Ninge ca-n poveşti şi degeaba a deszăpezit ACS Recaş propriul gazon, în vederea jocului amical de marţi de la ora 12, cu Flacăra Făget, căci un strat proaspăt s-a reaşternut pe teren. Aşa încît meciul rămîne în picioare „dacă găsim un teren disponibil”, conform antrenorului liderului din C5, Cosmin Petruescu, care în privinţa debutului returului, la început de martie, a spus: „Sperăm să putem juca fotbal în prima etapă, să avem condiţii bune de joc la importantul meci cu FC Hunedoara. Dacă nu sunt optime, mai bine să se amîne”.
„Zilele acestea va avea loc Adunarea Generală a FRF şi s-ar putea decide ceva în privinţa datei reluării competiţiilor”, a adăugat antrenorul lui ACS Recaş.
Mai sunt nici 3 săptămîni pînă la duelul dintre locurile 1 şi 4, adversare despărţite de 6 puncte după încheierea turului, iar profesorul Petruescu a defalcat în două perioade distincte ciclul de pregătire început în 9 ianuarie: „Pînă la plecarea în cantonament, cu antrenamente pe plan local, terenul a fost bun, am avut parte şi de soare dar de nici un strop de zăpadă. Readaptarea la efort a decurs aşadar în condiţii bune spre foarte bune, dar odată întorşi din cantonament (n.n.: în perioada 25 ianuarie-3 februarie), am întîmpinat mari probleme cu terenul de antrenament. În privinţa acumulărilor fizice sunt mulţumit dar avem destul de muncă la capitolul tehnico-tactic, cu mari probleme în a-l aborda în condiţii propice. Este însă problema tuturora…”
Foarte activ la capitolul jocuri de pregătire, cu 4 disputate în perioada de cantonament, după alte două derulate înaintea pregătirii centralizate, şi toate pe terenuri bune, liderul ACS Recaş a disputat în week-end un alt meci amical, la Reşiţa, cu CSM Şcolar, în faţa căreia a cedat cu 1-0, printr-un gol primit în minutul 90, copiindu-se întrucîtva scenariul din turul campionatului, cînd alb-verzii cedau tot în ultimele minute în capitala Caraş-Severin, din penalty. Portarii au evoluat fiecare cîte 30 de minute, în ordinea Amarinei, Burtic, Dubou, ultimul revenindu-şi după o perioadă de accidentare inclusiv cu o intervenţie chirurgicală la genunchi, urmată de reluarea antrenamentelor specifice, încă din toamnă. „La Reşiţa a fost totuşi un teren bun, deşi acoperit de zăpadă, şi a rezultat un joc bun, de angajament. Cu această ocazie doar partea fizică am evaluat-o însă, tehnic mai puţin”, a explicat antrenorul divizionarei C.
Petruescu a apelat la două formule de echipă, şi anume cu Mînecan, Ştreangă, Şeroni, Ticană – Boldea, Rogozinaru, Trandu, Nanu – Moroşan, Szekely în prima parte, respectiv Siminiceanu, Andronic, Ştreangă, Cuciorvă – Boldea, Chivoiu, Rogozinaru, Paleacu – Ciobanu, Enciu la reluare. Şchiopu n-a evoluat, fiind menajat datorită unei probleme medicale.
Ca noutăţi, Cuciorvă a evoluat după pauză în rol de fundaş stînga, fiind cooptat în această iarnă de la Poli II, iar Moroşan, un mijlocaş lateral ofensiv, adus de la FC Hunedoara, a evoluat în prima parte în avanposturi. După pauză a fost utilizat şi Siminiceanu, un fundaş dreapta născut în 1993, cooptat în primul său cantonament cu alb-verzii în baza colaborării peste ani cu echipa de Campionatul Judeţean din Bazoş. „Noii sosiţi s-au integrat destul de bine pe posturile jucătorilor plecaţi”, a confirmat antrenorul Petruescu, care i-a cooptat în colectiv şi pe Opriş, un fundaş dreapta care a evoluat în Austria, în liga a patra, a sosit de la Mama Mia Becichierecu Mic, respectiv Aldea, un fundaş central, de la Prahova Tomşani. Din actualul lot de 23 componenţi nu mai figurează în schimb Steop, trecut la FC Hunedoara, unde activează ca antrenor secund tatăl său, Remus Steop.
Fundaşul central Aldana a ratat pregătirile de iarnă şi n-a efectuat cantonamentul, după ce cu cîteva zile înaintea deplasării pentru pregătirea centralizată a acuzat o contractură la muşchii gambei. „S-a dovedit a fi mai grav decît ne aşteptam şi nici acum nu şi-a reluat pregătirile”, a spus Cosmin Petruescu.
Altfel, marile bătăi de cap ţin de starea terenului, meciul de marţi (mîine, 14 februarie), cu Flacăra Făget, fiind oarecum sub semnul întrebării. „Este la ora 12, iar dacă găsim un teren disponibil, jucăm. Clubul nostru a deszăpezit gazonul dar s-a redepus deja”, a oferit Petruescu buletinul zăpezii. Precedentul amical acasă, cu un alt lider, CSM Lugoj, din D Timiş, s-a derulat în condiţii bune.
Ar mai urma, sîmbătă, jocul amical cu Poli II, pe terenul sintetic alb-violet, iar miercurea viitoare cu UTA, la Arad, respectiv sîmbătă 25 februarie din nou în Timişoara, cu divizionara B Poli.
Cosmin Petruescu, profesînd în cadrul catedrei secţiei de fotbal la CSS Lugoj, a confirmat că „o aceeaşi problemă a terenurilor întîmpinăm şi la clubul din Lugoj, ca la Recaş. Avem foarte multe grupe, sunt mulţi copii, mulţi antrenori, iar accesul este limitat în micul balon. Astfel, încercăm să combinăm antrenamentele în aer liber cu cele în balon, deţinut de un investitor privat la vechiul stadion Vulturii”. Petruescu îi pregăteşte pe juniorii din generaţia 1996, categoria de vîrstă B1, respectiv pe cei de ´99, avînd în total 40 de învăţăcei. „Sunt copii talentaţi atît în grupele mari, cît şi în cele ale colegilor mei, iar dovadă stau transferurile realizate. Într-o foarte mare proporţie actualii componenţi ai divizionarei D CSM Lugoj au trecut în anumite perioade ale instruirii lor pe la CSS Lugoj, iar şi în baza cooptării ultimilor 4 juniori de către echipa de seniori, în această iarnă, putem spune faptul că există o colaborare foarte bună cu CSM Lugoj”.