Petruescu, 2-1 Ripensia: ”O victorie obținută în primul rând cu sufletul, dar și cu mintea, căci nu a fost deloc ușor să-i întoarcem pe cei din Recea”

Ripensia a câștigat astăzi cu 2-1 (1-1) după ce a fost condusă în primul meci acasă din faza play-out, învingându-i pe nou-promovații maramureșeni din Recea și egalându-i astfel la puncte. După victoria de pe ”Electrica”, antrenorul principal al bănățenilor, Cosmin Petruescu, a subliniat importanța acestui succes asigurat mai ales ”cu sufletul, dar și cu mintea”.

Timișorenii și maramureșenii au ajuns actualmente umăr la umăr, într-o cursă cu alte încă 4 borne în play-out, și anume, în cazul Ripensiei, miercuri de la ora 12 la Slatina, duminica viitoare de la 11 acasă cu ”U” Cluj, în etapa a 5-a în deplasare la Târgu Jiu cu ”lanterna roșie” a Seriei A în play-out, iar în runda a 7-a, ultima, acasă cu Metaloglobus, în vreme ce ACS Fotbal Comuna Recea miercuri de la 11 acasă cu Metaloglobus, sâmbăta viitoare la matineu la Constanța, în penultima etapă acasă cu cei din Slatina iar în ultima, la Cluj.

Până una alta, trei puncte mari în contul Ripensiei, grație primului triumf acasă din 2021 respectiv după aproape 4 luni, timișorenii izbutind și de astă dată să revină pe tabela de marcaj după ce oponenții au deschis scorul, situație valabilă pentru a cincea oară în sezonul de primăvară, din 8 apariții. În clasamentul după două etape al Seriei A, înaintea următoarelor cinci: 1. Metaloglobus 33 puncte (1-0), 2. Farul 33 puncte (golaveraj 1-2), 3. U Cluj 32p (4-2), 4. Ripensia 26p (3-2) / 5. Fotbal Comuna Recea 26p (6-2) // 6. CSM Slatina 18p (5-6), 7. CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu 13p (2-8). Programul intermediarei de miercuri: Comuna Recea – Metaloglobus, CSM Slatina – Ripensia și ”U” Cluj – Pandurii.

”O victorie extrem de importantă dacă este să ne raportăm la desfășurarea ulterioară a acestui play-out, deoarece era o partidă importantă, ca să nu spun esențială în ideea de a o câștiga pentru a putea spera la evitarea acelui loc de baraj. Păcat de începutul de joc, de nesincronizarea pe care am primit golul pe tranziția negativă a noastră, dar mă bucur că am avut reacție, atitudine, și cred că este o victorie obținută în primul rând cu sufletul, dar și cu mintea, căci nu a fost deloc ușor să-i întoarcem pe cei din Recea. În partea a doua, neavând nimic de pierdut, oaspeții au ieșit la joc și au deținut inițiativa, au avut posesia mai bună, dar cred eu că și noi puteam închide mai repede jocul dacă fructificam o ocazie foarte mare, iar atunci și trăirile noastre pe final ar fi fost mai relaxate la 3-1; dar trebuie să recunoaștem că am avut parte și de puțină șansă pentru că la 2-1 și Recea a avut o ocazie importantă la poarta noastră. Însă cum le-am spus și băieților, ceea ce rămâne după un asemenea joc e rezultatul, pentru care putem să ne declarăm mulțumiți, iar de-acum gândurile noastre se îndreaptă spre deplasarea de miercuri la Slatina, în vederea căreia trebuie mai întâi să ne recuperăm medical, cu referire la cei care au avut probleme la începutul meciului dar și pe parcurs – căci și acolo am întâmpinat anumite probleme, dar și din punct de vedere fizic – cei care au jucat. În orice caz nu e nimic terminat, sunt doar 3 puncte care ne păstrează cu șanse reale la evitarea acelui loc de baraj. Orice e posibil însă mergem mai departe încrezători!” a spus Cosmin Petruescu.

În celelalte jocuri ale zilei din etapa a II-a în Seria A din play-out, Metaloglobus – Farul 1-0 (0-0) prin golul lui Claudiu Herea din minutul 58, bucureștenii egalându-i astfel la puncte (33) pe constănțeni, și CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu – CSM Slatina 2-3 (1-2: Acosta 7, Dodoi 90+3 / Toma 16, Doman 29 – penalty, Stoica 86), cei de pe Olt urmând a fi gazde ale timișorenilor miercuri la prânz, în runda a treia.

În Seria B din play-out, Aerostar Bacău – CSM Reșița 0-2 (0-1: Visnakovs 23, B. Szijj 90+4), Unirea Slobozia – urmașa lui ACS Șirineasa 3-1 (0-1), după ce gorjenii au jucat în 10 componenți din minutul 2. Iar etapa a II-a în play-off-ul locurilor 1-6 începea de la 11:30: CS Mioveni – AFK Csikszereda 0-0.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: