Phoenix deschide scorul la Lipova, Șoimii o doboară din faze fixe: 3-1 (1-1). Golurile arădene după pauză, cu nou introduși

CS Șoimii Lipova a pus punct astăzi de la ora 15 unei serii de 3 meciuri fără victorie în Liga 3 în compania unor partenere de întrecere arădene prin a răsturna scorul acasă împotriva nou-promovatei CS Phoenix Buziaș, care, aflată la a doua deplasare în etape consecutive la semifinalistele arădene de play-off, n-a mai repetat remiza albă de la Chișineu Criș, cedând avantajul din faze fixe: 3-1 (1-1).

Șoimii n-a fost în apele ei de dată recentă, cedând cu 2-0 la Pecica iar apoi și acasă cu 0-1 Crișului, după care runda trecută a remizat 2-2 la nou-promovata din Ineu, însă astăzi a ieșit la liman pe malurile Mureșului prin a răsturna treptat soarta ultimei reprezentații acasă din turul Seriei 8 și a reveni pe căi victorioase la Lipova, semnând primul triumf după o lună fără o zi, de la un 5-0 pe propriul teren cu cei din Periam.

Alți timișeni au venit la rând să se recunoască învinși pe Mureș, de astă dată nou-promovații din Buziaș, aflați la cea de-a cincea deplasare în primele 8 etape după sosirea din liga a IV-a, clacând în premieră în județul Arad, unde se impuneau mai întâi la Ineu iar săptămâna trecută remizau alb la Chișineu Criș.

Săptămâna aceasta începea pentru buzieșeni cu gândul că vor juca vineri la Lipova, însă CS Șoimii s-a ”mutat” între timp odată cu acest meci sâmbăta în ceea ce privește organizarea întâlnirilor de pe teren propriu, cu un gazon rezonabil pentru nivelul eșalonului terț dar totuși inferior în plan calitativ în raport cu nivelul de ansamblu al noii baze cochete a celor de pe Mureș, în sfârșit înapoi ”acasă” după sezoanele prin vecini.

Vremea în schimb la superlativ sâmbătă la ora 15 și iubitorii fotbalului în număr mare pentru un meci de liga a III-a, având ce vedea, o partidă antrenantă, cu ocazii create și de-o parte, și de alta, o plăcută după-amiază sportivă de toamnă.

În urma căreia Șoimii a urcat o treaptă, în imediata apropiere a podiumului, la două puncte în urmă, Phoenix coborând în schimb o treaptă, pe antepenultima, după ce meciul îl abordau la numai două locuri și două puncte diferență, în zona mediană a ierarhiei Seriei 8.

Victorioasă detașat în primele două apariții acasă în noul campionat, mai întâi cu 4-1 cu ghirozenii, Șoimii a abordat ultima apariție pe teren propriu din tur fără Filimon și prin a-i surprinde oarecum pe buzieșeni dat fiind dispunerea cu 3 fundași centrali, la care gazdele renunțau după o primă repriză încheiată la egalitate,  Giosu fiind înlocuit la pauză dintre apărători, rămași doar 2 în centrul defensivei, iar Bădăuță întărind ofensiva, și avea de fapt a înscrie.

Și vizitatorii au avut absentul lor, fundașul central Nicolescu, care și-a ispășit ultima etapă de suspendare, în vreme ce Matiș, trecut în ultimele zile prin București pentru a-și susține examenele de promovare în cariera de arbitru, a intrat doar pe parcurs, ca parte a unei triple schimbări, în minutul 57, efectuate odată ce Șoimii a preluat conducerea.

Căci primul gol a aparținut nou-promovaților bănățeni, autor fiind Hrudei puțin după mijlocul primei părți, în urma unei acțiuni pe dreapta, centrarea lui Petruș găsindu-l în fața porții, lat din 6 metri: 0-1 în minutul 25.

Scor la care buzieșenii au mai expediat o centrare periculoasă de pe dreapta, în fața porții, Giurgiu sosind însă cu întârziere la întâlnirea cu balonul.

Însă jocul greșeala așteaptă iar formația mai experimentată, de baraj anul trecut pentru promovarea în Liga 2, de play-off în primăvara acestui an, a taxat nou-promovata în minutele dinaintea pauzei după o fază care n-anunța nimic special, Filip, unica noutate în primul 11 de la un meci la altul, în locul lui Țugui, pierzând însă prea ușor posesia la mijlocul terenului, iar Șoimii obținând o lovitură liberă ca urmare a contraatacului declanșat.

Din lateral stânga, executată înalt în careu, mingea fiind prinsă inițial de portarul Lupu, care s-a ciocnit însă de un coechipier și un fundaș advers, scăpând balonul în față în urma contactului, minge împinsă în poartă de fundașul central Abel Popa: 1-1.

O egalare oarecum de nicăieri dar nu tocmai, căci la 0-1 Phoenix s-a retras totuși un pic cam mult, pas înapoi indus poate psihologic de teama unui rezultat… pozitiv la o pretendentă la calificarea și în acest sezon în play-off, retragere totuși firească până la un punct și pe fondul ieșirii mai insistente la joc a Șoimilor.

Care au schimbat așadar la pauză, iar tocmai cel intrat, Bădăuță, a marcat deja în primul sfert de oră al părții secunde, și tot după o lovitură liberă din lateral dreapta, fructificată de la 8 metri: 2-1.

Petruescu a reacționat prompt cu o triplă modificare, apelând din minutul 57 la Matiș, Andrei Rus și Popovici, iar Phoenix a ieșit mai mult la joc, ca o mânușă pentru lipovani, care au rămas grupați și au acționat în special pe contraatac, ceea ce avea să și dea roade în cele din urmă, în ultimele 10 minute, când ”arma contrei” a doborât Phoenixul buzieșan.

Tot pe posesia timișenilor și la golul de 3-1 din minutul 82, contraatac finalizat de Mare, așadar de un alt jucător introdus pe parcurs de arădeni. Ori nu poți emite pretenții în deplasare la o echipă cu aspirații de play-off precum cea din Lipova prin a te lăsa surprins de două ori în urma pierderii posesiei.

Deși, la 2-1, căpitanul Birău a avut un unu la unu cu portarul Șoimilor la o deviere a lui Matiș, șutul respins în față fiind reluat de Chistrugă cu dreptul de la 8 metri peste poartă.

N-a fost însă egalarea lui Chistrugă, ultimul dintre cei intrați la Phoenix, ci golul desprinderii semnat de Mare, care intra spre mijlocul părții secunde într-o schimbare post pe post între juniori, cu Bulza.  

Final în care gazdele au mai apelat și la Românu în locul lui Gavrilă, Modan lăsându-i și el locul lui David Pop, triumf arădean pentru intrarea în zona dorită, play-off.

”O victorie meritată a gazdelor pe fondul greșelilor noastre impardonabile, atât colective cât și personale. N-am fost suficient de lucizi pentru a aborda această a doua deplasare consecutivă la o formație arădeană de play-off, care nu traversa însă cea mai bună perioadă a ei, dar cu componenți de o valoare totuși incontestabilă. Poate chiar și detaliile la fazele fixe au contat în conturarea acestui rezultat”, a remarcat la final antrenorul învinșilor, Cosmin Petruescu.

Admițând că ”ne este dor de un meci acasă, la Carani”, căci am efectuat 5 deplasări în primele 8 etape, în calitate de nou-promovați, și nu oriunde, ci la Reșița, Ghiroda, Chișineu Criș și Lipova. Poate că punctajul nostru pare un pic mic dar nici programul în deplasare, cu adversare în marea lor majoritate inaccesibile, n-a fost favorabil, în lumina căruia cele 4 puncte adjudecate pe terenuri adverse sunt binevenite. Iar acum trebuie să adunăm puncte și la Carani”, unde vor sosi pe rând la încheierea turului și începerea returului cei din Cermei respectiv Reșița.

Fruntași cu 4 puncte avans după 8 etape. Rezultatele zilei în C8 și programul viitor, pe coloana ierarhiilor la zi.

*

CS Șoimii Lipova: Buta – Sabău, Giosu (minutul 46, Bădăuță), Abel Popa – Clej, Salhi, Susan, Gavrilă (87, Românu), Pamfile – Bulza (65, Mare), Modan (90+1, David Pop).

CS Phoenix Buziaș: Lupu – Marius Musteța, Artimon, Horcea, Popescu – Petruș (minutul 57, Popovici), Ferțu (75, Chistrugă), Filip (57, Andrei Rus), Giurgiu (71, Avrămescu) – Birău – cpt., Hrudei (57, Matiș).

Rezerve: Cuzmanovici – Butar, Marian Musteța.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: