Paris FC, bilete gratuite pentru toţi spectatorii, întregul sezon: „Suporteri, sunteţi nepreţuiţi”

Paris Football Club îşi va primi spectatorii în restul jocurilor organizate pe arena cu 20.000 de locuri Sebastien Charlety din arondismentul 13 al capitalei Franţei, în condiţiile în care returul Ligue 2 a început abia de două etape, în baza accesului liber, toţi iubitorii fotbalului având parte de bilete gratuite la partidele „albaştrilor” cu Tour Eiffel pe emblemă.

Abia eliminată din 16-imile Cupei Franţei de codaşa Ligue 2, Valenciennes, Paris FC a introdus sistemul biletelor gratuite pentru toţi spectatorii la meciurile de pe teren propriu ale „Parizienilor”, antrenaţi de Stephane Gilli şi clasaţi momentan pe locul 9 în eşalonul secund, al cărui campionat anterior îl încheiau pe 7.

A trecut însă mult de când PFC mai juca în elita Ligue 1, în ediţia 1978-1979, la finele unui deceniu în care „albaştrii” fuzionau în 1970 cu Stade Saint-Germain pentru a lansa nou formata grupare Paris Saint Germain, de care se şi desprindeau rapid, în 1972, la 3 ani după ce însăşi Paris FC era înfiinţată.

Dând de-a lungul anilor fotbalişti precum Thouvenel, Sakho, Obertan, Konate ori pe fraţii Belaid, dar şi pe antrenorul Roger Lemerre, Paris FC navighează momentan la mijlocul ierarhiei Ligue 2, cu bilanţul 9 4 8 26-24 şi 31 de puncte, într-un cvintet la egalitate de puncte, şi cu Guingamp, Rodez, Pau şi Amiens, unul în urma lui Caen şi Saint Etienne, unul în plus faţă de corsicanii lui Ajaccio.

Aşadar în cursa pentru promovare, în care cel mai bine plasate sunt Angers şi Auxerre cu 43 respectiv 42 de puncte, urmate de Grenoble şi Laval cu câte 36. Restul plutonului fiind în schimb „rupt” de la locul 13 în jos, Bordeaux şi Concarneau având câte 25 de puncte iar Bastia şi Troyes 23 fiecare, Annecy chiar numai 19, tot pe locuri de retrogradare şi Quevilly şi Dunkerque cu câte 17, Valenciennes cu numai 11. 

Tocmai la sosirea sâmbătă a celor de la Dunkerque intrând în aplicare din etapa a 22-a schema „Suporteri parizieni, sunteţi nepreţuiţi”, după ce runda trecută „albaştrii” remizau 1-1 la Laval. 

  

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = douazeci unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: