Paul Codrea, ”un gust amar” persistent și după revenirea din București, de la cursul de antrenori

AS FC Argeș Pitești 1953, o purtătoare de alb-violet din Trivale, clasată pe locul secund la finele turului Diviziei D Argeș, este a doua grupare pe care liderul Diviziei D Timiș, ASU Politehnica Timișoara, o întâlnește în perioada de la despărțirea de Paul Codrea, neașteptată ruptură survenită spre finele săptămânii trecute.

Paul Codrea şi galeria polistă împărtăşesc bucuria triumfului, la început de drum în liga a IV-a: etapa I a Diviziei D Timiş 2013-2014, Arsenal Flacăra Făget - ASU Politehnica Timişoara 2-9 (1-4)

 

Nici alb-violeții de pe ”Știința”, care abordau amicalul internațional de sâmbăta trecută cu directorul tehnic Antonio Foale pe banca tehnică, drept antrenor interimar, 2-2 cu Vojvodina U19, n-au stat în acest răstimp, evoluând atât pe dreptunghiul verde cât și duminică, în ”Cupa de Iarnă” la minifotbal, și nici Paul Codrea nu a contemplat prea mult frumosul parcurs din liga a IV-a, invincibil, cu o remiză în turul sezonului precedent și alte 4 în returul din primăvara lui 2014, plus încă două egalități la zero în această toamnă, și a continuat zilele trecute la București cursurile școlii de antrenori, de la care abia s-a întors ieri.

Acest weekend îl va copia ca program, în cazul ”violeților”, pe cel precedent, cu un meci amical sâmbătă de la ora 15, pentru omagierea celor 93 de ani de existență ai grupării studențești, împliniți joi, contra lui AS FC Argeș 1953, plasată cu două eșecuri și o remiză din 13 apariții, dar și cel mai bun golaveraj (55-13), la 5 puncte în urma campioanei de toamnă în ”D Argeș”, ACS Bascov, și cu apariții duminică în sală, la minifotbal, în ”Cupa de Iarnă” a Diviziei D Timiș, în ”Constantin Jude”.

Toate se vor întâmpla de-acum sub timona lui Sorin Brîndescu, ex-manager sportiv al ”violeților”, numit la începutul săptămânii în locul lui Paul Codrea și revenind astfel în antrenorat după o pauză de 2 ani, asistat de fostul director tehnic Antonio Foale, iar preparator fizic fiind Remus Datcu.

În privința celui care a ghidat-o în postura de campioana de toamnă în liga a patra timișeană, neînvinsă, pe ASU Politehnica Timişoara, rămâne de văzut și următoarea mișcare pe care o va face Paul Codrea.

O constatare ar fi că, după ratarea la mustaţă și cu cântec a cuceririi titlului de campioană a Diviziei D Timiș 2013/14, deși fără înfrângere, în fața celor de la CS Ghiroda, pe care îi depășeau la un scor de forfait în turul precedentei ediții, trupa lui Paul Codrea a continuat fără greşeală și în această toamnă, cu excepţia a două semieșecuri, cu Timişul Şag, 0-0 pe propriul teren, şi în deplasare la Cocoşul Orţişoara, tot o remiză albă. De fapt, singura înfrângere a venit la sfârşitul lunii iulie, în Cupa României, 1-2 cu Nuova Mamma Mia Becicherecu Mic, o grupare din liga a treia, după ce ”violeții” pășeau în fazele naționale din postură de cîștigători ai fazei județene Timiș.

 

În rest, victorii, după cum urmează: 2-0 la Ghiroda, 2-1 cu Ripensia, 7-1 la Auto, 5-1 cu AS Murani, 3-2 la CS Marcel Baban Jimbolia, 6-2 cu AS Dumbrăviţa, 4-1 la CFR, 5-1 la Progresul Racoviţa, 2-0 cu Pobeda Dudeştii Vechi, 6-1 la CS Giroc, 3-0 la Progresul Gătaia, 3-0 cu CS Unirea Sânnicolau Mare, 1-0 cu Voinţa Maşloc, 2-1 la Flacăra Făget şi 2-1 cu Peciu Nou. Astfel, linia de clasament a fost mai bună decât a contracandidatei la șefie Ripensia, de care trecea cu 2-1 în duelul direct considerat pe teren propriu, în exil pe CFR, și anume 17 15 2 0 53-12 47 puncte, iar golgheterul echipei după prima jumătate a campionatului s-a conturat a fi Sergiu Iorgovan, cu 10 reușite, urmat de Ionuţ Vucea, cu 9, Alin Ionaş, cu 8, și Răzvan Ghinescu, cu 6. Doar că, având un atac mai puțin eficient decât cel al urmăritoarei de pe locul secund, Ripensia Timişoara, care a înscris 63 de goluri şi îi suflă în ceafă cu numai două puncte handicap, ASU Politehnica pare a ierna cu ochii pe clasament și cu oarecare temeri pentru primăvară, ceea ce le-ar fi putut reaminti unora din sânul clubului despre terenul pierdut în returul precedent, mânându-i să opteze din fașă, imediat după încheierea turului, la despărțirea de un tânăr technician totuși invincibil în 3 jumătăți de campionat de liga a IV-a.

La rândul său, abia întors de la cursurile de antrenor pe care le urmează la Bucureşti, fostul technician al lui ASU Politehnica ne-a mărturisit că a fost dezamăgit și cu un gust amar pentru ruptura survenită după un parcurs de invidiat: ”A fost bun, nu am pierdut nici un meci oficial în liga a patra de cînd am preluat echipa, chiar de 51 de etape, și doar o înfrângere, cu Becicherecu Mic, din liga a treia, în Cupa României.

 

După terminarea ultimei etape, soldată cu o victorie, am avut discuţii cu conducerea clubului şi din conducerea suporterilor violeţi, şi mi s-a spus că oamenii nu mai au încredere în mine. Nu mi-au sugerat să rămân în continuare iar eu le-am răspuns că dacă ei şi-au pierdut încrederea în mine, atunci voi pleca, lucru ce s-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute. Doar jucătorii mi-au cerut să rămân dar am luat o decizie definitivă şi irevocabilă, să închei colaborarea cu ASU Poli. Această despărţire, sincer, mi-a lăsat un gust amar. Pentru mine a fost o experienţă bună, am lăsat ceva în spate, dar sunt însă dezamăgit că s-au luat în calcul evoluţiile mai slabe ale echipei, din ultimele meciuri. Este adevărat că echipa a jucat mai slab dar i-am lăsat pe primul loc. Asta este, mergem înainte, eu personal le doresc succes mai departe şi, cine vine în locul meu, să aibă rezultate cel puţin la fel de bune! Și le doresc tuturor sportivilor, fotbaliştilor şi românilor, un an nou cât mai bun şi sărbători fericite!”

Pentru conformitate, iată staff-ul campioanei de toamnă a Diviziei D Timiș, ciuntit de săptămâna trecută de cea mai semnificativă despărțire…

ASU Politehnica, la ”Cupa de Iarnă”

 

 

Preşedinte: Nicolae Neguţ; Manager sportiv: Sorin Brîndescu; Director tehnic: Antonio Foale; Antrenor principal: Paul Codrea; Antrenor secund: Cornel Ţârdea; Preparator Fizic Remus Datcu. Medicul echipei: Eugenia Hudişteanu.

Lotul de jucători: Paul Burtic şi Robert Rogojină (portari); Ioan Maranescu, Narcis Damian, Mircea Obrejan, Zoltan Feher, Lucian Gavriluţă, Carol Taub, Cristian Gălan, Marius Brânzan şi Samuel Feraru (fundaşi); Dinu Rebenciuc, Tiberiu Popoviciu, Adrian Neagoie, Adrian Ilie, Răzvan Ghinescu, Dorin Codrea, Leonard Naidin, Brian Filimon şi Ionuţ Vucea (mijlocaşi); Nicu Făgeţan, Alin Ionaş, Flavius Tulcan, Sergiu Iorgovan şi Alexandru Rus.

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Paul Codrea, ”un gust amar” persistent și după revenirea din București, de la cursul de antrenori

  1. vali spune:

    Doar un punct, nu doua sunt intre ASU si Ripi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: