Pelici (Ripensia), după al doilea succes acasă al sezonului, prim meci cu 3 goluri marcate în noul campionat: ”Sunt bucuros, căci ăsta a fost cel mai important joc din ultimele trei!”

Ripensia a completat aparițiile din prima jumătate a turului prin a izbuti în premieră în noul campionat al Ligii 2 să înscrie mai mult de două goluri într-un meci, concretizându-și dominarea prin a răsturna scorul după pauza partidei la matineu pe ”Electrica” împotriva codașei fără victorie, 3-1 (0-1) cu CS Sportul Snagov.  Abordând jocul din etapa a IX-a de pe un loc de retrogradare în urma rezultatelor de sâmbătă, timișorenii au semnat al doilea triumf acasă în noul campionat, și precedentul fiind tot printr-o revenire, atunci pe final, 2-1 cu UTA. Roșu-galbenii au plusat astfel mediei de un gol marcat pe meci și au mai puțin de jumătate dintre partidele acestei prime doimi a turului pierdute. 

Bănățenii au încheiat așadar cu bine o săptămână cu 3 întâlniri, reabilitându-se după înfrângerile de luni și joi, prin a dispune de ”lanterna roșie”, o copie palidă a ocupantei locului 5 în ediția trecută, în care era campioană de toamnă, de astă dată formația ilfoveană pierzându-se de plutonul din zona inferioară, cu un singur punct, smuls în precedenta deplasare, 1-1 la Ploiești, și un golaveraj dezastruos, conturat acum la 3-26, în condițiile în care alte ieșiri au fost pierdute drastic, nu la Drobeta Turnu Severin, scor 2-1, dar cu 7-0 la Buzău și 4-0 la Arad.

CS Sportul Snagov a marcat astăzi abia al treilea său gol în 9 etape, prin Apostol în minutul 10, însă Albert Voinea a egalat în primul sfert de oră al părții secunde, demarată de gazde și cu o schimbare în efectiv, 1-1 în minutul 56, Popovici preluând conducerea pentru gazde în minutul 72 și fiind coautor la ”dubla” lui Voinea, 3-1 în minutul 83,  reușite ale Ripensiei în superioritate numerică, după ce Roșu, de la oaspeți, vedea cartonașul roșu, direct, în minutul 65, la 1-1. Iar apropo de arbitraj, bizară delegare din partea forului federal, brigadă din Constanța la un joc din vestul țării, prestația acesteia tinzând spre foarte slabă. Ditamai drumul bătut degeaba, ba chiar mai rău de-atât… 

În concluzie, Ripensia a alternat eșecurile cu victoriile în meciurile acasă din Liga 2, 1-2 cu Gloria Buzău, 2-1 cu UTA, 0-1 cu Petrolul și 3-1 cu ilfovenii, urmând a juca la Cluj duminică de la ora 13, iar apoi pe teren propriu cu CS Mioveni.

Revenim cu cronica și fotografiile, dar mai întâi spusele antrenorului principal. La final, Alexandru Pelici a remarcat că ”a fost o victorie meritată după aspectul jocului, cu multe ocazii, pe care din păcate prea le irosim. Cred că a lipsit și șansa, în special în repriza I, altfel nu intram în dezavantaj la pauză. Au și avut un portar cu câteva bune interveniții în prima parte, dar și în cea de-a doua, însă victoria nu poate fi pusă la îndoială. Știam că va fi un meci greu, Sportul e o echipă care încearcă să joace fotbal, cu tineri, muncitori, care au încurcat-o și pe Petrolul la Ploiești. Așadar, erau foarte importante toate cele 3 puncte, nu pot spune vitale, sunt vorbe mari, dar foarte importante în economia campionatului, prin prisma meciurilor care urmează. Și astfel suntem în grafic vizavi de ceea ce ne dorim, căci am mai văzut diferite opinii, cum că suntem într-o pasă proastă, în criză și așa ceva, dar la ceea ce ne propunem noi, supraviețuirea, nu. Probabil sunt așteptări foarte mari, însă să fim realiști și în privința a ceea ce ne așteaptă. Per total, regret poate cele două puncte de la la Miercurea Ciuc, cu care eram la 13, adică chiar foarte bine, la +1 în clasamentul adevărului…”

Pelici a mai explicat: ”Călin Toma a fost suspendat. Îi felicit pe jucători că au crezut în ei, le acordăm încredere și în continuare, i-am îmbărbătat și la pauză, la 0-1, să aibă încredere că se putea răsturna scorul, deși Sportul a mai avut și o situație în repriza a doua, când a blocat Hecsko în prima fază și Mociu a respins peste poartă…” 

”Comparativ, vizavi de intervenții, nu știu ce să zic, au avut respingerea aceea unul în altul, dacă dau penalty. Am primit la Miercurea Ciuc împotriva noastră la aceeași situație, cu spatele și mâna depărtată de corp, că a vrut, că n-a vrut…” 

Despre delegarea unei brigăzi constănțene la un meci jucat în Timișoara, ”nu știu ce să zic, un weekend în vestul țării, nu comentez…”

”Noi am avut o lună încărcată, cu 6 jocuri, 4 de campionat plus două de Cupa României, și cu 3 deplasări, iar acasă am avut cu Petrolul, care trage la promovare. Dacă luam încă două puncte la Miercurea Ciuc, eram bine de tot, căci am jucat deja acasă cu Petrolul, UTA, cu Buzău, echipe care trag la promovare. La jumătatea turului să fim pe pozitiv chiar însemna ceva, cu punctele de la Miercurea Ciuc…”

Despre modificarea de la pauză, Monea în locul lui Chera, ”aveam nevoie de un plus de agresivitate, care n-a fost în prima parte, știam că ei au un copil acolo, în poartă. Chiar dacă Monea nu e prea mult pe atac, pe agresivitatea sa și conlucrarea cu Caius, a rezultat un șut în transversală, o centrare ce putea aduce golul cu 20 de secunde înaintea golului lui Voinea, ăsta a fost așadar raționamentul schimbări, un plus de agresivitate. Chera nu cred că a mai fost mental foarte O.K. după prima parte, ratase și știa ce presiune e pe el în repriza a II-a, dar îl așteptăm, așa cum îl așteptăm și pe Denis. Ambii aleargă mult, se zbat, dar fără reușite, iar Albert ne scoate, să zic așa, la momentul actual…”

”Zaluschi este în grafic dar se întârzie puțin revenirea sa, cât mai simte anumite jene, căci nu riscăm să-l pierdem apoi cumva pe o perioadă mai lungă. Încercăm acum s-o scoatem la capăt cu ce avem, iată, și Tudor a jucat cu mască dar a jucat, Tînc își reia de marți pregătirile… Zaluschi e un pion foarte important în aportul nostru ofensiv, de aceea și grija noastră”.

”Nu mi-era teamă de Sportul dar eram îngrijorat, știam cât de îndârjit va fi jocul, pe care ni-l și puteam face ușor dacă Chera nu rata în minutul 2, 3, o ocazie foarte mare, a dat peste… Dacă dădeam atunci pentru 1-0, probabil urma un galop de sănătate, căci ei erau obligați să iasă sus, așa cum puteam și după 1-1, și la 3-1, câdn ce-i drept erau în 10. Mi-era teamă să nu se mai repete ca în repriza I, să ne mai surprindă, cum a fost după ratarea lui Popovici, să ne prindă, asta ar mai fi lipsit. Sunt bucros că am reușit să învingem, dar nu e normal să ratezi atât! Așa mi s-a părut de pe bancă, multe ratări, dar și ca decizii luate în joc, acolo, la ultima, la 17 metri, o pasă în plus, o recentrare, în loc să dai la poartă. A avut Voinea cu capul, a vrut și Tudor cu capul, Staicu în partea a doua…”

”Și nu știu de ce am început așa crispat, parcă eram în primele 10-15 minute la Constanța. Nu știu de ce presiunea, e normal să fie presiune, altfel mergi pe sintetic cu băieții la o bere și n-ai presiune. Totul, de la miza jocului. A fost cel mai important dintre toate cele 3 jucate zilele acestea de noi, ăsta a fost cel mai important, căci degeaba făceam un egal chinuit la Constanța dacă nu câștigam azi, și oricum nu cred că am fi câștigat Cupa României. Trebuia să învingem astăzi, pentru noi, dar și să-i ținem pe ei acolo jos, mai mult decât punctele noastre…”

În celălalt joc de astăzi în Liga 2, de la ora 12, la Chiajna, Metaloglobus – Rapid 0-0. Rezultatele etapei a IX-a, programul viitor și clasamentul, pe coloana dreaptă. În timp util, cronica de pe ”Electrica”, fotografii și declarații din tabăra învinșilor prin Valentin Ivan și George Apostol.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× cinci = 40

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: