Parteneriat ActiveNews. Doliu la Farul, Cătălin Agafiţei decedat la 46 de ani. „S-a implicat activ inclusiv în educaţia școlară a zeci de copii din cadrul Academiei Gheorghe Hagi!”

A mai plecat dintre noi, prematur şi mult prea vremelnic, la doar 46 de ani, încă un sufletist din lumea arenelor, Cătălin Agafiţei, clubul campion naţional anunţând pe propria pagină că „Farul Constanţa şi Academia Hagi sunt alături, în aceste momente dificile, de familia fostului fotbalist şi fost junior al Farului, Cătălin Agafiţei. Fost profesor titular al Şcolii nr. 24 şi director al Şcolii nr. 3 din Constanţa, Cătălin Agafiţei s-a implicat activ inclusiv în educaţia şcolară a zeci de copii din cadrul Academiei Gheorghe Hagi! Condoleanţe familiei! Dumnezeu să te odihnească în pace, Aga!”

ActiveNews.ro – partener Sporttim, a titrat „Doliu la Farul Constanţa. A murit fostul fotbalist Cătălin Agafiţei. Urma să împlinească 47 de ani”, citând sportbull.ro şi informând că fostul „fotbalist la Farul Constanţa s-a stins din viaţă joi, după ce a pierdut lupta cu o boală incurabilă, […]. Fostul fotbalist ar fi împlinit 47 de ani la data de 25 decembrie.”

Conform ziuadeconstanta.ro, Agafiţei se dedica la un moment dat şi antrenoratului, „lucrând atât la nivel juvenil, cât şi la echipe de seniori. A antrenat zece ani la Palatul Copiilor Constanţa, iar în 2016 a înfiinţat – alături de Cristi Şchiopu – Asociaţia Sportivă Marina 2015 Constanţa, grupare dedicată copiilor. În ligile inferioare din judeţul Constanța, Cătălin a antrenat echipe precum CFR Constanţa sau Victoria Mihai Viteazu, cu care a obţinut rezultate deosebite, el şi jucând la aceste echipe. Cu CFR a câştigat Liga a 4-a (disputând apoi barajul pentru promovarea în Liga a 3-a), iar cu Victoria Mihai Viteazu a câştigat etapa pe judeţ a Cupei României şi a trecut apoi de primul tur naţional, oprindu-se în runda secundă.”     

Ca fotbalist, tot conform ziuadeconstanta.ro, Agafiţei „şi-a făcut junioratul la FC Farul (unde a fost pregătit de Constantin Mareş, la grupa 1977), iar apoi a evoluat, ca mijlocaş dreapta, iar apoi ca atacant, la mai multe echipe constănţene din eşaloanele doi şi trei, precum Midia Năvodari, Callatis Mangalia, Portul Constanţa, Oil Terminal sau CSO Ovidiu.  Cu această ultimă echipă, care era pregătită la acel moment de Cătălin Anghel, Agafiţei a ocupat locul doi la Liga a III-a, susţinând apoi barajul pentru Liga a II-a, în care cei de la Ovidiu nu au avut însă succes. În grupa de la juniorii Farului, Cătălin a fost coleg, printre alții, cu Radu Ferenţi, Ionel Drăgoi, Ciprian Cocârţă, Florin Cune, Dumitrel Sârbu, Cristian Petcu, Marian Florea, Dan Vizireanu, Ciprian Mihai, Raj Cărăuleanu, Gabriel Sandea, Stelian Perifan, Victor Nișcu, Eugen Irimia, Gigi Şerbănică sau Adrian Purice.”

Ca o altă postare publicată de activenews.ro în acelaşi articol, unul din prietenii fostului sportiv, antrenor şi cadru didactic a spus: „Stimați colegi, de astăzi fotbalul Constanțean este in doliu, niciun cuvânt nu este suficient pentru a exprima regretul la aflarea veștii că unul dintre colegii noștri nu mai este printre noi. Cătălin Agafiței a fost un om bun, un coleg și un profesionist, un adevărat exemplu de corectitudine și demnitate. Cu nemărginită tristețe va fi prezent în gândurile noastre. Dumnezeu să-l odihnească prieten drag.”

Conform unei alte consemnări publicate acum aproape 3 ani de ziuadeconstanta.ro, la 13 noiembrie 2020, „fostul fotbalist constănţean Cătălin Agafiţei, în prezent directorul Şcolii nr. 3 „Ciprian Porumbescu” din municipiu, se confruntă de ceva timp cu probleme de sănătate, iar acum are nevoie de sânge.” Cotidianul dobrogean mai semnala la vremea aceea că „pe plan local s-au făcut apeluri pentru sprijinirea lui Cătălin Agafiței. <Fost junior al clubului nostru și fost component al echipelor constănțene, Cătălin Agafiței trece printr-un moment dificil din cauza unor probleme de sănătate și are nevoie de sânge. Cei care doresc să doneze sânge sunt rugați să meargă la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, cu specificația: pentru Cătălin Agafiței, Spitalul Oncologic Colțea, București! Multă sănătate, Aga!>, s-a menționat pe pagina de Facebook a FC Farul Constanța.”

Iar în sprijinul său mai sărea atunci şi AJF Constanţa, după cum nota aceeaşi publicaţie: „Un mesaj în acest sens a emis şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal Constanţa. <Stimaţi iubitori ai sportului! Mesaj către toată suflarea sportivă a județului Constanta și a întregii țări! Cătălin Agafiței are nevoie urgent de sânge și poate primi orice grupă de sânge! Cei care doresc să doneze o pot face la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța. Adresa: Str. Nicolae Iorga 85,  Spitalul Județean Constanța, cu specificația ”Pentru Cătălin Agafiței”! Cătălin este sub control medical la  Spitalul Oncologic ”Colțea” București! Suntem alături de tine! Vă mulțumim!>, a fost mesajul AJF Constanţa.”

Iar Active News titrează tot astăzi „Campionul la motociclism Filippo Momesso, găsit fără suflare în locuinţa sa din Trento. Avea doar 24 de ani„, cu detaliile aici. 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1, Parteneriat ActiveNews, Sport sabotat și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 6 = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: