărea Călărași, antrenată de Dan Alexa, foarte familiar cu principala arenă a Timișoarei, iar opțiunea în contratimp i-a prins într-adevăr pe picior greșit pe alb-violeții intrați în criză de puncte, 0-1 și cu unul singur din ultimele 12 posibile, lăsându-i astfel la echivalentul unei singure victorii distanță de UTA, rămasă pe loc de retrogradare și viitoare vizitatoare pe ”ovalul” de pe Bega.

Bogdan Andone, antrenor principal al timișorenilor, a explicat după cel de-al doilea eșec la zero pe Bega în ultimele 7 etape că ”am întâlnit o formație pe val, a doua clasată, bine organizată, care primește greu gol și e foarte periculoasă la faze fixe, cornere, lovituri libere, iar aceste dueluri individuale ne costă, am pierdut jocul dintr-o semi ocazie, la o minge aruncată în careu…”

Andone

Andone a mai remarcat și că ”n-am mai reușit apoi să revenim în joc și a mai trecut un meci pe lângă noi, așa încât obiectivul real ce ne rămâne este evitarea retrogradării, iar cu atitudinea pe care o manifestă unii dintre ei, cam acesta va fi și obiectivul. Dacă îl vom atinge sau nu, va rămâne de văzut…”

Tehnicianul alb-violeților nu s-a sfiit să facă referire la maniera de arbitraj. ”Cred că m-am săturat să tot vorbesc despre arbitraje, căci mergem la București și ne arbitrează din București, penalty pentru gazde dar nouă refuză să ne dea, acasă același lucru, însă suntem o echipă mică și nu ne susține nimeni din afară, cu un buget mic, care încearcă să joace, să construiască, aceasta este ideea și filosofia de joc, dar dacă nu faci și puncte… În momentul de față prioritatea este de a aduna puncte, cu care ai și liniștea să muncești”.

Și a continuat, exemplificând. ”Din păcate, deși am reușit niște meciuri bune, nu am strâns aceste puncte, și pe greșeli de arbitraj, și la fiecare evoluție cu greșeli decisive… Mardare a jucat cu mâna pur și simplu în fața mea, Kanda, 22-ul avea deja galben, un meci și cu circumstanțe de penalty, ce mai, un arbitraj despre care nu vreau să rostesc cuvinte urâte dar i-a impins spre careul nostru. Și nici nu se mai fură ca pe vremuri, când eram copil, cu 3 penalty-uri, dar se face altfel, așa, în duelurile 50%-50%, la cap, și te împinge încet în careu. La gol s-a acordat lovitură liberă, ne-a băgat în careu, așa se face azi. Te lasă să tragi de timp cât vrei…”

Mai presus de toate însă, Andone a identificat un minus detrimental ”violeților”. ”Nici nu gestionăm bine momentele decisive, și nu știu exact ce ne lipsește, dacă doar o personalitate necesară în teren, mai multă bărbăție, dar cu siguranță ne lipsește un lider care să strângă echipa în jurul său și să fie decisiv în momentele importante ale meciului”.

Antrenorul învinșilor s-a referit și la suspendarea fundașului central. ”Mera ne-a lipsit la aceste mingi lungi, la dueluri aeriene, și i-am spus că nu era momentul să ia galben tocmai acum, azi aveam nevoie de el căci Dunărea joacă pe mingea lungă, direct pe vârfuri, și ne trebuia, aveam nevoie în jocul de cap. N-am reușit să marcăm, cu toate că reușim să ne creăm ocazii, dar nu gestionăm eficient anumite momente favorabile. Dacă intra bara lui Ignea la 0-0, alta era poate soarta jocului…”

Andone s-a mai referit la cursa după egalare din repriza a II-a: ”La pauză am schimbat, am trecut pe 2 atacanți și le-am cerut să joace mult mai repede pentru vârfuri, dar aici intervine valoarea individuală și fotbalistică, deoarece n-avem un pivot de 2 metri în atac, să jucăm pe el, dar pe vârfuri, prin construcția jocului, și au fost bune câteva ațiuni cursive pe dreapta, însă presiunea rezultatului și lipsa de idei te împinge să joci mai direct. În ultimele 6 minute l-am împins și pe Krausz, la devieri, să încercăm să ținem mingea cât mai sus…”

Antrenorul grupării care n-a primit gol doar într-un singur meci, 1-0 cu CS Mioveni, a mai spus și că ”trecem printr-un moment delicat, iar dacă nu se trezesc puțin la realitate să vadă cum stau lucrurile, că suntem mai aproape de retrogradare decât de aspirațiile pe care le aveam în vară… Acum, jocul de Cupa României va trebui să-l câștigăm, este un obiectiv prioritar în acest moment, avem nevoie și de bani, de finanțare, așa încât sper să ne regăsim până miercuri și să ne calificăm, să prindem apoi un adversar de Liga 1 în 16-imi, o echipă bună, cu nume, să putem aduce oameni la stadion…”

Iar ASU Politehnica are cel puțin 4 deplasări în cursul lunii octombrie, miercuri la Biled, sâmbăta viitoare la Satu Mare iar după meciul acasă cu UTA și consecutive la Pandurii Lignitul respectiv Sportul Snagov, ultima decadă a lunii ce bate la ușă propunând și 16-imile Cupei României, în cazul unei calificări peste 4 zile, în fief-ul divizionarei D.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = zero

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: