Octavian Foale, plecat la ceruri în Duminica de Paște

Un om de fotbal al Banatului a plecat la ceruri în dimineața Duminicii de Paște. Octavian Foale, un sufletist din lumea antrenorilor sportului rege bănățean, a trecut în veșnicie la vârsta de 83 de ani, lăsând în urmă o viață pe gazon și pe marginea dreptunghiului verde, ca jucător secund divizionar al Reșiței natale dar mai ales în spațiul tehnic al unor grupări fanion ale regiunii – ca antrenor de exemplu al cărășenilor și al alb-violeților de pe Bega, în peste 35 de ani pe banca suferințelor. 

”Nea Tavi” Foale, suflet al Luceafărului Timișoara, pe bancă alături de fiul său Angelo

Activitatea de antrenor, marea pasiune a celui care a fost Octavian Foale, părinte al unei familii fotbalistice cunoscute în Banat, fiii Antonio, Angelo și Manu urmându-l în lumea fotbalului local iar Antonio fiind trup și suflet în toți acești ultimi ani la ASU Politehnica, din ”Municipal”, pe scările eșaloanelor până în Liga 2. Și i-a călcat astfel pe urme lui ”nea Tavi”, care îi antrena pe alb-violeții Timișoarei în cursul anilor 80…

Cu ochi pentru talentele juvenile, Octavian ”Tavi” Foale s-a dedicat cu pasiune și pricepere ideii de găsire, creștere și promovare a copiilor și juniorilor locului, suflet al inițiativei din 2007 la Luceafărul Timișoara, implicat împreună cu fii ai săi în menținerea vie peste ani a unei flăcări a sportului juvenil de pe Bega.

”Nea Tavi”, un împătimit al jocului cu balonul rotund pe care cel mai adesea l-ai fi zărit pe marginea terenului, în spațiul tehnic. Fotbalul bănățean, mai sărac de astăzi, la trista despărțire de un nume de casă. Vârsta înaintată – octogenar fiind, pe fondul unor afecțiuni medicale, l-a trecut la cele veșnice. Fie-i țărâna ușoară, Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Condoleanțe familiei îndoliate.

”Politehnica” Timișoara a vărsat o lacrimă pentru un fost antrenor al alb-violeților: ”In urma cu cateva momente am primit o veste teribila. Octavian Foale, tatal antrenorului nostru secund, Toni Foale, s-a stins din viata. Iti simtim durerea, Nea Toni, si suntem alaturi de tine. Dumnezeu sa il odihneasca in pace si sa ii aline sufletul!”

Profund regretabil, în cultismul actual al paranoiei pe altarul pseudo-”virusului”, s-au găsit bineînțeles oficioase ale propagandei Covid care să lege și această trecere în neființă, precum s-a întâmplat și în cazul altor oameni de sport, de așa-zisa ”infectare” cu ”Covid-19”. Nu este scutită nici măcar plecarea sufletelor la ceruri de obsesiile unor inculți. 

  

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: