Phoenix crește de la tur la retur dar plusul de experiență induce același 3-1 pentru CSM Reșița și la Carani

Liderul CSM Reșița a obținut astăzi o primă victorie în deplasare după 6 etape, copiind la indigo și în returul de la Carani rezultatul de 3-1 reușit cu nou-promovata CS Phoenix Buziaș în prima etapă de campionat în Valea Domanului, drept întâi triumf al cărășenilor în campionatul în curs în județul Timiș. Fruntașii s-au desprins cu două goluri marcate în doar câteva minute în sfertul de oră înaintea pauzei și au și reacționat prompt în ultimele minute ale reprizei a II-a, după ce Avrămescu reducea din handicap în minutul 83 la prima sa titularizare în noul campionat : CS Phoenix Buziaş – CSM Reșița 1-3 (0-2).

Prima clasată a început cu dreptul returul sezonului regulat în Seria 8 din Liga 3, revenind pe căi victorioase pe teren advers, după remizele de la Ghiroda și Chișineu Criș, prin a se impune astăzi de la ora 15 în Timișul rural, izbutind pentru a doua oară în 5 deplasări din noul campionat să înscrie mai mult decât odată.

Astăzi a diferit evoluția scorului față de meciul tur de pe ”Mircea Chivu”, atunci când buzieșenii i-au surprins rapid în chiar primele lor minute pe scena Ligii 3 pe perdanții barajului de promovare în Liga 2, ajungând să-i conducă la Reșița, CSM însă egalând încă din primul sfert de oră și răsturnând scorul până la pauză, 2-1. 

Și-acum tot vizitatorii au înscris primii, după o jumătate de oră de joc, prin Aboubacar Gakou, 0-1 în minutul 31, făcând-o din nou puțin mai apoi, în minutul 35 prin Sergiu Rimovecz, 0-2 conservat în repriza a II-a până în ultimele nici 10 minute ale întâlnirii din etapa a X-a 

Când Phoenix a avut forța să se apropie la un singur gol de cărășeni, însă n-a și profitat în plus de revenirea pe turnantă, din contră, plusul evident de experiență competițională al elevilor lui Cheregi făcându-se prompt resimțit, buzieșeni stopați din seria de două victorii la Carani: 1-3. 

Pe un gazon de astă dată foarte bun, spectatorii și micile galerii au asistat la un meci cu ritm bun, cu situații de poartă de ambele părți, în foarte mare parte echilibrat în prima sa jumătate de oră, pe fondul căruia deschiderea de scor s-a ivit mai degrabă din senin, fiind și oarecum hărăzită de soartă, grație unei execuții atipice a longilinului vârf străin al favoriților, ceea ce a luat din presiunea de pe umerii vizitatorilor ”condamnați” să câștige, exploatând ca atare momentul favorabil și punctând din nou în următoarele faze. Minute în care cursul jocului lua o turnură decisivă. 

Altfel însă, până atunci, CSM n-a fost suficient de periculoasă pentru a periclita cu adevărat poarta lui Lupu, rezumându-se la câteva centrări în careu, însă fără faze clare de gol.

Phoenix, care a abordat întâlnirea cu 4 noi titulari față de jocul câștigat tot la Carani săptămâna trecută cu 1-0 cu cei din Cermei la finele turului, Artimon intrând în locul lui Horcea, Marius Musteța al lui Rus, Filip pentru Țugui și Avrămescu în premieră în primul 11, în locul lui Petruș, a acționat ofensiv în prima parte în special pe contraatac, Birău expediind din afara careului un șut respins de Zimmermann, iar după o lovitură de colț timișenii trimițând un ”cap” nu mult alături de bară. 

Echilibrul s-a rupt însă la execuția atipică a lui Aboubacar Gakou, care, angajat în interiorul careului, s-a descurcat în cleștele unui trio al elevilor lui Cosmin Petruescu, mingea sărită din acel clinci fiind ”săltată” precum ”cu lopata” peste portar de la circa 14 metri: 0-1.  

Treceau doar 4 minute și CSM avea să marcheze din nou, după un aut de margine pe dreapta, la primire cu același Aboubacar Gakou, cu spatele la joc, și o ”indirectă” relativ ușor acordată în favoarea cărășenilor, considerându-se joc periculos. Foarte mobil pentru înălțimea sa, la peste 1,90 metri, jucătorul de culoare avea câștig de cauză și în acest duel. Iar balonul a fost atins foarte ușor și fundașul central Rimovecz a șutat cu stângul la colțul scurt, de la 18 metri lateral dreapta, la rădăcina barei. 

Zero la doi, o misiune cu atât mai dificilă pentru nou-promovați. Care, nemaiavând însă chiar nimic de pierdut, nu s-au demobilizat ci au preluat treptat frâiele jocului, de la pauză și cu Chistrugă în locul lui Ferțu, și s-au prezentat tot mai bine din punctul de vedere al echilibrului de joc, în creștere evidentă prin prisma prestației din partea secundă față de evoluția avută la debutul în Liga 3 în Valea Domanului. 

Petruescu a apelat și la Butar după o oră de joc, în vreme ce Cheregi a efectuat chiar o triplă schimbare – și ce mai înlocuitori, intrând atât un tânăr trecut prin Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, Chera, respectiv Curescu, din fotbalul argeșean, cât și Avramovici, iar CSM și-a permis fie și-așa să lase pe bancă un jucător cu meciuri în elită, Fota, semn al diferențelor între lipsa de rutină competițională la acest nivel a noului colectiv al timișenilor și experiența cărășenilor. 

Apelând pentru ultimul sfert de oră și la Gomboș, schimbare a juniorilor, în locul lui Negru, tocmai cel intrat trimițând în bara laterală la capătul unui contraatac, în urma unei mingi în diagonală de pe stânga, ce-l găsea într-o poziție suspectă de ofsaid. 

Însă, dacă în câte două victorii acasă și în deplasare, plus o remiză ”afară”, roșu-negrii n-au scos mingea din plasa propriei porți, astăzi au bifat pe de altă parte și cea de-a cincea apariție în 10 etape în care să încaseze gol, strădaniile nou-promovaților din repriza a II-a concretizându-se prin reușita unui mijlocaș, Sorin Avrămescu, care venea după o accidentare, și care mai intrase pe parcurs în unele deplasări, însă fără a avea ritm, titularizat fiind astăzi în premieră în noul campionat, după ce pentru meciul trecut nu era convocat.

Iar Avrămescu a aprins speranțele promovaților în minutul 83, 1-2 cu un lob peste portar de la 10 metri, angajat fiind în adâncime în spatele fundașilor oaspeți, de la 40 de metri ușor lateral stânga, de către Andrei Popescu.  

CS Phoenix reintra așadar în joc și Petruescu efectua imediat 3 schimbări în bloc, dar vizitatorii au rămas totuși stăpâni pe situație, refăcând avantajul peste nici 5 minute, după o minge lungă spre Avramovici, în duel aerian în careul buzieșenilor cu Popescu, mingea a doua fiind recuperată de Drăghiceanu, atacat neglijent din spate de Țugui, la care Nagy a indicat punctul cu var. Iar Ștefan Bărboianu n-a ezitat din penalty, 1-3 în minutul 87, un al doilea gol al cărășenilor din fază fixă la Carani. 

Reșițenii pot pregăti astfel mai liniștiți primirea uneia dintre codașele turului, din Cermei – ”lanternă roșie” măcar în această seară, repetiție înaintea duelului fruntaș în deplasare la CS Șoimii Lipova. 

Pe când CS Phoenix va juca sâmbăta viitoare de la ora 14 la Pecica, ulterior acasă cu ACB Ineu.

Cosmin Petruescu (antrenor principal CS Phoenix Buziaș): ”Un meci spectaculos, cu multe ocazii, dar și goluri, cu situații de poartă și de-o parte, și de cealaltă, dar cred că plusul de experiență al Reșiței în momentele cheie ale jocului a fost decisiv. În prima repriză într-un interval de 4 minute, în care oaspeții noștri au marcat din faze care nu anunțau absolut nimic, iar imediat după ce am intrat în joc spre final, în fazele următoare au beneficiat de o lovitură de la 11 metri și au închis practic jocul. Îi felicit pe sportivii noștri pentru joc, pentru atitudinea avută, nu am ce să le reproșez, însă naivitățile au influențat decisiv rezultatul. Se întâlneau echipe cu obiective diferite, dar în foarte multe momente ale jocului am oferit o replică bună, în foarte, foarte multe momente ale jocului. O primă repriză echilibrată, cu un plus la posesie pentru formația adversă, în schimb în cea de-a doua am fost mult mai prezenți în joc, mult mai aproape de careul advers, scăpând oarecum și de presiunea rezultatului și jucând cu dezinvoltură mai mare. Ne dorim mult să câștigăm fiecare meci, însă este o echipă în formare. Inclusiv acest aspect l-a remarcat antrenorul oaspeților, că Phoenix a crescut ca joc față de meciul tur, ca relații de joc, potență fizică, însă plusul de experiență în momente cheie a contat, a fost acea greșeală de poziționare după ce tocmai reduceam din diferență și imediat au speculat. Iar la 0-1 dintr-un aut de margine au obținut un fault în lateral, fază ce se putea foarte ușor anula, însă am făcut fault acolo, au beneficiat de faza fixă și gol, 0-2. Dar am avut reacție, am intrat bine în joc, am apelat la schimbări iar cei care au intrat au avut un bun aport ofensiv și poftă foarte bună de joc.”  

Rezultatele etapei a 10-a și programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Fotbal.

*

CS Phoenix Buziaș: Lupu – Marius Musteța, Nicolescu (minutul 84, Marian Musteța), Artimon, Andrei Popescu – Avrămescu, Ferțu (46, Chistrugă), Filip, Giurgiu (60, Butar) – Birău – cpt. (84, Țugui), Matiș (84, Hrudei). 

Rezerve: Cuzmanovici – Stemate, Horcea, Petruș. 

CSM Reșița: Zimmermann – Bărboianu, Ardei, Rimovecz, Szijj – Breșneni – cpt., Drăghiceanu (86, Curescu) – Petre (60, Chera), Velcotă (60, Ionuț Popescu), Negru (75, Gomboș) – Gakou (60, Avramovici). 

Rezerve: Căpățână – Erhard, Mihali, Fota.   

Arbitru: Nagy Vladimir. 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 7 = opt

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: