Oaspeții, 22 de goluri, 5 victorii, o remiză dar și o… neprezentare în etapa a VIII-a din Divizia D Timiș: rezultate, marcatori, declarații

Experimentul pe viu cu 20 de participante, în creștere numerică de la 18 taman după un sezon și jumătate fără campionat propriu-zis dar prin admiterea unor cluburi care nu și-au adjudecat pe teren promovarea în liga a patra timișeană, începe să-și arate carențele și limitările cu tente de rateu general deși n-a fost încă atinsă nici măcar ”borna” mijlocului turului, programată peste două runde, carențe prin nivelul valoric abisal al calității meciurilor dar și prin erorile de arbitraj de care se plâng în cor tot mai multe formații, limitări prin apariția unei neprezentări deja din etapa a opta în Divizia D Timiș, în dreptul uneia dintre ”invitatele” AJF Timiș într-un eșalon superior, tot atâtea semne că întrecerea unsă de forul fotbalistic județean pentru ediția 2021-2022 tinde a se contura într-un rateu general prin joc într-o măsură aproape egală rateului absolut prin agățarea în cui a competiției după etapa a 18-a din campania 2019-2020 și apoi pentru întreaga stagiune 2020/1. 

Etapa a opta în eşalonul 4 din Timiş, desfășurată sâmbătă, a adus prima neprezentare, parcă dând târcoale după colț, și ne întrebăm câte s-ar mai putea aduna în următoarele trei pătrimi ale campionatului în curs. Nu s-a aliniat la start trupa din Grabaţ, nouă participantă de circumstanță și de compromis la un nivel divizionar la care nu-și asigurase dreptul de accedere printr-o promovare pe teren, ci pe bunul plac al AJF Timiș, așa încât, după sfertul de oră academic, conform regulamentului, arbitrii au consemnat absența formației vizitatoare de la teren: CSC Millenium Giarmata – AS Unirea Grabaţ 3-0… 

Primă neprezentare în această editie de campionat a ligii a patra iar vina morală este atașată forului județean, care a recurs la balonarea numerică a întrecerii fără pic de justificare și împotriva ideii de competitivitate a concursului, în special în ideea în care întrecerea era văduvită de peste un an de zile de normalitatea unui program regulat, cu etape săptămânale, normalitate unicat care conferă continuitatea necesară stării de bine a unui campionat în toată regula. Iar dacă vânzătorii de iluzii de 2 bani se ascund în spatele pretextului cu mascarada absolută a stărilor de ”urgență” și ”alertă”, ca motivare a tragerii caravanei ”fotbalului mic” pe dreapta sub forma unei scuze ieftine pentru neaveniți și dezinformați, atunci și sfidează inteligența celor cât de cât informați și realiști.    

Lăsând la o parte acest fiasco punctual de pe arena ”Nicu Moraru”, etapa a VIII-a a adus exacerbarea nemulțumirii unora dintre echipe vizavi de arbitraje, etalând din nou pe de altă parte dominația vizitatorilor, cu nu mai puțin de 5 victorii și o remiză, dar și 22 de goluri marcate din totalul celor 38 ale rundei. În oglindă de la o etapă la alta, cea de sâmbăta trecută având bilanțul 10 6-1-3 29-16, pe-atunci și cu 7 reușite până la pauză ale gazdei din Sânnicolau Mare în dauna unor oaspeți care aruncau prosopul după numai 45 de minute.

Așadar după un weekend cu abandonul celor de la CS Sânandrei-Carani, acum un altul cu neprezentarea celor din Grabaț. Încotro? 

Și tot o singură remiză și sâmbăta aceasta… CS Progresul Gătaia – ACS Fortuna Becicherecu Mic 1-1 (1-0). Prim punct obţinut de juniorii Fortunei, fie și în condiții de deplasare, în fieful seniorilor Progresului.

Oaspeți și mai strângători prin alte locuri…

CS Timisul Șag – CSC Peciu Nou 2-3 (0-2).

Au marcat: Armin Şultz (min. 52) şi Petre Rădulescu (min. 82), respectiv Marco Giuricici (min. 28, din lovitură de la 11 metri), Ifeany Anagor (min. 40) şi Denis Bud (min. 85).

Vizitatorii duelului local al vecinelor s-au desprins până la pauză și au fost egalați spre final, dar tot în ultimele zece minute au mai preluat o dată conducerea, decisiv.

Până atunci, în minutul 20, la 0-0, Giuricici – de la oaspeţi – a trimis mingea în bară din lovitură liberă de la 20 de metri. De menţionat și că tot în cursul primei reprize, în minutul 35, la 0-1, Constantin Buruiană a suferit o accidentare gravă la umăr şi a fost transportat la spital, cu remarca legată de aspectul că la teren n-a fost urmă de autovehicul al Ambulanței, un alt minus al eșalonului în speță. Ne punem întrebarea…

Altfel, Marius Mureşan, de la oaspeţi, a spus: ”Noi am câştigat pentru că am marcat un gol mai mult decât adversarii noştri. Noi ne vedem de drumul nostru. Nu comentez arbitrajul.” În schimb Adrian Ianoşev, managerul sportiv al Timișului, a declarat: ”Nu mai pot să tac… În meciurile cu UVT, Topolovăţu Mare, la Liebling şi acum cu Peciu am fost dezavantajaţi de arbitri! Chiar am ajuns să ne batem joc de fotbal!? Nu am văzut în ultimii ani aşa o prestaţie slabă de arbitraj. Pe partea asistentului Cioară s-au întâmplat de toate. Jucătorul nostru, Şultz, a fost lovit cu cotul în faţă, chiar sângera, şi nu s-a luat nici o măsură, o sancţiune… Ni s-a refuzat un 11 metri la scorul de 2-2, iar la 2-3 arbitrii au anulat un gol valabil în minutul 90+3, marcat de Flavius Petrişor.”

Da, chiar s-a ajuns la stadiul bătăii de joc la adresa fotbalului, și asta de mult, dar și cu vârf și îndesat, însă și participantele sunt parte a problemei ”sistemului” absolut putred – parte a problemei prin duplicitate, complicitate, ignoranță și ipocrizie, și nu sursă a rezolvării lor. Un cerc vicios întreținând și adâncind incultura fotbalistică. V-ați fi așteptat la un sezon calitativ, cu meciuri și arbitraje șnur și fără asperități, după un an și ceva de ”șomaj” și ”rugină” pe tușă!? Vise umede și fierbinți, fără detectarea resortului cauză – efect. Să nu fi acceptat constrângerile condiționării… inacceptabile a agățării degeaba a competițiilor în cui, vreme în care cu toții ați regresat prin lipsa exercițiului, decât să vă plângeți ulterior, ceea ce era absolut de așteptat.

O nație de lași, ultimele preșuri ale Europei, numai bune de a fi călcate în picioare, dar mereu cu pieptul bombat de aerele închipuirilor. Halo, trezirea, până nu vă înghesuie din nou în cotețe, cu tot cu botnița cârpă pe chip, mască pe post de perfect aspirator al afecțiunilor pe care le va induce! Alt resort cauză – efect, cu consecințele detectabile doar în timp.  

Revenind la oile noastre, de menţionat că antrenorul Adrian Enăşescu a reziliat contractul cu gruparea din Şag, aspect valabil și pentru alţi cinci jucători care au plecat de la echipă.

CSO Deta – CS Unirea Tomnatic 1-5 (0-3).

Doi jucători au marcat cele cinci goluri pentru elevii lui Nicolae Căprărescu: Alexandru Baranyi în minutele 21, 23 și 40, şi Petru Măguleanu (min. 55 şi 90).

Antrenorul Căprărescu a declarat: ”A fost un meci liniştit, fiecare şi-a văzut de treaba sa. Sincer vă spun, mi-aş dori ca toate meciurile din acest eşalon să fie aşa de corecte şi de o sportivitate cum rar se vede pe stadioane. Felicit echipa mea şi echipa învinsă!”

În schimb antrenorul învinşilor, Ionuţ Iacob, a spus că ”nu am ce face, am jucat cu cine am putut, mi-au lipsit cinci titulari: Daminuţă, Vlădic, Vereş, Todorescu şi Cociuba. Până la iarnă rezistăm cum putem şi după aceea vom construi.”

ACS Voinţa Maşloc – CS Unirea Sânnicolau Mare 2-3 (2-2): Robert Blenche (min. 21) şi Laurenţiu Sein (min. 43), respectiv pentru învingători Vasilică Bizău (min. 30), Bogdan Moroşanu (min. 44) şi Flavius Tulcan (min. 48). Așadar un alt 2-3 al etapei…

În minutul 75, Daniel Galea, de la oaspeţi, a ratat o lovitură de la 11 metri, portarul gazdelor, Rus apărând lovitura de pedeapsă. Iar în minutul 88 Flavius Tulcan a marcat pentru 2-4, dar golul a fost anulat de arbitri. Antrenorul principal al Unirii, Cristian Contescu, a folosit următorii jucători: Timiș – Crișan, Blaga, Olaru, Cărpinișan – cpt., Crișan, Bizău (Boboiciov), Florescu, Galea (Rusu), Moroșanu (Sîrbu), Tulcan (Cozma).

CS Sinandrei-Carani – CSM Lugoj 0-3 (0-2). Victorie fără probleme obţinută de lugojeni prin golurile marcate de Filip Lacatoş (min. 35), Alex Maier (min. 40, din lovitură de la 11 metri) şi Claudiu Ardelean (min. 88).

AS FC Atletico Liebling – CS Phoenix Buziaş 1-4 (0-3). Liderul a efectuat deplasarea la Liebling fără 6 titulari, și anume Dan Silaghi, Covăsală, Nanu, Rus, Şandru şi Szalkai, însă chiar și așa s-au desprins în prima jumătate de oră, semn al decalajelor valorice neprielnice competitivității unui campionat care a regresat enorm în ultimii 2 ani, de la momentul septembrie 2019. După știm noi cine, potopul. Au marcat: Alexandru Birău în minutele 12, 20 şi 73, şi Brian Filimon (min. 32), respectiv Sabin Nae în minutul 85 pentru învinși.

Au mai câștigat totuși și gazdele, la câte două goluri diferență…

CSU Universitatea de Vest din Timişoara – AS Progresul 1906 Ciacova 3-1 (0-0): Patrick Niță (min. 49), Adrian Boghean (min. 59) şi Florin Olariu (min. 64), respectiv Cătălin Stolojescu (min. 54).

Meci cu peripeţii pe terenul din localitatea Săcălaz. Chiar din minutul 6 oaspeţii au rămas în 10 jucători, Gianis Telios fiind eliminat pentru fault de ultim apărător. În prima fază, arbitrii au acordat lovitură de la 11 metri, fiind vorba despre Nanu şi asistentul Goloşie. După minute de parlamentări, circa 5, au revenit asupra deciziei şi au acordat lovitură liberă de la 17 metri şi eliminarea jucătorului. Antrenorul învinşilor, Marius Stănilă, a spus: ”Este frustant ce s-a întâmplat în minutul 6, uite 11 metri, nu este 11 metri… Jucătorul meu l-a tras de mână pe Ionuţ Vucea şi s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. După multe discuţii, jucătorul meu a fost eliminat. La această fază ambii arbitri au greşit. Nu este primul meci când păţim aşa ceva! Am tăcut dar nu se mai poate.”

CS Comloşu Mare – AS Aântul Topolovăţu Mare 2-0 (0-0). Debut cu dreptul pentru noul antrenor al comloşenilor, Marius Stanache. Fostul antrenor, Dacian Bârză, a fost cooptat de echipa divizionară ”C” Pobeda Star Bişnov. Cele două goluri au fost înscrise după pauză prin Deian Pecarov (min. 65) şi Daniel Laslău (min. 88).

CS Cocoşul Orţişoara-Seceani – CS Flacăra Parţa 4-2 (1-2): Răzvan Popovici – 3 goluri şi Osman Guyere, respectiv Flavius Ion şi Marius Semeniuc.

După opt etape, lider în clasamentul goleadorilor este Dan Silaghi (CS Phoenix Buziaş) cu 16 reușite, urmat de Ioan Făndel (Parţa) cu 11 goluri și Alexandru Baranyi (Tomnatic) cu 10 goluri. Talonați de Valentin Grigore (CS Phoenix Buziaş) și Flavius Tulcan (Tomnatic) – ambii cu 9 goluri, respectiv Ionuţ Vucea (Universitatea de Vest din Timişoara), cu 8 goluri.

Rezultatele tehnice și programul viitor, al etapei a IX-a, pe coloana clasamentelor la zi.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 4 = opt

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: