Petruescu (ASU Politehnica), 1-0 la Ripensia: ”Sunt doar 3 puncte, cu atât mai mult cu cât e numai primul joc dintr-o serie de 3 foarte importante pentru noi și suporteri”

ASU Politehnica a învins Ripensia într-un joc considerat în deplasare pe ”Dan Păltinișanu”, dintr-o lovitură de la 11 metri în primul minut de prelungiri, ”violeții” timișoreni urcând astfel în prima jumătate a ierarhiei, în imediata apropiere a concitadinilor învinși și la numai un punct în urma lor, dar chiar și așa, Mera & Co dețin doar 5 puncte avans față de prima grupare de pe loc de retrogradare, ASC Daco-Getica București, stare de fapt ce-i determină să rămână în priză în perspectiva aparițiilor imediat următoare cu ACS Poli și la UTA. 

”O partidă extrem de disputată, după un scenariu anticipat de noi, deschisă oricărui rezultat, și mă bucur că victoria a fost astăzi de partea noastră, echipă care avea mai mare nevoie de puncte, și n-o spun sub formă de glumă. Nu putem decât să ne bucurăm pentru aceste 3 puncte extrem de importante! S-au întâlnit echipe care s-au cunoscut foarte bine, și era clar din punctul meu de vedere că va avea câștig de cauză echipa care va greși mai puțin, în special defensiv. Aveam foarte mare nevoie de acest succes, prin prisma aspectului general și al configurației actuale a clasamentului. Nu înseamnă că la egal eram nemulțumiți dar cele 3 puncte sunt foarte importante…”, a spus Cosmin Petruescu, antrenor al învingătorilor.

Care a adăugat: ”Îl felicit pe Alex pentru modul cum a organizat-o pe Ripensia încă din primele minute în care a preluat-o, și-a pus amprenta lui asupra jocului echipei, îl cunosc foarte bine și la fel sunt convins că mă cunoaște și el pe mine, eu unul sunt bucuros pentru cele 3 puncte, dar sunt doar 3, și nu facem o nuntă, așa cum n-am făcut înmormântări la înfrângeri, cu atât mai mult cu câte e numai primul dintr-o serie de 3 partide extrem de importante pentru noi și suporteri. I-am simțit foarte aproape de noi și mai ales pe final, tocmai când aveam nevoie pe fondul înlocuirilor, unele, din rațiuni tactice, altele, de ordin medical. Le dedicăm aceste 3 puncte susținătorilor noștri!”

Petruescu a mai zis: ”Deși jocul a fost încrâncenat, cu destul de multe momente tensionate la nivelul gazonului, îi felicit pe toți fotbaliștii pentru modul cum s-au respectat, și nu cred că au existat intrări peste limita regulamentului. Să nu creadă cineva că vreau acum să fiu împăciuitor, dar chiar aș vrea să felicit brigada de arbitri, căci n-a fost un meci ușor, și în special pe Ripensia, căreia îi doresc mult succes în continuare!”

Petruescu a efectuat schimbări în ultimul sfert de oră, pe Manea cu Motreanu în minutul 75 iar pe Cristian Ene cu Vidrăsan peste alte zece minute, ultima, de forță majoră. ”A fost medical, nu a putut să mai ducă meciul, iar și înainte de a fi întins a acuzat alte probleme, a încercat să-l mai ducă până la final, dar urmează un alt joc, la 3, 4, 5 zile, și era important să evităm o accidentare și mai gravă. Sperăm să ne putem baza pe el și la următorul meci!”

Revanșa cu Ripensia a fost adjudecată, urmează primirea penultimei clasate în Săptămâna Mare, într-un alt duel local… ”La ora actuală noi eram în mai mare nevoie de puncte, dar cred că pentru noi sunt foarte importante. Urmează acasă cu ACS Poli, cea care este cu șanse minime de salvare dintre cele 3 formații timișorene, cu cele mai mici șanse de a scăpa matematic și statistic, dar sper să nu se dea altă interpretare vorbelor mele…”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 0

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: