O oră cu un jucător în plus, Ripensia nu înscrie în al 4-lea meci la rând acasă. După 4 succese la rând afară, FC Buzău remizează tot la… Timișoara: 0-0

Avantajată de programul favorabil, astăzi jucând al optulea meci în Timișoara în primele 12 etape ale campionatului Ligii 2, Ripensia a remizat alb la matineu deși o oră în superioritate numerică pe ”Electrica” în fața buzoienilor mai bine clasați, roșu-galbenii înregistrând astfel rezultate de egalitate în majoritatea partidelor pe teren propriu din ediția în curs a diviziei secunde, în 4 din 7 întâlniri. La debutul său pe banca bănățenilor, antrenorul Florin Fabian a fost nevoit să înlocuiască 2 accidentați în prima jumătate de oră, efectuând alte două schimbări la pauză, fără ca gazdele să înscrie și pentru a patra apariție la rând acasă, după 3 eșecuri la zero cu Dinamo, Concordia și clujenii: 0-0 cu AS FC Buzău. Care, deși a dominat, s-a poticnit tot la Timișoara, unde remiza 1-1 pe 15 august în etapa a III-a la Politehnica, după care câștiga în serie deplasările, cu 3-0 la Călărași, 1-0 la Iași, 3-2 la Miercurea Ciuc și 7-0 cel mai recent la Brăila.

Ripensiei îi mai venea inima la loc după victoria de săptămâna trecută în deplasare la concitadina Politehnica, 1-3 pe ”Dan Păltinișanu”, clubul galben-roșu anunțând atunci și învestirea unui nou antrenor principal, Fabian, însă acest moment favorabil n-a fost fructificat astăzi de la 11 pe ”Electrica”, în calitate de grupare gazdă, în ciuda faptului că vizitatorii din Buzău au avut parte de un meci și joi, în urmă cu 3 zile, câștigat acasă cu 3-0 cu Dunărea Călărași pentru calificarea în sferturile Cupei României, precum și în pofida faptului că oaspeții din Câmpia Română au rămas în 10 jucători prin eliminarea căpitanului mijlocaș încă după o jumătate de oră din partida etapei a XII-a în Liga 2.

Primă jumătate de oră în care vizitatorii care trag la play-off au dominat disputa, mai ofensivi și cu un joc mai combinativ, deși, pentru a păstra proporțiile, în general modest, pe când Fabian s-a confruntat cu o primă bătaie de cap pe banca Ripensiei, accidentarea lui Andrei Macrițchii, înlocuit încă din primele 10 minute cu Morariu. Și totuși, prima oportunitate mai mare a aparținut amfitrionilor, după un sfert de oră, pe greșeala lui Vîrtej, vârful Ernest recuperând balonul în preajma careului lui Stoian, cu care a rămas față în față din unghi, însă finalizarea a lăsat mult de dorit, ”alături”.

O meteahnă a întâlnirii matinale, deși, pe de altă parte, Munteanu a fost totuși mai precis șutând din careul bănățenilor, în urma unui corner la mijlocul primei reprize, tânărul Rus deturnând însă în corner, lovituri de colț care aveau să se adune în contul celor din Crâng.

Rămași însă în 10 jucători încă din minutul 29, când tocmai căpitanul lor, Cristian Ciobanu, a văzut cartonașul roșu pentru cotul aplicat celui nu demult intrat în joc, Morariu, sângerând și înlocuit la rândul său, de Rogac. Ripensiștii cu două modificări deja efectuate, buzoienii autori a numeroase faulturi în numai 10 componenți pentru încă o oră de joc…

Fără însă a preda hățurile, controlând meciul și până la pauză, dar și fără a prinde cadrul porții lui Rus, în ciuda altor câteva încercări, inclusiv din faze fixe. Una peste alta, o primă repriză sub nivelul așteptărilor Ligii 2, ștearsă și fără sclipiri, miza punctelor dominând întâlnirea de pe ”Electrica”.

Sporttim vă invită pe pagina de pe rețeaua social media MeWe

Forțe proaspete la reluare, Fabian apelând atât la Sokovic, revenit în atac după accidentare, în locul lui Ernest, cât și la Coulibaly, revenit după suspendare și a cărui banderolă de căpitan a fost purtată astăzi de Fridrich, însă aspectul jocului nu s-a schimbat cu mult, tot buzoienii fiind vioară întâi, tot ei strângând lovituri libere și cornere, fie executate imprecis, fie finalizarea scârțâind în aceeași măsură. În schimb cu cartonașe galbene la ambele bănci tehnice, mai întâi lui Iulian Muntean…

A ”mutat” și matematicianul Pustai, apelând după aproape un sfert de oră din repriza a II-a la Cârstocea, iar în minutele 76 și 78 la alte forțe proaspete în linia mediană, calcul exact al resurselor unor vizitatori și cu un meci jucat la mijlocul săptămânii, și în inferioritate numerică încă din minutul 29.

Însă nici măcar în aceste condiții n-a izbutit Ripensia să adauge unicei sale victorii acasă în acest campionat, 2-1 cu Astra în 11 septembrie, în urmă cu 6 etape, deși, conform așteptărilor, experta finalurilor de meci ar fi putut trage foloase în ultimele minute de pe urma superiorității numerice. Și a devenit într-adevăr ceva mai periculoasă, odată ce și Golda a preluat locul lui Coulibaly, însă finalizările au fost în nota întâlnirii, Mitrov scutindu-l pe Stoian de mari emoții după ce combina tocmai cu Golda iar Piftor greșind ținta în al doilea minut de prelungiri din tot atâtea. 

Astfel, a patra remiză acasă în campionat, după cele din primele 3 apariții pe ”Electrica” în noua ediție, 3-3 cu Dunărea Călărași, 0-0 cu nou-promovata CS Unirea Dej și 1-1 cu o altă nou-promovată, FC Brașov, dar și a patra reprezentație consecutivă în calitate de gazdă fără a înscrie, stopând măcar pe de altă parte șirul înfrângerilor.

Ripensiei nu-i priește mai deloc în propriul fief, cu bilanțul acasă 7 1 4 2 4-8 7 puncte, pentru a doua oară remizând alb în Timișoara în Liga 2, dar, mai presus de toate, încheind majoritatea meciurilor pe teren propriu fără a înscrie: în 4 din cele 7 cazuri.

Buzoienii lui Pustai au rămas pe de altă parte neînvinși în deplasare încă după prima etapă, când retrogradata din Sibiu îi depășea cu 2-1 în urmă cu exact 3 luni, pe 31 iulie, însă astăzi mai degrabă au pierdut puncte, decât să fi cucerit unul…

Un meci de duzină într-un fotbal omorât cu zile în absența spectatorilor din tribune, interdicția fiind totalmente nejustificată în plan științifico-medical – sau având poate vreo justificare în acest sens doar în percepția puerililor dezinformați, dar și absolut nelegală, împotriva oricăror norme de drept constituțional și în general ale statului de drept, absurdități în fața cărora iată totuși că grupările organizatoare își apleacă strâmba coloană vertebrală, din lașitate și lipsă de integritate și demnitate, căci nu s-ar putea estima că în staff-urile cluburilor n-ar fi persoane bine pregătite profesional și competente, dar mai ales racordate realităților la zi. Subiecte însă tabu, sub imperiul fricii care a obturat cu atât mai mult filtrul rațiunii atâtora din martie 2020 încoace, frică de o himeră a cărei izolare și purificare n-a fost încă dovedită științific nicăieri în lume, dovezi explicite prin înscrisuri oficiale implacabile ale organismelor administrative de profil din atâtea și atâtea țări din lume care vorbesc de la sine despre faptul, da, faptul!, că oamenii au luat-o cu totul razna de-a binelea prin a accepta minciuna minciunilor. Le-o fi oare frică și de propria umbră!?! Sau doar de un așa-zis ”virus” cu rata de supraviețuire de peste 99,5%? 

De fapt, inconștient sau nu, prin a se plia fără crâcnire unor aberații și nelegalități emanate în ”stare de alertă” – neconstituțională printre alte ”bube” ale dictaturii în toată regula, Ripensia încuviințează pasiv și inert procesul fățiș de degradare a sănătății publice, căci a interzice accesul iubitorilor sportului la un eveniment în aer liber echivalează din mai multe puncte de vedere cu așa ceva. Organizatori de spectacole sportive lăsându-se constrânși să accepte inacceptabilul, suflare a arenelor contribuind implicit dar direct la erodarea sănătății publice. Ce mai contradicție paradoxală, ca știrbirea sănătății populației să fie indusă chiar și dinspre sfera sportului. 

Acum n-ar părea deloc așa conform radarului stricat al naivilor dezinformați, însă timpul le va dovedi pe toate… Iar atunci ce se vor face oare cluburile sportive din arena carpatină!? Ce explicații vor putea oare oferi iubitorilor fenomenului? Dintre care unii fără îndoială vor ajunge să se trezească în simțiri, fie după experiențele pe propria piele, fie realizând în cele din urmă că au fost cumplit duși de nas… 

De rumegat pentru organizatori până la proximul meci acasă cu retrogradata din Iași, mai întâi fiind însă deplasarea la constănțeni. Tot în noiembrie și ieșirea în capitală la Metaloglobus, prima dispută din decembrie fiind programată pe teren propriu cu Csikszereda.

Rezultatele etapei în curs în Liga 2 și programul rundelor 12-13, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Fotbal. 

*

Ripensia Timișoara: Rus – A. Macrițchii (minutul 8, Morariu; 32, Rogac), Țieranu, Lalic, Fridrich (cpt.) – V. Macrițchii, Vidrăsan (46, Coulibaly; 82, Golda) – Piftor, Mitrov, Stoica – Ernest (46, Sokovic).

Rezerve: Mosoarcă – Stoi, Ciurel, Gladun.

Antrenor: Florin Fabian.

AS FC Buzău: R. Stoian – Zamfir, Vîrtej, Wiktroski, Oltean – Gaitan, Lopez – Al. Munteanu (minutul 78, Pațurcă), Ekollo (58, Cârstocea), Ciobanu (cpt.) – Chică-Roșă (76, Kanda).

Rezerve: Avram – Ghinga, Ciprian Petre, A. Manea, Oteliță, Lazăr.

Antrenor: Cristian Pustai.

Eliminat: Cristian Ciobanu – cartonaș roșu în minutul 29. Arbitru: Moroiță (Ploieşti); asistenți: Cîmpeanu (Cluj-Napoca) și Despa (Baia Mare); rezervă: Jurca (Arad). Observatori: Szilaghi (Satu Mare) și Lolea (Reşiţa).

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: