O nouă săptămână, altă despărțire la Ripensia

Dacă săptămâna trecută a abordat începând de marți, de Sfântul Nicolae, anunțarea despărțirilor de jucători, mai întâi cu unul, Andrei Macrițchii, apoi cu câte doi atât joi cât și vineri, cinci în total, de această dată Ripensia a luat-o încă de luni, tot mai activă pe piață, comunicând despărțirea de unul dintre sportivii cooptați tocmai în cursul sezonului de toamnă recent încheiat. 

Șase ”plecări” în ultimele 7 zile și o rubrică goală la categoria ”sosiri”, ceea ce tinde a-i contraria pe simpatizanții clubului timișorean, cărora oricum nu le pica tocmai bine vestea despărțirii în plin sezon de toamnă de unul dintre juniorii de perspectivă ai grupării din Liga 2, Ioan Vermeșan, semnatar al unei ”duble” în urmă cu nici 3 luni la ora unicei victorii a galben-roșilor în ediția în curs a Cupei României, căpitanul unei selecționate juvenile a ”tricolorilor” României fiind autor al golurilor primei victorii în deplasare a Ripensiei în noul sezon, la a cincea încercare, 0-2 (0-1) pe terenul divizionarei ”C” din Ghiroda. 

Iar deși Ripensia ține să evidențieze importanța pe care o conferă sectorului juvenil și dezvoltării propriului centru de copii și juniori, liderul de generație Vermeșan sfârșea în plin tur de campionat în fotbalul italian, la veronezi.

La plecarea unora, totuși sosirea altora în cursul sezonului de toamnă, când nu doar Sofran completa lotul ripensiștilor, ci și Samuel Zimța, a cărui înțelegere cu clubul din Timișoara a luat sfârșit după cum anunță astăzi ripensiatimisoara.ro încheierea tot ”de comun acord” a angajamentului dintre părți.

Fiind vorba despre un tânăr mijlocaș născut în generația 2000 care a jucat 14 meciuri oficiale, marcând de două ori în acest răstimp. Zimța completează astfel lista jucătorilor tineri și foarte tineri care au încheiat socotelile cu Ripensia în ultimele zile, oferta de sărbători a clubului de pe Bega fiind de-a dreptul consistentă. 

Ca ultimă apariție a sa în galben-roșu, Zimța intra doar pe final, în minutul 90 al deplasării la Târgu Jiu, ultima din 2022, în locul lui Andrei Macrițchii, la scorul de 2-1 pentru gazde, supușii lui Sarcină majorând avantajul în prelungiri și pricinuind al doilea eșec ”afară” al timișorenilor cu câte 3 goluri încasate în Oltenia, 3-1, după un 3-0 la nou-promovata din Slatina. 

Tot în prelungiri era în schimb înlocuit șeptarul Samuel Giani Zimța la ora ultimului triumf al Ripensiei în 2022, pe ”Electrica”, 1-0 (0-0) în 5 noiembrie cu Politehnica Timișoara, întâlnire pe care o aborda ca titular, Mihart fiind parte a modificării în cel de-al doilea minut al timpului adițional, după înscrierea golului de către Ene, și acesta plecat zilele trecute. Rememorarea acelui succes ripensist, în cronica LIVE TEXT accesibilă aici. Dintre titularii de-atunci – și a se vedea fotografia din pagina I și din introducerea acestei știri din secțiunea Fotbal, și Mogoș și-a luat rămas bun de la ripensiști. Portarul Dobre și Călin, plecați și ei zilele trecute de la ”Ripi”, începeau la rândul lor pe bancă respectivul duel local, precum Ene, care intra din minutul 70 în locul lui Sofran și înscria din lovitură liberă, Călin fiind introdus atunci din minutul 75.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = patruzeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: