Oaspeții la putere, 6 succese și o remiză la start în returul Diviziei D Timiș. Șchiop la debut, cu un abandon și doar 9 jocuri

Ceea ce se prefigura a se întâmpla, și anume retragerea din competiții a Unirii Grabaț, s-a confirmat în totalitate odată cu reluarea campionatului Diviziei D Timiș, când codașa fără punct după cele 19 etape ale turului nu s-a prezentat sâmbătă în deplasare la Topolovățu Mare. Semne clare în privința abandonului ”lanternei roșii” deveneau evidente prin nealinierea Cenușăresei ligii a patra cu o săptămână înainte în 16-imile Cupei României, dar aruncarea prosopului transpirase de fapt ceva mai demult, aspect însă bine camuflat de AJF Timiș pentru a nu fi tulburate în plus apele la ceas de alegeri, la finele lunii trecute. Și asta dat fiind că Unirea s-a numărat printre beneficiarele promovărilor de umplutură ”la număr” operate peste vară de forul județean în absența criteriului sportiv bazat pe rezultatele unei întregi ediții complete de campionat, de regularitate, tur-retur, toamnă-primăvară. Retragerea clubului din Grabaț dovedește eșuarea experimentelor de asemenea natură ale AJFT, cu elevări forțate între divizii, un vot de blam pentru activitatea forului în speță, ducând la devalorizarea în profunzime a competițiilor printr-o nivelare în jos. S-au jucat așadar numai 9 meciuri în etapa 20 din Divizia D Timiș, retur șchiopătat, cu câte o formație pe rând pe margine. A meritat care va să zică improvizația? Deloc. Iar timpul s-a grăbit să o dovedească deja.   

Returul Diviziei D Timiș a demarat așadar sâmbătă la matineu cu prima dintre cele 19 runde ale sezonului de primăvară, etapă pe marginea căreia am consemnat deja în weekend, în articolul accesibil la această legătură, revenind mai jos cu alte amănunte, mai ales prin enumerarea tuturor marcatorilor. Iar în consemnarea imediat următoare, ierarhia golgheterilor eșalonului 4.

Iată așadar rezultatele si toți marcatorii meciurilor de sâmbătă, doar 9 partide însă, căci AS Avântul Topolovăţu Mare  a fost nevoită să stea, întrucăt Unirea Grabaţ s-a retras din campionat, pe ușa din spate, fără ca prea mulți să afle de reducerea numerică a întrecerii, și asta pentru că ajefiştii s-au făcut că plouă cât să treacă puntea. Cel mai probabil, toate echipele care urmau să joace cu Unirea vor câştiga la ”masa verde”.

Iar nemulțumirile competitoarelor persistă, din sânul mai multor colective chiar și învingătoare sâmbătă în deplasare izvorând nedumeriri pe seama manierei și calității arbitrajelor. Returul a început nu tocmai bine… 

Campioana de toamnă a început însă perfect, semnând scorul etapei și fiind una dintre cele numai două formații gazdă triumfătoare sâmbătă: CSC Peciu Nou – CS Progresul 1906 Ciacova 4-0 (3-0). Cele patru goluri pentru lider au fost marcate de Marco Giuricici (min. 16), Ifeanyi Anagor (min. 19), Denis Bud (min. 47) şi Adrian Sevici (min. 67).

Au mai învins acasă și alb-verzii: CSO Deta – AS FC Atletico Liebling 3-0 (2-0). Marcatori: Ionuţ Onosă (min. 13 și 43) şi Adrian Ştefan (min. 67).

Și o remiză: CS Unirea Tomnatic – CSM Lugoj 1-1 (1-1).

Petru Măgulean a deschis scorul în minutul 62, iar vizitatorii au egalat prin Maier în minutul 74.

Altfel, nu mai puțin de 6 victorii în deplasare.

CS Timişul Şag – CSC Millenium Giarmata 1-2 (0-2): Petre Andreşoiu (min. 73), respectiv Alex Nichiforel (min. 6) şi Robert Stemate (min. 17).

ACS Voinţa Maşloc – CSU Universitatea de Vest din Timişoara 1-3 (0-1): Cătălin Crişan (min. 45), respectiv Adrian Boghian (min. 49) şi Ionuţ Vucea (min. 78 și 83). Oaspeţii au jucat din minutul 9 în 10 componenți, Florin Olariu fiind eliminat.

CS Sînandrei-Carani – CS Cocoşul Orţişoara 0-3 (0-1): Ousmane Guyero (min. 1), Mădălin Ursu (min. 87) și Răzvan Popovici (min. 90+3).

CS Progresul Gătaia – CS Phoenix Buziaş 1-2 (1-1).

Au marcat: Ionesi (min. 32), respectiv Andrei Rus (min. 37) şi Brian Filimon (min. 90+3).

CS Comloşu Mare – CS Flacăra Parţa 0-2 (0-1).

”Dublă” a lui Ovidiu Semeniuc în minutele 35 şi 75 pentru trei puncte pretioase în contul elevilor lui Flavius Ion și Tiberiu Butura.

ACS Fortuna Becicherecu Mic – CS Unirea Sânnicolau Mare 1-2 (1-0).

Alin Gîrz a marcat pentru gazde în minutul 25, iar oaspeţii au întors rezultatul prin marcatorii Flavius Tulcan (min. 65) şi Adrian Manoliu (min. 85).

Programul viitor și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = zero

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: