Pădureni: conduce de 5 ori dar nu obţine primul succes extern!

Ce a adus în Sîmbăta Mare liga a V-a timişeană, Campionatul Judeţean? Ei bine, oaspeții s-au impus în 12 jocuri, cea mai preţioasă victorie fiind a celor de la Unirea Sânnicolau Mare, care au învins la Timișoara, pe Tricoul. O mare surpriză a furnizat-o Foeni, care a dispus, tot la Timișoara, de trupa lui Anton Iovan, Solventul. Trei meciuri s-au încheiat la egalitate, iar în alte șase 6 gazdele s-au impus greu. O partidă a fost amânată, cea de la Carani, iar un meci nu s-a disputat întrucît arbitrii nu au dat drumul la joc, terenul fiind neregulamentar…

În cele 3 serii liderii au rămas neschimbați, reuşind victorii la pas. În seria I, Cocoşul Orțișoara și Unirea Sânnicolau Mare continuă lupta pentru primul loc, în seria a II-a Progresul Ciacova a luat un avans de 4 puncte, întrucât cei de la Ghiroda au făcut un pas greşit, fiind învinşi la FC Jebel cu un scor de forfait, iar în seria a III-a Belinț și Bazoş sunt umăr la umăr (egalitate, 50 de puncte), despărțite de golaveraj.

Juniorul Vasile Florescu (18 ani), marcator al eurogolului din minutul 36 în jocul Tricoul 1 Iunie - Unirea Sânnicolau Mare

În schimb la Ghilad gazdele au reușit egalarea în ultimul minut de joc, și când te gândești că oaspeții, cei de la Pădureni, au condus de cinci ori și sperau la prima victorie în deplasare. În această ligă a cincea vezi de toate… Jucători de la 15 ani până la 47, cu mulți veterani care au evoluat la echipe divizionare în anii trecuți, de exemplu Orlando Trandu (45 ani, Giroc), care a contribuit decisiv la victoria în deplasare obținută la Liebling, Cristi Berciu (43 ani, Nădrag) sau Gheorghe Mitroi, în vîrstă de 47 de ani, tot de la Nădrag, care a avut câteva intervenții salvatoare la scorul de 0-0, în final obținînd o victorie categorică, 4-0. Mai sunt multe alte exemple de astfel de jucători, pe care îi vom mai menționa într-o consemnare viitoare, deoarece lista nu se termină aici.

Iar noi am avut parte şi de o surpriză la partida Tricoul 1 Iunie – Unirea Sânnicolau Mare, observatorul de joc Florian Mierea neprezentîndu-se la meci, dumnealui fiind probabil foarte ocupat cu pregătirile pentru Sfintele Sărbători de Paști și uitînd că mai are și un joc de observat în ajun…

 

Oaspeții au răsuflat ușor abia în minutul 90: AS Tricoul Timișoara – FC Unirea Sânnicolau Mare 0-2 (0-1)

 

Greu a fost pentru elevii pregătiți de Nae Căprărescu, întrucât ocupanta locului secund în seria „vestică” a întâlnit una dintre cele mai bune echipe din acest eșalon, AS Tricoul, care, de când se ştie la acest nivel, încheie de fiecare dată campionatul în primele 3-4 clasate.

După victoria obținută în etapa trecută pe propriul teren în dauna liderului Orțișoara, oaspeții au învins greu dar meritat, însă puteau chiar să și piardă dacă Pârvu Florin nu ar fi ratat cel puțin de 3 ori din situații favorabile. În minutul 36, antrenorul Nae Căprărescu a efectuat o schimbare inspirată, introducându-l în teren pe juniorul Vasile Florescu, care, la prima atingere de balon, la o pasă excelentă primită de la Doru Siminiceanu, a trimis de la 18 metri lateral, mingea poposind în vinclul porții apărate de Jurcuț, rămas spectator. Putea fi 1-1 în minutul 43 dar balonul a întâlnit transversala la șutul violent al lui Florin Pârvu.

După pauză ambele echipe au jucat frumos, rapid, cu faze lucrate la ambele porți, ratând însă din situații favorabile. Totuși, în ultimul minut de joc, Raul Rejep semnează dublarea avantajului în contul echipei sale, continuând astfel marşul de urmărire a liderului.

Tricoul: Nicolae Jurcuț – Daniel Motreanu, Ovidiu Preda (min. 69, Raul Mutașcu), Bogdan Preda, Florin Pârvu (min.80, Mihai Mateică), Ștefan Laslo, Alexandru Maritariuc, Lucian Gheorghevici, Pavel Enăchescu, Paul Guda (min. 66, Andraș Aștefaniei), Gabriel Voicu (min. 30, Alexandru Zait).

Antrenor: Ion Neamțu și Petre Ivașcu.

Unirea: Răzvan Mitric – Doru Siminiceanu, Mihai Miron, Tiberiu Simion, Toma Stoianov, Ștefan Bărăscu, Sergiu Jivan, Cătălin Crișan (min.80, Bogdan Tilică), Daniel Telecican, Alexandru Olariu (min. 36, Vasile Florescu), Raul Rejep (min. 90, Lucian Filip).

Antrenor: Nae Căprărescu și Doru Siminiceanu.

Arbitru: Costel Dobrișan. Asistenți: Ovidiu Nimigean și  Călin Cimponieru. Observator arbitri: Gabriel Stoicovici.

Reacții la cald… Ion Neamțu (antrenor Tricoul 1 Iunie): „Am pierdut, asta este, mergem mai departe. Am întâlnit o echipă de top. Ratările noastre şi-au pus amprenta asupra jocului și cum ocaziile se răzbună, am fost taxați”.

Nae Căprărescu (antrenor Unirea): „Mă așteptam la un asemenea joc. Elevii mei nu au dat randamentul la care mă așteptam, asta și din cauza etapei anterioare, când am dat piept cu liderul și l-am învins. Felicit echipa gazdă, care a dat dovadă de un fair-play la care nu mă așteptam. Arbitrajul a fost pe măsura jocului, la înălțime”. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: