Partea a doua a turului în Divizia D Timiș începe cu două scoruri de 6-5 dar și două remize albe. Flacăra Parța, 0-0 la liderul din Buziaș

Etapa a zecea în eşalonul 4 din Timiş, desfășurată sâmbătă de la ore diferite – 11 şi 17, a pus liderul Phoenix Buziaş în situația de a fi la un pas de cedarea tuturor celor trei puncte în fata celor de la Parţa, mulţumindu-se şi cu o remiză. Altfel, Voinţa Maşloc a înregistrat un scor alb acasă cu Unirea Tomnatic, Giarmata a pierdut fără drept de apel pe teren propriu în faţa lugojenilor într-un duel altădată de Liga 3. iar Peciu Nou a triumfat la scor în deplasare la Gătaia. S-au consemnat două scoruri de 6-5 dar și două 0-0. În plan individual, performer al rundei a fost jucătorul străin Ousmane Gueye, care a reuşit să ”perforeze” poarta celor de la Grabat de 4 ori.

Patru au fost și victoriile gazdelor, câte 3 fiind remizele respectiv succesele în deplasare, într-o rundă de la startul părții a doua în tur care a adus 44 de goluri, mai multe ale vizitatorilor, 24. Rezultatele și programul viitor, pe coloana datelor tehnice, laolaltă cu clasamentul actualizat. 

Majoritatea triumfurilor au fost la limită, unul singur grație unui unic gol… CS Timişul Şag – CS Comloşu Mare 1-0 (1-0).

Victorie la limită obţinută de gazde prin golul marcat în minutul 12 de Aleksandar Radovan. Iar cu două minute înainte de final arbitrul Eugen Gheorghioiu l-a eliminat pe  Daniel Laslău de la vizitatori pentru cumul de cartonaşe galbene. Şi jucătorul de rezervă Constantin Buruiană – aflat pe bancă, s-a ales cu cartonaşul galben pentru proteste.

Scorul etapei, conturat în condiții de deplasare… CS Progresul Gătaia – CSC Peciu Nou 0-4 (0-2).

Este a cincea victorie consecutivă pentru elevii antrenorului Vasile Rupa, prin golurile marcate de Marco Giuricici în minutele 18 și 29, un autogol în minutul 61 şi Florin Gheorghe Schipor (min. 73). Iar cu acest succes oaspeții au urcat pe podium, cu 21 de puncte. Cât despre Progresul, e într-un vizibil regres.

ACS Voinţa Maşloc – CS Unirea Tomnatic 0-0.

Oaspeţii s-au jucat cu ocaziile iar în final au devenit vădit nemulţumiţi pentru această remiză, cu atât mai mult cu cât au avut un jucător în plus timp de 55 de minute. De la gazde a fost eliminat Răzvan Burghelea pentru lovirea adversarului, după ce a fost provocat de Ionuţ Pîrjol. Nicolae Căprărescu, antrenor al Unirii Tomnatic, ne-a spus că ”dacă jucam trei zile și nu reuşeam să marcăm…”

CSC Millenium Giarmata – CSM Lugoj  0-3 (0-2).

Al doilea cel mai clar scor al etapei, într-un fost duel de Liga 3. Mai câștigau lugojenii de o asemenea manieră pe ”Nicu Moraru” și pe un palier superior…

De la înfrângerea suferită în etapa a patra, în deplasarea efectuată în faţa celor de la Peciu Nou, elevii lui Dafin Danciu şi Lucian Stoica au reuşit a şasea victorie consecutivă, şi la zero în dauna fostei colege din Liga 3, Millenium. Cele trei goluri au fost marcate de Milovan Radak (min. 10), Andrei Cărăbaş (min. 70) şi Alexandru Maier (min. 88).

Cei doi antrenori lugojeni au folosit următorii jucători: Toma – Predescu, Radak, Mihoc, Claudiu Ardelean, Raul Ardelean, Secoşan, Alexandru Maier, Ilyassou, Andrei Cărăbaș, Filip. Au mai intrat: Rată, Roşie, Abdul, Anişoreac.

O altă victorie la limită acasă… CSU Universitatea de Vest din Timişoara – CS Unirea Sânnicolau Mare 3-2 (1-1). Au marcat: Patrick Niţă (în minutele 20 și 83) şi autogolul lui Cătălin Crişan (min. 68), respectiv Marius Sârbu (min. 38) şi Daniel Galea (min. 75).

Scor de polo pe apă… CS Cocoşul Orţişoara-Seceani – AS Unirea Grabaţ 6-5 (4-1). Cele şase goluri pentru elevii pregătiţi de Gheorghe Chimiuc au fost marcate de numai doi jucători, Osmane Gueye cu 4 reușite, şi Eduard Codreanu două.

CS Phoenix Buziaş – CS Flacăra Parţa 0-0. 

Nou promovata pregătită de Flavius Ion şi Tiberiu Butura a reuşit să stopeze seria victoriilor la rând a liderului din Buziaş, iar chiar cu trei minute înainte de final putea pleca spre Parța cu toate cele trei puncte, Cătălin Petri şutând de la 20 metri dar mingea a lovit transversala.

Regretabil, un caz mai rar întâlnit în etapa precedentă, când gazdele au învins la limită pe Timişul Şag. La sfârşitul meciului, observatorul de arbitri Nicolae Grigorescu a solicitat arbitrului să oprească legitimaţia jucătorului Brian Filimon, motivând că i-ar fi instigat pe colegii săi, când de fapt i-a calmat. Arbitrul nu a luat nici o măsură împotriva jucătorului. Ulterior, legitimaţia a fost restituită jucătorului de către ajefişti. Bine așa.

AS FC Atletico Liebling – CS Progresul 1906 Ciacova 1-1 (0-1).

Și o remiză cu goluri. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 16, prin Gabriel Găvruţă, iar gazdele au egalat cu 10 minute înainte de final prin golul reuşit de Ovidiu Căpăţână, zis ”Tambur”. De menţionat că noul antrenor al gazdelor, începând din această etapă, este Diab Arafat, care a antrenat-o ultima oară pe AS Seceani.

Și încă un 6-5! CSO Deta – AS Avântul Topolovăţu Mare 6-5 (3-1).

Au marcat: Pedrian Ghera (min. 11), Adrian Vlădic (min. 14, 78), Mihai Rosuş (min. 42, 51) şi Andrei Aioanei (min. 83), respectiv Sebastian Lobonea (min. 19, 85), Răzvan Piţigoi (min. 63), Cosmin Amarinei (min. 76,  din lovitură de la 11 metri) şi Bogdan Cortuşan (min. 83). 

În minutul 43, Alin Mihai – de la vizitatori, a văzut cartonaşul roșu pentru injurii aduse arbitrului Alin Botaş, la centru. Iar de la gazde portarul Ionel Sârbu a fost eliminat în minutul 90 pentru două cartonașe galbene. Gazdele au caştigat fără antrenorul Ionuţ Iacob, plecat din localitate.

CS Sânandrei-Carani – ACS Fortuna Becicherecu Mic 3-4 (1-2): Lucian Olaru, Georgel Roundu şi Mihai Dragoş, respectiv pentru învingători Daniel Dragu două goluri, Daniel Ieremia şi Ionel Toroni. Fortuna este la prima victorie în actualul campionat şi a predat ”lanterna roşie”.

Clasamentul goleadorilor nu a suferit modificări, cu excepţia saltului lui Vlădic, care a reuşit o ”dublă”… După zece etape, lider în clasamentul goleadorilor a rămas în continuare Dan Silaghi (CS Phoenix Buziaş) cu 16 reușite, urmat de Ioan Făndel (Parţa) cu 13 goluri, Ionuţ Vucea (Universitatea de Vest din Timişoara), Flavius Tulcan (Unirea Sânnicolau Mare) şi Alexandru Baranyi (Tomnatic) – toţi cu câte 11 goluri, Adrian Vlădic (Deta) cu 10 goluri şi Valentin Grigore (CS Phoenix Buziaş), cu 9 goluri.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: