Paradoxuri: UTA – Rapid București 2-2 (0-2)

În anul 1958, UTA, aflată în plină reconstrucție, cu mulți tineri în echipă, avea de disputat pe teren propriu o partidă importantă cu Rapid București, echipă la care stoper era Sany Dodeanu, arădean la origine. În minutul 88, scorul era 1-0 în favoarea oaspeților, iar în două minute arădenii au întors rezultatul și au câștigat cu 2-1 prin golurile reușite de Hristos Metcas și Mihai Țârlea Sr. și se părea că relațiile între suporterii celor două cluburi s-au normalizat.

Acum, aceste două entități sunt rivale ireconciliabile, iar la această oră galeria polistă este înfrățită cu cea rapidistă. Probabil suporterii timișoreni au uitat că în anul 1994 Rapid a retrogradat-o pe Politehnica. Așa se nasc paradoxurile.

În partida de aseară de la Arad, seară inaugurală în etapa a opta din Liga 1 – rundă de la mijlocul turului în sezonul regular, UTA a pornit la atac încă din primele minute și s-a apropiat de poarta rapidistă. Arădenii au menținut așezarea obișnuită cu doi închizători și cu un vârf împins, Dangubic. În urma unui corner la poarta arădenilor, Albu s-a desprins de Benga și a înscris cu capul. Peste cinci minute același Albu a marcat din nou dintr-un unghi pe care de obicei îl numim imposibil. Astfel, încurajați de cele două goluri înscrise, rapidiștii au pus stăpânire pe joc.

În repriza secundă, UTA a evoluat cu doi atacanți și datele problemei s-au schimbat, forțând golul. După o bară transversală, arădenii au dominat jocul și, firesc, au venit cele două goluri cu care arădenii au egalat situația, prin doi jucători introduși în repriza a doua, Hora și Antal.

De remarcat că la Rapid au evoluat cinci jucători care au activat și pentru UTA, Moldovan, Albu, Hlistei, Stahl și Moise, iar spectacolul din tribune a rivalizat cu cel din teren.

În cele din urmă, o remiză în duelul direct al ocupantelor podiumului, pe care UTA ar fi efectuat rocada pe pozițiile 2-3 doar dacă i-ar fi depășit pe alb-vișiniii giuleșteni.

Urmează deplasarea la Sepsi, duminică 19 septembrie la ora 16, după care 16-imile Cupei României, joi 23 septembrie de la ora 16 la ACSO Filiași, și primirea campioanei CFR Cluj duminică 26 septembrie de la ora 21, în etapa a X-a. Ulterior, la început de octombrie, ieșirea la Dinamo.

Programul rundelor 8-9 și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

*

UTA – Rapid București 2-2 (0-2)

Arad, 10 Septembrie 2021; arena Francisc Neuman; teren bun; spectatori: 8.000.

Au marcat: 0-1 Albu (min. 16) cu capul în urma unei lovituri de colț; 0-2 Albu (min. 21) cu un șut din unghi închis; 1-2 Hora (min. 82) din lovitură de la 11 m în urma unui fault în careu asupra lui; Antal (min. 85) care a reluat din careu o minge centrată impecabil de Roger.

UTA: Fl. Iacob (cpt.) – Vukcevic (min. 66, Tomozei), Da Silva, Benga, Shlyakov – Passaglia (min. 46 Hora), Vorobjovas – Miculescu (min. 89 Isac), Ubbink, Roger – Dangubic (min. 70 Antal).

Antrenor: Balint Laszlo.

Pe bancă: Balauru, Fl. Ilie, Medimorec, Bustea, Mercioiu.

Rapid București: H. Moldovan – Goge (min. 74 R. Moise), Săpunaru (cpt.), Dandea, Junior Maranhao – Carnat, Albu, Crepulja, Hlistei (min. 90 Stahl) – Sefer (min. 68 Pănoiu), Bălan (min. 63 Marzouk).

Antrenor: Adrian Matei.

Pe bancă: Drăghia, R. Ilie, Bazza, Florica, Dragoș Grigore.

Cartonașe galbene: Vukcevic, Ubbink; Albu, Dandea.

Arbitri: Iulian Călin (Ștefănești) – Vladimir Urzică (P. Neamț), Daniel Mitruți (Craiova). Rezervă: Marian Omuț (Oradea). Observatori: Romulus Chihaia (București), Ioan Onicaș (Zalău).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: