Petrovic, draw la potou: ACS Poli, la a treia remiză de la lansare…

Şi cel de-al treilea joc oficial disputat de secund-divizionara timişoreană care a preluat locul lui ACS Recaş s-a încheiat tot cu o remiză, fundaşul central sîrb Petrovic copiind cu un stîng de la distanţă în minutul 90 al deplasării la Mioveni scenariul de la Pâncota, unde ACS Poli egala la doi pe final.

Dacă respectiva remiză elimina echipa antrenată de Valentin Velcea din competiţia Cupei României, în schimb acest 2-2 înregistrat duminică după-amiază în fieful unei grupări iertate de penalizarea de 13 puncte pentru neîndeplinirea baremului o păstrează în lupta pentru obiectivul pomenit de conducătorii timişoreni, şi anume promovarea dintr-o serie grav avariată numeric şi valoric.

Condusă cu 2-0 prin golurile marcate de Dică după pauză, în minutele 48 şi 63, cînd o desprindea pe retrogradata din Liga 1 din penalty, după un fault al lui Kirev asupra lui Răduţă, trupa alb-negrilor din Timişoara a revenit în ultima pătrime a meciului din Argeş, mai întîi prin proaspăt intratul Boştină, în minutul 67, iar apoi chiar în finalul disputei, 2-2, pe cînd combatantele evoluau în inferioritate numerică.

Astfel, ACS Poli a rămas la scorul de 2-1 pentru regăţeni în 10 oameni, după ce macedoneanul Redzepi primea cartonaşul roşu în minutul 72, şi a reuşit egalarea în dauna unui jucător de cîmp aflat circumstanţial între buturi, rezerva Neaga, care a preluat mînuşile de goal-keeper odată ce portarul Popescu a fost eliminat în minutul 82 pentru un fault asupra lui Szekely iar amfitrionii efectuaseră toate înlocuirile.

După aproape două săptămîni de aşteptare, de la remiza la debut cu UTA, pe „Dan Păltinişanu”, fundaşul Petrovic a reuşit în extremis ceea ce nu izbuteau Goge şi Szekely în acele ultime minute, din careu, mai întîi avîndu-l în faţă pe portarul Popescu iar apoi pe înlocuitorul fortuit Neaga.

Aşadar nici cea de-a treia partidă oficială a nou-formatei ACS Poli Timişoara nu a fost cu noroc. După eliminarea din Cupa României şi remiza din etapa inaugurală cu UTA, “alb-negrii” nu au bifat primul succes stagional nici în deplasarea de la Mioveni, cu o formaţie care în sezonul precedent a fost cea mai slabă în Liga întâi, acumulând doar 12 puncte în 30 de runde.

De altfel, argeşenii ar fi fost nevoiţi să lupte şi în acest an pentru evitarea retrogradării, însă au beneficiat de clemenţa federaţiei, care le-a radiat penalizarea de 13 puncte cu care ar fi trebuit să înceapă campionatul, ieşind încă o dată la iveală caracterul duplicitar al FRF-ului, care pentru unii e mumă, pentru alţii ciumă.

În noile condiţii, cei din Mioveni se numără printre candidaţii la promovare, având la dispoziţie un lot cu mulţi jucători cu ştate vechi în primul eşalon: Emil Dică, Neaga, Mărgăritescu, Ionuţ Stancu şi Năstăsie.

Ca şi în anterioarele două jocuri, argeşenii au remizat şi duminică. Trupa lui Velcea a avut o revenire spectaculoasă după ce a fost condusă cu 0-2 şi, la un moment dat, a rămas în inferioritate numerică, macedoneanul Redzepi primind “roşu” la meciul de debut în tricoul “alb-negru”.

Intrat ca rezervă, Boştină a marcat a doua oară în liga a doua, după reuşita de pe 19 mai, în acel succes categoric, 4-0, cu Juventus Bucureşti.

Apropo de trupa “alb-violetă”, ea fusese ultima reprezentantă a Timişoarei care a evoluat pe stadionul din Mioveni. În ediţia 2007/08, pe 22 septembrie, Bucur (79) şi Torje (80) aduceau un punct după o altă revenire de la 0-2. În retur, argeşenii au condus din nou la două goluri diferenţă, dar s-au impus finalmente cu 2-1.

CS Mioveni (antrenor: Mihăiţă Ianovschi): O. Popescu – Pasăre, M. Olteanu (cpt.), Miulescu, Dumitrache – Mazilu, Mărgăritescu, E. Dică (80, Neaga), I. Stancu (31, Răduţă) – Coşereanu, Năstăsie (71, Panait). Rezerve: Dănălache – B. Stoica, M. Popescu, Boboc.

ACS Poli (antrenor: Vali Velcea): Kirev – Nohai, Petrovic, Redzepi, Bălace (75, Miculescu) – Goge, Artean (65, Dobricean), Poparadu (cpt.), Nanu (55, Boştină) – Boldea, Szekely. Rezerve: Coca – Iovan, Daminuţă, Enciu.

Cartonaşe galbene: Szekely (minutul 33), Poparadu (37), Kirev (62).

Cartonaşe roşii: Popescu (82) – Redzepi (72).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ trei = 9

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: