Optimi… Iancu are nevoie de încasări, Poli o capătă pe Steaua

Dacă este să judecăm prin prisma şuvoiului de spectatori la meciul Poli – Steaua din primăvară, record pe „Dan Păltinişanu” în 2010-´11, împerecherea în optimile de finală ale Cupei României Timişoreana tocmai cu deţinătoarea la zi a trofeului, şi încă pe teren propriu, este reţeta aducătoare de profit pentru cufărul golit al clubului. Între un joc de campionat acasă, cu Chindia, şi o deplasare la Deva, poliştii vor da piept peste nici 3 săptămâni cu nişte roş-albaştri aflaţi la vremea aceea între derbyul cu Rapid, acasă, şi deplasarea la Ploieşti, cu Petrolul…

Poli, ieşită a cincea din urnele tragerii la sorţi a optimilor de finală, are astfel şansa să elimine deţinătoarea Cupei României, pentru un loc în sferturi, la oaspeţi regăsindu-se printre alţii un Latovlevici, Bourceanu, investit căpitan, sau Nikolic.

Poli e una dintre cele doar două trupe din B2 rămase în cursă respectiv dintre cele doar 4 cluburi de această parte a munţilor care speră să ajungă pe Cluj Arena, la finala cu… Timişoreana pe masă.

Steliştii, care s-au calificat din 16-imi cu un 4-0 în dauna Sănătăţii Serviciilor Publice Cluj, vor veni pe mijloc de săptămână în Timişoara, după ce în joia precedentă, pe 20 octombrie, vor evolua în Israel, la Haifa, în Europa League, ca o a doua deplasare în câteva zile după cea la Vaslui.

Într-un fel, este o reeditare a încleştării din finala Cupei României, din 1 mai 1980, clişee ale bucuriei imortalizate la acea dată străjuind zidul tunelului de acces pe arena timişoreană, într-o fotografie alb-negru cu eroii de-acum 31 de ani, Suciu – Nadu, Păltinişanu, Şerbănoiu, Vişan – Manea, Dembroschi, Nicolae (61, Nucă), Anghel – Nedelcu (91, Roşca), Cotec.

Atunci, Vişan, în minutul 43, şi Dan „Tata Mare” Păltinişanu, în minutul 96, întorceau rezultatul, după ce Stoica deschidea scorul pentru steliştii lui Gheorghe Constantin.

Şi cealaltă trupă din B2, Gaz Metan CFR Severin, a căzut tot cu o departamentală, Dinamo, şi încă în deplasare, aceasta fiind soarta echipelor de liga a doua, plasate în urna C, urnele A şi B fiind rezervate primelor şase clasate în elită respectiv celorlalte prim-divizionare încă în cursă.

În celelalte meciuri, CS Otopeni – Rapid, SC Vaslui – Dunărea Galaţi, Gaz Metan Mediaş – Astra II, Oţelul – FCM Târgu Mureş, Astra – Petrolul şi Pandurii – FC Braşov.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + 5 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: