Oaspeții conduc dar și ratează până la pauză, Gloria răstoarnă apoi rapid scorul: Cermei, 2-1 (0-1) cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii

La adăpostul primului triumf în noul sezon, repurtat săptămâna trecută în etapa a II-a cu 2-0 cu oaspeții din Galda, gruparea din Ghiroda și Giarmata Vii a ieșit astăzi în premieră în campania în curs din județul Timiș cu gândul la obținerea unui prim punct în deplasare, însă elevii lui Steop și Trandu au cedat pasul și în Aradul vecin tot în repriza a II-a, precum la Dumbrăvița, unde se înclinau acum două săptămâni cu 4-2 după 1-1 la pauză, gazdele copiind în schimb la indigo scorul victorios pe teren pe teren propriu în runda de debut, atunci cu reșițenii: CS Gloria Lunca-Teuz Cermei – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 2-1 (0-1).

După ce în minutul 3 Mancaş a reuşit să înscrie dar golul a fost anulat datorită unei poziții de ofsaid, vizitatorii au deschis totuși scorul în minutul 13 al partidei de la ora 17 din etapa a III-a în seria vestică din Liga 3, același Mancaş executând un corner iar Denis Hotca finalizând cu capul din apropiere: 0-1.

Minutul 30 putea aduce dublarea avantajului oaspeților, după o excelentă pasă expediată de Mancaş de pe flancul drept pe adresa lui Baranyi, care a intrat în careu iar de la 10 metri a şutat pe poartă, goalkeeper-ul timișorean Gîrlea respingând însă miraculos și salvându-și echipa de un gol ca şi făcut, cum avea să mai procedeze și în minutele 34 şi 41.

Timișenii n-au profitat așadar de șarjele făurite în prima parte a unui duel abordat după rezultate în oglindă ale oponentelor, CSC Ghiroda și Giarmata Vii în urma unui 2-0 acasă iar arădenii în urma unei înfrângeri cu 2-0 la Avrig, iar la reluare gazdele au reuşit egalarea la numai două minute după pauză, prin Valeriu Mager, care a profitat de gafa lui Gakos.

Goalkeeper-ul vizitatorilor a degajat în jucătorul Gloriei iar mingea a intrat în poartă de la 15 metri: 1-1 în minutul 47. Încurajaţi de această reușită, amfitrionii au înscris golul care avea să se dovedească decisiv și suficient după alte numai patru minute, la o acţiune purtată de Lupșe pe flancul stâng, de unde i-a pasat lui Vlad iar acesta a centrat în faţa porţii și Alexandru Capătă a pus latul: 2-1 pentru localnici.

Răsturnare de situație survenită pe când oaspeții nu contau pe Semeniuc, rămas căzut la centrul terenului după un fault nesancţionat de arbitri, în urma înscrierii golului permițându-se medicului să intre pe gazon pentru a-i acorda îngrijirile necesare.

Surprinși de revirimentul Gloriei, oaspeţii n-au mai izbutit nimic semnificativ în plan ofensiv și după pauză, recunoscându-se în cele din urmă învinși. Poate în următoarea deplasare, peste două săptămâni, din nou în Timiș, la CSM Lugoj, până atunci anunțându-se primirea nou-promovaților arădeni de la CS Crișul Chișineu-Criș.

Orlando Trandu, antrenor secund al celor de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, a spus: ”Un meci pe care nu trebuia să-l pierdem, ne-am bătut singuri. Nu este permis să comiți asemenea greşeli precum cea a portarului nostru la primul gol, iar al doilea a fost precedat de un fault la Semeniuc, nesancţionat de arbitru. Noi trebuia să tranşăm victoria în prima repriză, la ocaziile mari ale lui Baranyi, de trei ori singur cu portarul. Nu dai gol, atunci vei primi, aşa cum se întâmplă în fotbal… Păcat, căci am pierdut un meci pe care l-am avut în mână…”

Pentru ”Gloria” urmează un duel direct arădean, la Sebiș, cu CS Național, după care primirea celor din Ocna Mureș, dar mai întâi și mai înainte partida eliminatorie din turul 4 al Cupei României, marți de la ora 16:30, pe teren propriu, cu secund-divizionara CS Luceafărul Oradea.

*

CS Gloria Lunca-Teuz Cermei: Victor Gîrlea – Polgar, Varga, Nistor, Lupșe (min. 59, Deta), Prună (min. 66, Mihuța), Tănase, Vezan, Mager (min. 89, Gal), Vlad, Capătă (min. 58, Claudiu Matiş).

Antrenor: Radu Dan Anca.

ACS Ghiroda: Gakos – Semeniuc, Mureşan, Hotca, Horcea, Mancaş, Giuricici, Ţugui (min. 83, Saizu), Berivoiescu, Totic (min. 77, Jichici), Baranyi.

Antrenor: Remus Steop.

Pe bancă: Filip, Holovcici, Vasiliu, Ciobanu şi Sofran.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − unu =

 


Alte articole legate de acest subiect: