Pelici, 2-1 Ripensia: ”E mai bine aici, sunt mai aproape, încurajările lor s-au simțit, presiunea și ajutorul lor contează”

Ripensia Timișoara a câștigat pentru a cincea oară un meci acasă în Liga 2 cu Alexandru Pelici pe banca tehnică, din 7 tentative, patru fiind la zero respectiv două în Ciarda Roșie, unde galben-roșii s-au impus și astăzi, 2-1 (1-0) cu CS Pandurii Lignitul, peste care timișorenii au sărit în clasament, ba chiar un salt de două locuri, distanțându-se la 9 puncte de ocupanta poziției a 16-a, de retrogradare. 

Chindia va fi următoarea vizitatoare a Ripensiei, în intermediara din 10 aprilie, bănățenii având până atunci de jucat în București, la FC Metaloglobus, care a rămas la două puncte în urma timișorenilor, de fapt singurii care și-au trecut 3 puncte în cont la matineul de sâmbătă din etapa a XXVII-a dintr-un masiv grup de echipe plasate în zona locurilor 9-16. 

Spre exemplu, Pandurii a alunecat 3 poziții, urmând a primi vizita timișorenilor de la ACS Poli. Adrian Bogoi, antrenor principal al gorjenilor, s-a arătat nemulțumit ”de atitudinea avută, altfel trebuia abordat un meci în deplasare, cu mai multă concentrare, altă atitudine și efort. Toate echipele de la locul 8 în jos sunt implicate în zona retrogradării, și mai sunt multe etape, așa încât trebuie să ne pregătim mai bine, pentru a cuceri punctele necesare astfel încât să ne menținem deasupra liniei…”

Alexandru Pelici a spus că ”este o victorie foarte, foarte importantă, care ne conferă momentan o anumită liniște, mai ales că și jocul rezultatelor a fost bun și în această etapă. Sunt 3 puncte prețioase, erau necesare, împotriva unei echipe bune, care ne-a pus probleme. Am ratat câteva ocazii foarte clare, iar în final am ajuns să tremurăm, dar în fotbal parcă mai e nevoie și de ceva dramatism, iar astfel e cu atât mai frumos când totul se termină cu bine!”

Pelici a mai adăugat: ”Am manifestat atitudine, dorință, băieții au luptat, și dedicăm victoria familiei Străuț, la nașterea copilului, precum și maseurului nostru, Bogdan, care astăzi aniversează ziua lui de naștere, dar și tuturor celor care alcătuiesc familia Ripensiei, chiar dacă astăzi nu au fost la meci, dar au fost cu gândul alături de noi, și de departe. A fost vreme frumoasă iar spectatorii au venit în număr mai mare, i-am simțit aproape, am avut nevoie de ajutorul lor pe final, și ne-au susținut, le mulțumim și lor!”

Antrenorul timișorenilor a explicat și că ”nu a fost vorba de o schimbare defensivă, ci de o întărire pe flanc, ne-a interesat să-l stopăm pe Blejdea, care a avut o prestație foarte bună, să-l mutăm pe Monea și Dumiter vârf împins, și așa am și dat golul 2, plecat de la limita ofsaidului. Dar am mai avut oportunități, două-trei situații și la 2-0, Stoica – lovitura de cap de la 2-3 metri, Dumiter la așezarea lui Drăghici, iar dacă era 3-4 la zero, nu se supăra nimeni”.

Cât despre o primă reușită în acest campionat al Ligii 2, gol de generic în minutul 9, ”senzațional golul lui Gabi Stoi, bravo lui, a revenit după o perioadă mai grea, cu acea accidentare care l-a ținut departe de gazon, iar și acum e lovit un pic, sper să nu fie nimic grav, să vedem, căci ne punem speranțe în aportul său. Am pregătit la antrenamente, de data asta a ieșit bine…”

Și revenirea în Ciarda Roșie a fost de bun augur, victoria de la încheierea sezonului de toamnă fiind repurtată aici tot prin înscrierea a două goluri, 2-0 cu CS Luceafărul: ”Din punct de vedere al oamenilor care vin la stadion, e mai bine aici, căci tribuna e mai aproape de teren, e altă căldură din partea lor, încurajările pe final se simt, presiunea și ajutorul lor contează, e mai bine din punctul meu de vedere decât acolo, pe ”Dan Păltinișanu”, căci dacă suntem mai puținei și mai e și pista, se simte, ori aici se aude mai bine tribuna, de-aproape”.

Același ”+1” pe 2019, 6 3 1 2 7-5 10 puncte: ”Suntem în grafic pentru ceea ce ne-am propus până acum!” Rezultatele parțiale ale rundei în Liga 2 și clasamentul plus programul viitor, pe coloana dreaptă.

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sase = 11

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: