Obsedanta brichetă

Dacă mergi la un meci al echipei naționale sau la un banal joc din liga a doua sau a treia, ești întâmpinat la intrarea în stadion de un angajat al unei firme de pază, de un individ de obicei morocănos și plictisit, care îți adresează întrebarea: „Ai brichetă?”, după care urmează tradiționala percheziție. Nu te întreabă nimeni dacă ai un cuțit sau un pistol…

Deaconu, dacă nu a făcut mare brânză în arbitraj, are meritul de a fi creat obsesia brichetei, de parcă o brichetă ar crea probleme majore pe un teren de fotbal. Am auzit că și Helmuth Duckadam a avut probleme la accesul pe stadion la un meci al Stelei. Domnilor, fiți mai serioși și mai selectivi în alegerea firmelor de pază, mai ales la comportamentul angajaților acestora!

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, și-a dovedit din nou stângăcia și nu a reușit să numească un nou selecționer pentru echipa națională decât cu două săptămâni înaintea jocului cu Irlanda de Nord. Alibiul a fost perfect creat pentru generalul Anghel Iordănescu, de altfel un angajat al Federației, deci un subordonat al lui Burleanu. În cazul unui rezultat nefavorabil cu Irlanda de Nord, vor invoca faptul că timpul a fost scurt și că generalul nu a avut timpul necesar pentru a pregăti partida cum se cuvine. Pe de altă parte, Iordănescu și-a tras un triumvirat de secunzi: Isăilă, Moldovan și Ionuț Badea. Rămâne la latitudinea dumneavoastră să îi apreciați pe cei trei.

La Stockholm, Liga Profesionistă din România a fost primită cu drepturi depline la Liga Profesionistă a Fotbalului European. Mare scofală! Atât timp cât forul mai sus amintit a cedat dreptul de televizare a meciurilor de divizia A unui post obscur de televiziune, nu prezintă credibilitate nicăieri.

Sâmbătă ACS Poli a învins la limită echipa Șoimii Pâncota pe un teren greu, îmbibat cu apă. În mod deosebit s-a remarcat atacantul Almeida, care poate juca cu ușurință în divizia A. Menționez jocul bun al lui Poparadu și al portarului Cristian Irimia, care, la cei 40 de ani ai săi, trăiește a doua tinerețe și apără constant bine. Simptomatic mi se pare faptul că echipa ACS Poli, deși s-a deplasat la doar 80 de km de Timișoara, nu a fost însoțită la Pâncota de nici un suporter.

În divizia C seria a IV-a lucrurile se complică, echipele de pe primele patru locuri sunt înșirate pe distanța a patru puncte. Aș dori ca această stare de concurență să se mențină până la finele campionatului.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: