Petruescu: ”Să dăm dovadă de maturitate” Păduraru: ”Nici atunci n-am primit gol”. Ripensia, sâmbătă la 11 pe ”Știința” la ASU Politehnica

Timișorenele ASU Politehnica și Ripensia nu s-au întâlnit atât de vremelnic în precedentele 3 sezoane petrecute în Liga 2. Abia în etapa a 18-a în toamna lui 2017, triumf alb-violet în deplasare, 0-2 în Ciarda Roșie în luna noiembrie, abia în runda a 12-a pe 14 octombrie 2018, succes roșu-galben în deplasare, 0-1 pe ”Dan Păltinișanu”, și abia în etapa a 17-a anul trecut, 1-1 pe ”Electrica” în 13 noiembrie 2019, când Ripensia a făcut oficiile de gazdă. Rămânea și ultimul duel direct, dat fiind târârea sportului pe tușă, dar un singur derby al Timișoarei ar putea avea loc și în actualul campionat, asta dacă alb-violeții și galben-roșii vor naviga în ”apele” pozițiilor actuale. ASU pe locul 5, adică în zona 1-6 de calificare în faza play-off, neînvinsă și cu un singur gol primit, Ripensia pe locul 18, în zona play-out. Se știe, defalcarea pe grupe valorice se va efectua după cele 21 de runde ale turului, criteriul în ”unică manșă” aducând și o programare vremelnică în cazul încleștării timișorene în Liga 2, deja în etapa a V-a. Iar primii care s-au referit la partida de sâmbătă de la 11 de pe ”Știința” au  fost vizitatorii, și prin spusele noului lor antrenor, Cosmin Petruescu, fost pe banca lui ASU Politehnica.  

Ripensia parcurge o serie de 3 apariții în Timișoara, acasă cu Aerostar, depășită cu 2-0 pe ”Dan Păltinișanu”, pe ”Știința” la ASU Politehnica iar apoi pe teren propriu și cu SCM Gloria Buzău, în etapa a VI-a, Cosmin Petruescu referindu-se astăzi de la 10:30 pe ”Electrica” la duelul din weekend al concitadinelor: „Va fi un meci interesant, între două cluburi cu obiective diferite, ca să nu spun diametral opuse. Cel al Politehnicii, bazat pe jucători cu experienţă. Unii dintre ei trecuţi de prima tinereţe, dar care nu şi-au spus ultimul cuvânt în fotbalul românesc. Jucători care incă mai au plăcerea de a se antrena şi juca fotbal. Lucru confirmat de rezultatele pe care le-au înregistrat în partidele de până acum. E un proiect in care-şi doresc rezultate imediate. Spre deosebire de Ripensia, care  are un proiect de viitor, pe termen mediu şi lung, bazat în mare proporţie pe jucători tineri, de perspectivă. Care, pe lângă rezultatele sportive pe care e normal să le dorim, pune accent şi pe rezultatele care privesc partea de organizare, de funcţionare, dezvoltare a clubului şi a echipei în special”.

”Din punctul meu de vedere nu va fi un meci special. Nu reprezintă niciun avantaj faptul că am activat acolo, pentru că la ora actuală, in primul 11 al Politehnicii, cred că se regăsesc undeva la maximum trei-patru jucători pe care i-am avut şi eu sub comandă când antrenam la Politehnica Timişoara. Deşi sunt proiecte diferite, cred că rămâne un joc deschis oricărui rezultat. In ceea ce priveşte echipa noastră, sper să nu mai repetăm greşelile pe care le-am făcut în debutul acesta de campionat. Să dăm dovadă de maturitate.Ne dorim foarte mult să facem un joc bun şi, de ce nu, să obţinem un rezultat pe măsură”, a mai spus Petruescu.

”Nu ştiu cum este la ora actuală gazonul pe Ştiinţa. Ştiu doar că a fost ceva eveniment duminică pe teren, dar sunt convins că cei de acolo vor face tot posibilul ca terenul să nu fie un impediment pentru nicio echipă. Pe Dan Păltinişanu, atunci când am jucat cu Aerostarul, terenul a fost foarte bun”, a continuat tehnicianul Ripensiei, care a mai spus: ”La meciul cu Aerostarul, am spus că e un meci pe care trebuia să-l câştigăm, mă bucur că am făcut-o, dar mă bucur că nu am mai fost atât de naivi in defensivă. Fiind o echipă tânără e normal să apară fluctuaţii de randament, de formă, de la o repriză la alta, de la un joc la altul. In schimb mă bucură rezultatul, am obţinut cele trei puncte, care, la tinereţea pe care o avem la nivelul echipei, normal că este pozitivă şi nu poate decât să ne dea încredere pentru partida şi partidele care vor urma.”

”Gladun are o problemă la umăr şi e incert. Va trebui să găsim o soluţie pentru a acoperi acea poziţie. A suferit o problemă la umăr in urma unui contact cu un adversar in prima repriză cu Aerostar”, a mai semnalat Petruescu, vorbind și despre oponenți: ”ASU a avu un inceput foarte bun de campionat din punct de vedere al rezultatelor, ştim exact punctele lor forte, e clar că sunt pe un trend ascendent, sunt neinvinşi, au primit doar un gol in aceste partide. De la Farul. E clar că e normal să aibă un moral ridicat. Dar fiind şi o echipă cu experienţă ştiu să-şi gestioneze şi momentele mai dificile, mai uşor şi mai rapid. Să se adapteze situaţiei. Aş vrea să-i urez sănătate lui Călin Jurj, ştiu că trece prin momente dificile, recuperare uşoară şi sper să-l vedem cât mai repede pe terenul de joc”.

A mai vorbit și portarul George Păduraru, care n-a primit nici un gol sâmbătă contra băcăuanilor, dar nici la ultima victorie a Ripensiei contra lui ASU Politehnica: ”A trecut ceva timp de la ultima noastră victorie, țin minte că a venit meciul de campionat după cel din Cupă, în care am fost eliminați, ceea ce ne-a dat o oarecare dorință nu de a ne răzbuna, dar revanșa. A fost un meci frumos și prin prisma faptului că a fost cu suporteri în tribună, susținătorii ne-au fost alături și am câștigat 1-0, nici atunci n-am primit gol… Sperăm că și sâmbătă va fi la fel!”

Despre gazda ASU, ”ei au un început foarte bun de campionat, au o echipă foarte bună, matură, cu experiență, cu jucători foarte buni, în special apărarea e punctul lor forte. Noi am avut un început greu, cu acele rezultate mai puțin plăcute… Dar acum, după victoria de sâmbătă, avem moral mai bun, suntem mai încrezători, ne trebuia o victorie pentru a ne ridica moralul, iar atmosfera din vestiar este alta. Mergem încrezători și sperăm să batem, pentru aia mergem la ei! La fiecare meci merg cu gândul de a câștiga, dar depinde ce se întâmplă în teren – acum, dacă au ei 7 bare…”

Ultimele rezultate din Liga 2 și programul etapei a V-a, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: