Petruescu: ”Ne dorim foarte mult să confirmăm jocul bun din 2021 printr-o victorie.” Ripensia întâlnește al 4-lea adversar la rând din zona play-off. Remize cu primii 3. Vine reprezentanta Ligii 2 în semifinalele Cupei României

Abia săptămânile viitoare, în ultimele două etape ale turului Ligii 2, va juca și Ripensia împotriva unor oponenți din afara zonei play-off a eșalonului secund, și anume la Slatina respectiv acasă cu cei din comuna Recea, trupe nou-promovate. Până atunci însă, timișorenii vor mai da piept și sâmbătă de la ora 11 tot cu un adversar din zona locurilor 1-6, pentru a patra oară consecutiv în 2021, meci pe ”Electrica” abordat de galben-roșii fără a fi fost încă înfrânți în noul an.

Într-adevăr, Ripensia remiza 2-2 pe 21 februarie în deplasare la ocupanta locului 3, Rapid, alunecată între timp pe poziția a noua, iar după smulgerea unui punct la Buftea la debutul oficial în 2021, bănățenii au remizat și pe ”Electrica”, 1-1 cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, a șasea în clasament înaintea partidei de la Timișoara din etapa a 17-a, dar și duminică la Călărași, 2-2 cu Dunărea, a cincea în ierarhie la startul întâlnirii matinale, în toate cele 3 întâlniri elevii lui Cosmin Petruescu egalând după ce adversarii deschideau scorul.

Un nou meci pe ”Electrica”, sâmbătă la matineu în antepenultima rundă a sezonului regular, un nou adversar descins lângă Gara de Est în calitate de aspirant la turneul play-off în Liga 2, și anume gruparea urmașă a lui ACS Șirineasa și ACS Energeticianul, la ora actuală cu Flavius Stoican pe banca tehnică.

De fapt o semifinalistă a Cupei României, care marți își va afla oponenta din penultimul act al competiției eliminatorii, ”careu” din care mai fac parte prim-divizionarele Universitatea Craiova, Astra și Dinamo. Cu alte cuvinte, reprezentanta Ligii 2 în semifinalele întrecerii knock-out, în care s-a calificat grație unui 1-3 la Cluj cu ”U”, dar și după ce elimina în prealabil acasă prim-divizionarele din Pitești și Mediaș, va juca mâine pe gazonul de lângă Pădurea Verde. Harghitenii s-au aliniat pe ”Electrica” de pe locul 6, cei din Târgu Jiu s-ar fi aliniat și ei pe ”Electrica” tot de pe 6, asta dacă nu s-ar fi dat ieri verdictul la ”masa verde” a partidei nedisputate în toamnă între ”U” Cluj și Farul, 0-3 fără joc pentru constănțeni, săltați astfel pe 6 în locul gorjenilor, completând un grup de nu mai puțin de 5 echipe cu câte 28 de puncte în cont, pe pozițiile 3-7, dintre care harghitenii, Dunărea și oaspeții Timișoarei din câte 16 partide fiecare, Petrolul și dobrogenii din câte 17. 

Iar elevii lui Stoican tocmai acasă cu Csikszereda și la Dunărea vor mai avea de jucat până la încheierea turului, ceea ce îi motivează cu atât mai mult să obțină un rezultat bun lângă ”Gara Mică”. Vor fi însă de-acord elevii lui Cosmin Petruescu? Deloc, mai ales că în premieră în noul an au alunecat de pe locul 15, pe 16, în urma remizei de ieri Concordia – Petrolul 0-0.

Antrenorul principal Petruescu a semnalat înaintea antrenamentului de dimineață că ”toate meciurile din 2021 au fost dificile, iar cel de mâine cred că este deschis oricărui rezultat, într-o întâlnire a unor echipe preocupate de joc, de posesie, iar pentru a face o paralelă între Viitorul Târgu Jiu și Viitorul Constanța, pe lângă denumire mai au în comun și această preocupare pentru jocul de posesie. Pe Flavius Stoican îl cunosc foarte bine, un antrenor cu experiență care a activat o bună perioadă de timp și la nivelul Ligii 1, și sunt convins că oaspeții noștri vor face tot posibilul să obțină toate cele 3 puncte, așa precum vom încerca și noi la rândul nostru. Știm valoarea adversarului, calitatea sa, punctele sale forte, fiind o formație bună în deplasare, ceea ce a dovedit și acolo unde nu este deloc ușor să câștigi punctele, la Recea, unde doar Petrolul a mai învins, pe când celelalte vizitatoare cu pretenții precum Rapid, Universitatea Craiova, ASU Politehnica sau U Cluj n-au reușit să plece cu toate punctele. De asemenea și la Mioveni, din nou un adversar foarte greu, și a mai reușit un egal și la Turris, așadar o echipă bună de deplasare. Avem însă și noi atuurile și calitățile noastre, noi suntem redutabili pe teren propriu și ne dorim foarte mult să confirmăm jocul bun din 2021 printr-o victorie. Viitorul, chiar dacă a început noul an mai ezitant ca rezultate, ca joc a fost în toate consistent, și chiar dacă a pierdut la început acasă cu U Cluj în campionat și la Farul, ulterior a revenit și ca rezultate, învingând cu 3-1 la Cluj dar și în ultimul meci acasă, cu Reșița, cu 2-1.”

Petruescu a mai explicat că ”sunt mici probleme medicale iar o decizie finală în privința lotului și a posibililor primi 11 vom lua după antrenamentul de dimineață. Coulibaly e suspendat, în rest doar mici probleme medicale dar sper că la ora meciului toți jucătorii să fie recuperați, să putem alinia cel mai bun unsprezece.” 

Cât despre participarea juniorilor Gladun și Vasluian la mijlocul săptămânii la remiza selecționatei U19 a României în județul Arad cu omologii sârbi, antrenorul Ripensiei a remarcat: ”Cu siguranță vor fi în lot, sunt importanți pentru noi din perspectiva vârstei dar și a valorii, și mă bucur că au fost convocați la acțiunea României U19; am văzut repriza a II-a a partidei amicale, au avut evoluții bune zic eu, o confirmare a proiectului și muncii care e depusă la Ripensia, iar această convocare nu poate decât să ne bucure și să ne motiveze, atât pe noi, cei din staff-ul tehnic, cât și pe ceilalți tineri din colectiv, o motiv suplimentară pentru perioada următoare.”

Vor arbitra sâmbătă de la 11 moldovenii Andrei Baciu, din Botoșani, George Bogdan Duță și Damian Antal – asistenți din Bacău, rezervă fiind Ioan Boldea (Ciuguzel).

Azi de la ora 18 se joacă ”U” Cluj – U Craiova 1948, etapa a 19-a încheindu-se duminică. Programul rundelor 19-20 și clasamentul la zi după omologarea cu 0-3 a jocului ”U” – Farul și rezultatul de joi, Concordia – Petrolul 0-0, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 7

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: