Phoenix, mai întâi condusă, apoi egalată la Carani la debutul Buziașului ”acasă” în Liga 3 cu ”dubla” lui Matiș: 2-2 (0-0) cu Pecica

CS Phoenix Buziaș a remizat la Carani în primul meci găzduit în calitate de organizator în Liga 3, nou-promovata fiind condusă după pauză dar și egalată apoi pe final de arădenii de la ACS Progresul Pecica în întâlnirea de sâmbătă de la ora 17 din etapa a II-a în Seria 8: 2-2 (0-0).

După o primă rundă a grupei vestice cu 4 victorii în deplasare și una singură a gazdelor, repurtată de favorita CSM Reșița cu 3-1 în Valea Domanului cu nou-promovata CS Phoenix Buziaș, etapa secundă a adus și primul rezultat de egalitate din acest campionat, sâmbătă după-amiază la Carani, unde toate golurile s-au înscris după pauză. 

S-a jucat și la mijlocul săptămânii pe terenul din Carani, la nivelul Diviziei D Timiș, iar suprafața de joc ”s-a ținut bine” în condițiile vremii ploioase din ultimele zile, colac de salvare pentru o întâlnire din Liga 3, la debutul ”acasă” al timișenilor la acest nivel, încheiat la egalitate.

Vixitatorii au fost nevoiți să modifice componența încă din prima jumătate a reprizei I, Cosmin Petruescu efectuând în schimb o triplă înlocuire la pauză.

Învinsă acasă cu 1-2 în runda inaugurală, în fața arădenilor de la Crișul Chișineu Criș, ACS Progresul Pecica a deschis scorul după pauza meciului de la Carani, în minutul 52, prin Dan Puie, pecicanii căutând să se redreseze după ce miercuri erau și eliminați din turul 2 al Cupei României, la Periam, cu 3-1.

Un sfert de oră a rezistat însă avantajul arădenilor, Claudiu Matiș egalând pentru Phoenix la mijlocul părții secunde, 1-1 în minutul 68, iar tot el răsturnând scorușl în decurs de nici 10 minute, 2-1 în minutul 75.

Buzieșenii, aproape de desprindere în minutul 84, când Birău a trimis în bara din dreapta, arădenii scuturând apoi plasa în minutul 87, 2-2 prin Cristi Mihai. Iar așa avea să rămână, câte un prim punct în noul campionat pentru ambele echipe, Claudiu Matiș ratând victoria în ultimul minut cu o reluare de la 6 metri peste bară.

Săptămâna viitoare, oponentele de la Carani ”mutate” în județul Arad cu ocazia rundei a III-a, Phoenix în deplasare la Ineu, într-un duel al nou-promovatelor, Progresul la Pecica în compania celor din Cermei. Rezultatele rundei a II-a și programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi.

”Un joc frumos, cu ocazii foarte mari, pot spune un meci de Liga 3. Consider că am pierdut două puncte, dat fiind că finalizarea a lăsat de dorit, dar îi felicit pe băieți pentru efortul depus. Terenul a fost bun în ciuda vremii potrivnice”, a spus Cosmin Petruescu (CS Phoenix Buziaș).

*

CS Phoenix Buziaș: Lupu – Rus, Nicolescu, Mircea (minutul 46, Popovici), Popescu, Filip, Țugui (46, Artimon), Petruș (78, Butar), Birău – cpt., Matiș, Marian Musteța (46, Chistrugă). 

Rezerve: Cuzmanovici, Marius Musteța, Stemate, Ferțu, Hurdei.

Progresul Pecica: Roșca – Moraru, Sarkozi, Wild, Aldan (minutul 18, Buta), Arsene, Mihai, Stanciu, Borcea, Capătă, Puie (80, Bozian).

Rezerve: Roșu, Șerengău, Andrieș, Bănățan, Cîmpan, Indreica, Gruia.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: