O întâlnire de tradiţie Arad – Craiova, două clone, jumătăţi străine de echipe, 4 goluri şi un teren neutru al Clujului cu tribune goale

Că pompos denumita SuperLiga a degenerat încet şi sigur la absurditatea actuală, altfel grijuliu cosmetizată şi ambalată inclusiv prin alipirea la denumire a celei a unui sponsor din sfera pariurilor, superbet, aşa cum şi betano se adaugă numelui Cupei României, nu mai este vreo noutate, ci o realitate faptică, manifestată în fel şi chip când vine vorba despre campionatul primei scene interne, săptămâna aceasta cu întâlniri de marţi până vineri, deşi duminică este deja Ajunul Crăciunului, dar totuşi mai bine decât în urmă cu două runde tot în decembrie, etapă alungită atunci 5 zile. Duminică Ajunul, cu doar 4 zile înainte, miercuri, numai şi numai 250 de spectatori pe „mastodontul” Cluj Arena la cândva „clasicul” UTA – Universitatea Craiova, actualmente copie falsă între clone aliniind 6 respectiv 4 străini la start, încă 2 introduşi de fiecare trupă pe parcurs, în continuarea plimbărilor arădenilor „cu cortul” la organizarea meciurilor considerate acasă, de la Oradea şi Sibiu în cele din urmă şi sub Feleac.

Şi astfel poate cădea cortina pentru circa o lună peste sezonul de toamnă al SuperLigii, cu întâlniri cândva clasice şi de tradiţie pe axe precum Arad – Craiova, actualmente „mutante” după chipul şi asemănarea fotbalului degenerat din Carpaţi, incapabil a-şi asigura în 2023 măcar o reprezentantă în cupele europene după seara de 31 august, dar zdrelindu-se cu partide programate zilele acestea chiar şi în urma solstiţiului de iarnă, cu numai două seri înaintea Ajunului de Crăciun. 

Mult zgomot pentru tare puţin fotbal, cu puţini spectatori şi-n tribune, şi firesc fiind ca o întâlnire la Cluj a grupărilor din Arad şi Craiova să n-aibă parte pe 20 decembrie, în condiţiile televizării jocului şi a vremii potrivnice jocului în 11, de afluenţă de public, o partidă doar pentru a fi bifată în calendarul şi cu superbet pe frontispiciu. Superb.   

Totu-i la superlativ prin spaţiul mioritic, supralicitat, supraevaluat şi „Super” în dreapta şi-n stânga, dar realitatea factuală obiectivă ţine de faptul că încă o întâlnire a primei scene s-a disputat pe un teren neutru, departe de rădăcinile identitare a „casei” clubului organizator, într-un anonimat nicidecum salvat de difuzorii cu drepturile de televizare, sârguincioşi executanţi ai umplerii grilelor de programe TV, grilă dominând suveran SuperLiga cea cu reprezentaţii şi-n 22 decembrie. 

„Supermeci” l-au catalogat a fi şi „campioni ai presei sportive” de pe Dâmboviţa, ridicaţi recent la grad de „eroi” de puiul de securist exersând-o pe-aia cu „lauda de sine nu miroase-a bine”, dar contrazicându-se încă din acelaşi titlu cu litere de-o şchioapă prin a semnala startul de joc „şocant de slab” al craiovenilor, cu gafe defensive impardonabile pentru ocupanţii locului 2 pe prima scenă, taxate de „roşii” cu 6 străini în unsprezece în primele 7 minute, prin Micovschi, la a doua reuşită şi cu aportul unuia dintre cei 4 străini ai alb-albaştrilor, Silva: 2-0.

Păi e „supermeci” sau „şocant de slab”? În mod cert cu jumătate dintre jucătorii de câmp străini şi formaţi pe alte meleaguri, asta în condiţiile în care Arad şi Craiova se remarcă drept recunoscute pepiniere de excelenţă ale primei scene interne, şi-n mod cert cu 250 de spectatori.

Asistând la revenirea celor din Bănie prin Bancu în prelungirile primei părţi şi Mitriţă la intrarea în ultimul sfert de oră, cu un şut din afara careului deviat de Stolnik şi derutându-l pe Iacob, 2-2 salvând aparenţele prin numărul golurilor, căci în rest totul dădea cu virgulă, pe minus. Un duel arădeano-craiovean la Cluj, în faţa unor tribune pustii, într-o seară de decembrie, pe 20 ale lunii, fotbal fără spectatori dar cu 10 dintre cei 20 de jucători de câmp la ora de start crescuţi şi formaţi peste hotare, importuri second-hand dar nu neapărat şi ieftine, sau faţa adevărată a unui fotbal împănându-se prin al său for federal că are „tricolorii” din nou la un turneu final european, acesta cu zeci de echipe, aruncând în derizoriu noţiunea şi conceptul de turneu final, şi nu cu 8 calificate pe sprânceană la reuniunea „cremei cremelor”, din 1984, despre care ne poate spune mult mai exact de exemplu Mircea Rednic, efectuând o triplă schimbare în minutul 56. 

Vai şi-amar ce-a fost şi ce-a putut ajunge fotbalul în anomalia actuală, mulţi văd, puţini pricep, iar fără doar şi poate autentici şi veritabili textilişti trebuie că se răsucesc în mormânt. Ferice de ei că n-au prins asemenea vremuri ale „noii ordini” şi „noii normalităţi”. 

Iar astfel UTA încheie anul cu remize „acasă” la Sibiu şi Cluj, 0-0 cu Farul sâmbătă 16 decembrie şi 2-2 (2-1) cu Universitatea Craiova miercuri, tot cu o remiză încheind pe 18 decembrie şi anul trecut, atunci chiar la Arad, 1-1 cu Rapid. Bilanţul actual al roş-albilor fiind însă superior, 5 9 7 23-28 24 puncte, faţă de cel al sezonului de toamnă anterior, 4 7 10 18-29 19 puncte. 

Roş-albii n-au fost departe de a trece de a doua clasată, Rednic bazându-se în anonimatul de pe Someş pe Iacob – Rodrigues, Stolnik, Conte, Benga, Abeid – Pop (minutul 56, Fabry), Freitas (min. 56, Marku), Mihai, Micovschi (min. 19, Stahl; min. 56 Omondi) – Cooper (84, Căpuşă). 

De partea cealaltă, secund clasaţii preluaţi de Ivaylo Petev au remizat cu Popescu – Căpăţînă, Screciu (minutul 13, Mateiu), Silva, Bancu – Creţu, Kurtic (68, Houri) – Danciu (62, Trică), Roguljic (62, Ivan), Mitriţă – Markovic (62, Koljic).

Rezultatele şi programul acestei runde a 21-a în SuperLiga, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal în Sporttim, laolaltă cu programul etapei viitoare, a 22-a, din jurul datei de 20 ianuarie 2024, şi clasamentul la zi. 

Universitatea Craiova va juca şi-n sferturile de finală ale Cupei României, în jur de 3 aprilie 2024, acasă cu Oţelul, celelalte întâlniri pentru intrarea în semifinale fiind FC U Craiova 1948 – FC Voluntari, „U” Cluj – Hermannstadt şi Corvinul Hunedoara – CFR Cluj. 

UTA era învinsă tocmai de Universitatea Craiova în etapa a II-a a grupelor Cupei României, 0-1 pe 1 noiembrie la Oradea, şi încheia parcursul pe 5 decembrie tot pe teren neutru prin a remiza 0-0 un meci considerat „acasă” cu FC Voluntari, calificată cu 5 puncte de pe locul 2, în urma „albaştrilor” din Bănie, cu 7 puncte, în vreme ce arădenii, cu 4 puncte, au fost eliminaţi. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: