Pe ploaie torenţială şi un teren greu, CSC Dumbrăviţa schimbă 9 sportivi după o oră de joc şi imediat e condusă de FC Bihor, egalată de Ghinescu peste 7 minute din penalty

CSC Dumbrăviţa a încheiat cantonamentul pe plan local, primul în anul şi jumătate cu Cosmin Stan la cârmă, prin a remiza cu orădenii din liga a III-a pe terenul neutru al Zăbraniului, în nişte condiţii potrivnice fotbalului, ploaia torenţială deteriorând starea gazonului. 

Alb-verzii Dumbrăviţei au terminat astăzi la egalitate cel de-al patrulea test al iernii, 1-1 (0-0) cu FC Bihor Oradea, într-un meci amical disputat la Zăbrani pe stadionul „Josef Scheirich”, al cărui gazon a fost grav afectat de ploaia torenţială abătută asupra întregii zone de vest încă de aseară, îmbibându-l cu apă. Astfel, a avut implicit de suferit şi jocul celor două echipe, care s-a rezumat la mult efort pentru menţinerea echilibrului și mingi lungi pe faza de atac.

Antrenorul Cosmin Stan a început al treilea amical al iernii în Aradul vecin, dar primul acolo pe iarbă naturală, cu unsprezecele Mikloş – Tismonar, Bura-Koț, Niakate, Călin Toma – cpt. – Tănase, Grancea, Toma Bodri – Paulevici, Capătă, Luca Bodri.  

Iar bănăţenii au controlat prima jumătate a meciului, fiind mai prezenți în jumătatea adversă de teren, dar și în fața porții. Prima șansă de gol a venit în minutul 5, atunci când Paulevici a pătruns în careu de pe dreapta, a trimis în fața porții, dar nici Capătă și nici Luca Bodri nu au ajuns la minge. În minutul 12, Călin Toma a executat o lovitură liberă din lateral stânga, direct pe poartă, dar Nergheș a reușit să respingă de sub transversală. În minutul 20, Capătă a reluat din voleu, de la 20 de metri, iar Nergheș a plonjat de siguranță și a respins în corner, deși balonul nu ar fi prins cadrul porții.

În partea secundă, ambele formații au schimbat liniile, iar bihorenii au intrat mai bine în meci și au început să pericliteze poarta celor de la Pădurea Verde. Astfel, deja în minutul 46, Serediuc a reluat din careu, din lateral dreapta, iar balonul a trecut puțin pe lângă colțul lung.

CSC Dumbrăvița a replicat în minutul 57 printr-o nouă lovitură liberă executată de Toma, din lateral dreapta, puțin peste poartă. Apoi Hosu l-a pus la încercare pe Mikloş în minutul 59, cu un şut pe jos de la 18 metri, reţinut de portarul secund-divizionarilor, deschiderea de scor venind în minutul 61, la câteva zeci de secunde după ce bănăţenii au efectuat deodată 9 modificări, apelând la Trifon – Moţiu, Zurbagiu, Gîsă, Amariei, Zaluschi, Curea, Martinov, Simon și Piftor.

Claudiu Petruş a fost cel care a găsit breşa în defensiva timişenilor și a șutat de la 10 metri, în forță, în stânga portarului. Egalarea a venit rapid, în minutul 68, atunci când Gîsă a fost faultat în careul orădenilor, iar Răzvan Ghinescu a transformat lovitura de pedeapsă rezultată: 1-1.

Săptămâna viitoare, prima dintre ultimele 3 rămase până la reluarea campionatului, în zilele de marți, miercuri și sâmbătă, alb-verzii le vor întâlni în ordine pe CS Avântul Periam, CSC Șelimbăr și Ripensia Timișoara, cel de marți fiind programat de la ora 15:30 la Sânpetru Mare. Jocul cu divizionara secundă din județul Sibiu se va disputa în Ardeal, variantele studiate fiind Sibiu – pe o suprafață sintetică, Blaj și Cugir.

FC Bihor Oradea, antrenată de Florin Farcaş, a remizat în alcătuirea Nergheş – Călin Jurj, Gal, Lupşe, Ban – Gherman, Săutiuț, Gunie, Chindlea, A. Popa – S. Jurj. Au mai intrat Bob, Drăgan, Al. Popa, D. Stan, Ioviță, A. Hosu, Petruș, Gheorghiță, Serediuc, C. Roșu, M. Hosu şi Clemeniuc.

La final, antrenorul Cosmin Stan a remarcat: „Îmi pare rău că s-a pornit ploaia azi noapte, pentru că altfel am fi beneficiat de un teren foarte bun la Zăbrani. A fost clar un meci de luptă, pe un teren mocirlos, cu foarte multe bălți în care mingea se oprea. Cu toate acestea, chiar pot spune că sunt foarte mulțumit de modul în care arătă, de modul în care jucătorii se implică și de modul în care arătăm din punct de vedere fizic. Rezultatul chiar are o mai mică importanță pe un asemenea teren, a fost foarte mult hazard în tot ce s-a întâmplat astăzi. Dar ambele echipe s-au angajat într-un eforta maximal. Și de la noi, și de la ei, cred că sunt foarte puțini jucători despre care se poate spune că nu au dat totul. Am avut antrenamente foarte dure, foarte multe ședințe de pregătire preponderent fizice în cantonament. Dar cred că arătăm destul de bine, pentru momentul în care suntem cu pregătirea. Cu tot cu încărcarea asta foarte mare, pe care băieții o resimt în picioare, cred că stăm destul de bine din punct de vedere fizic. A fost un cantonament super-reușit, iar acest lucru se vede în aceste ultime două jocuri, cu Lipova și FC Bihor. Pe fondul oboselii accentuate, arătăm foarte bine fizic și avem implicare. Exact cum ziceam, jucătorii au o atitudine foarte bună, toți trag de ei și acesta e un lucru care îmi demonstrează că tot ce s-a lucrat în cantonament a fost bine. Sper să ne ajute vremea pe viitor, să putem face antrenamente de calitate, pentru că mai puțin am lucrat tehnico-tactic până acum. Avem trei meciuri de verificare săptămâna viitoare. Pentru că venim după cantonament și suntem foarte încărcați, în primele patru zile ale săptămânii jucătorii vor avea două zile libere, cu schimbul. Luni vor fi toți liber, apoi o parte vor juca cu Periam și a doua zi vor fi liberi, o parte vor juca cu Șelimbăr și ceilalți vor fi liberi. Probabil doar vreo patru jucători vor fi în lot la ambele amicale, iar ei vor avea liber joi. Deci, săptămâna viitoare vor fi mai multe jocuri și mai puține antrenamente”.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 5 = douazeci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: