Ovidiu Vâlceanu: „Domnul Manolache îi ştie pe nume pe 6-7 din băieţii de la LPS”

Cei mai mulţi dintre cei 21 de juniori timişeni cooptaţi în vederea trialului de ´97, derulat miercuri la amiază pe terenul sintetic polist, şi care 21 s-au transformat în cele din urmă în… 23, au provenit din generaţia ajunsă deja în cel de-al nouălea an sub aripa aceluiaşi Ovidiu Vâlceanu, la LPS Banatul Timişoara.

Vicecampioni naţionali atît în 2009 cît şi în 2010, într-o finală pierdută la lovituri de departajare cu Steaua, juniorii de ´97 ai liceului conduc neînvinşi seria judeţeană de la nivelul Juniori C, debutul în retur echivalînd cu un 10-1 în dauna colegilor lor mai mici, de ´98.

Iar de la trial, joi la Făget, pentru o nouă etapă din cele 12 ale fazei judeţene a Juniorilor C. Iar mai apoi şi la Hunedoara, la faza zonală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, pentru care băieţii săi au obţinut calificarea de la nivel timişean…

Iar unii dintre juniori, mai exact fundaşul central Stupu, căpitan al echipei, Mailat, Stoian şi Contescu, au participat deja în 5 stagii de testare şi pregătire la Mogoşoaia, cîte 7 zile, fiind convocaţi pe baza bunului lor progres în echipa liceului. „Iar acum îl convoacă şi pe Sebastian Smochină”, a explicat Vâlceanu despre unul dintre gemeni, subliniind totodată că trialurile îşi au rostul lor, cel de miercuri fiind primul din 2012, după 3 derulate în turul din 2011.

Vâlceanu, care şi-a deplasat juniorii şi în această iarnă într-un stagiu de pregătire centralizată, 7 zile la Straja, schimbînd astfel locaţia, după alte cantonamente la Băile Herculane sau de exemplu în Munţii Retezat, s-a declarat încîntat de comunicarea pe care o are cu Gabriel Manolache, prezent la rîndul său la trialul de miercuri de la Timişoara, ca trimis federal: „Dumnealui îi ştie după nume pe 6-7 dintre băieţii noştri, fără a fi nevoie să se uite pe foaia de joc, şi este vădit preocupat şi menţinem o strînsă legătură de colaborare. Le monitorizează evoluţia, vrea să ştie cum progresează, îmi mai trimite teste pe care să le dau juniorilor sau ne ghidează pentru a ne mula cerinţelor necesare odată convocaţi la loturile reprezentative”.

Vâlceanu, a cărui echipă conduce cu un avans de 3 puncte în fruntea seriei judeţene a Juniorilor C, faţă de junii de 1998 pregătiţi la Poli de Sorin Vlaicu, respectiv cu 6 faţă de Poli ´97, din grija lui Roberto Ivan, a fost desemnat miercuri ca selecţioner al formaţiei Timişului, învingătoare cu 3-0 inclusiv prin reuşita lui Daniel Benzar, în vreme ce juniorii cooptaţi în selecţionatele mai puţin omogene rezultînd din jucători din mai multe judeţe au ieşit la lumină pe baza notiţelor luate pe teren de observatori federali zonali ca Naom (Oradea), Poraţchi (Cluj), Maşcovescu şi Chimiuc, pe judeţele vestice.

În cele din urmă însă, cuvîntul final şi bifarea juniorilor rămîn în penelul federalului Gabriel Manolache, lector la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii din Galaţi.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: