Pe îndelete

Se apropie cu pași repezi sfârșitul anului iar turul campionatului ligii întâi încă nu s-a încheiat. Trei echipe s-au detașat, FCSB, Universitatea Craiova și CFR Cluj, de fapt, dintre acestea se va alege campioana. În general, celelalte competitoare au avut evoluții sinuoase și s-au caracterizat prin inconstanță.

Surprizele plăcute sunt Sepsi Sfântu Gheorghe și Academica Clinceni, care se situează pe niște poziții greu previzibile la începutul întrecerii. Un mic regres au avut echipele Viitorul și FC Botoșani. De altfel, cele două echipe au vândut mai mulți jucători, ceea ce a avut efecte asupra evoluțiilor lor. În plus, la Viitorul au fost trei antrenori, ultimul venit fiind Mircea Rednic.

Evenimentele care s-au derulat în această perioadă la clubul Dinamo au zdruncinat moralul jucătorilor. Spaniolii care au preluat echipa au creat mai mult haos decât orice altceva. Au fost îndepărtați de la club oameni pricepuți, în locul lor venind niște diletanți, care nu au știut să gestioneze problemele echipei.

Evoluții mediocre au avut echipele Gaz Metan Mediaș, FC Hermannstadt și Astra Giurgiu. Cele două echipe nou promovate au avut evoluții diferite. Dacă FC Argeș face față cu greu în campionat, în schimb UTA a avut o evoluție în general bună, totul culminând cu victorii în deplasare la CFR Cluj, Dinamo și FC Botoșani. În ultima vreme echipa a suferit un mic recul, deoarece a întâlnit trei echipe de pe primele locuri ale clasamentului, FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi Sfântu Gheorghe.

Nici în acest campionat soarta antrenorilor nu a fost una bună, nici chiar echipele din fruntea clasamentului nu și-au păstrat antrenorii. Chiar și Dan Petrescu a plecat de la CFR Cluj, cu toate că de numele lui se leagă ultimele trei titluri de campioană ale feroviarilor. Tot al doilea antrenor își spune ”mister”, dar stabilitatea postului este una aleatorie.

Despre arbitraje nu avem ce să analizăm, deoarece s-a văzut clar că nu ne facem de râs numai în țară, ci am ajuns să fim pasibili de sancțiuni și în Europa. Comisia Centrală a Arbitrilor din cadrul Federației Române de Fotbal este stat în stat, pentru ea noțiunea de transparență este o necunoscută.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × = 14

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: