Petcu, 3-1 LPS Banatul: „Caută soluţii dar nu ajung la esenţă”

LPS Banatul Timişoara, aliniind foarte puţini dintre juniorii care câştigau în vară Campionatul Naţional al juniorilor B, a debutat duminică la amiază în competiţia juniorilor mari (A) cu un triumf la Lugoj, în faţa lui CSŞ, scor 1-3 (1-1), după ce s-a văzut condusă în prima rundă a seriei a şaptea. La juniori B (1995), tot în etapa I a seriei a VII-a, a fost CSŞ Lugoj – LPS Banatul 0-3 (0-0), marcatori fiind Vlădica, Semenea şi Luca iar antrenorul profesor Vasile Gaboraş aliniindu-i la oaspeţi pe Petrar – Sârbu, Mihali, Roman, Ionescu – Luca, Popa, Mocanu, Semenea, Stoica- Vlădica.

„Am început binişor şi sunt mulţumit pentru acest prim joc”, a spus Cristi Petcu, antrenorul LPS Banatul, pentru care a egalat înaintea pauzei Acatrinei, după ce Rareş Mureşan îi pusese pe lugojeni în avantaj printr-un autogol. Sighiartău, intrat la pauză, a reuşit o „dublă” pentru timişoreni în ultimul sfert de oră: 1-3.

LPS Banatul i-a folosit pe Păduraru – Danciu, Livădaru, Secotă, Rareş Mureşan – Iakab – Acatrinei, Artimon, Călin, Stancu – Sava. Sighiartău şi Boiciuc au intrat la pauză iar Cloşcă în minutul 60. Pe bancă a mai luat loc Tamer. „Cu vechea garnitură puteam să trec şi în timpul partidei de la un sistem de joc la altul, dar acum îl adaptez în funcţie de jucătorii de care dispun”, a explicat profesorul Petcu. Apropo de foşti elevi, Alin Roman, optarul fost la juniorii B ai liceului, a dat pasa de gol în jocul FC Maramureş – Arieşul Turda, încheiat 1-1, în care a intrat la pauză, gazdele egalând pe final, iar Andrei Vaştag a bifat al patrulea meci ca titular pentru Săgeata Năvodari, dintre care unul în Cupa României, evoluând şi în deplasarea dobrogenilor la Botoşani.

Altfel, în privinţa noului sistem competiţional, cu un tur alcătuit din 11 runde după care se trece la play-off şi play-out, cu primele 6 respectiv ultimele 6 jucând tur-retur, Petcu a spus că „implică avantaje şi dezavantaje. Poţi să ajungi să joci în deplasare la cele mai bune echipe, ceea ce ar fi mai dificil. FRF caută tot felul de variante, soluţii, dar nu ajunge la esenţă. Schimbăm de dragul schimbării iar în acest caz nu mi se pare ceva deosebit”.

Simion Moatăr, care a preluat juniorii A lugojeni, a spus despre eşecul cu 1-3 că „un rezultat egal ar fi fost poate mai achitabil dar au fost mult mai pragmatici decât noi şi experienţa şi-a spus totuşi cuvântul. Căldura a fost greu suportabilă”. CSŞ a pierdut în formula Voin – Copolovici, Tomescu, Moza, Marta, Foale, Secoşan, Boldea, Mladescu, Daminescu, Toderaş.

CSŞ Lugoj – LPS Banatul 0-3 (0-0) la juniori B

LPS Banatul, sub comanda lui Vasile Gaboraş, s-a impus cu 3-0 folosind doar juniori de 1995, în vreme ce generaţia de 1996, pregătită de Claudiu Arba, va debuta în Campionatul Municipiu, începând de vineri.

CSŞ Lugoj, de-acum fără antrenorul Armando Lungu, care a părăsit activitatea sportivă în favoarea unei mai bune remunerări în alt domeniu, activând la Arad, a cedat cu 0-3 (0-0) în cel de-al doilea joc al cuplajului, cu LPS Banatul, antrenorul Nicolae Cimponeriu oferind „un plus pentru Popa şi Jurjonescu, dar în repriza a doua, noi având un loc restrâns numeric, n-am făcut faţă Banatului, care a profitat de toate înlocuirile, şi diferenţa şi-a spus cuvântul din punct de vedere fizic”.

Lugojenii i-au aliniat pe Voin – Lungu, Lăzărescu, Vlad, Scurtu – Paulescu, Popa, Jurjonescu, Otescu – Balintoni, Crâsnicu. A mai jucat Lakatos. Pe bancă: portarul Miloşoni.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 6 = sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: