Piese false

În plină pandemie, echipele din liga întâi se bazează pe doi vectori financiari, sponsorii și drepturile provenite din televizarea partidelor. Din acest motiv echipele nu îndrăznesc să protesteze când postul de televiziune care a câștigat licitația programează partidele la ore total nepotrivite. Să programezi partide toamna la ora 21,30…este exagerat. În general, cluburile caută să aibă cheltuieli cât mai mici cu întreținerea instalațiilor de nocturnă, fără să fie verificate periodic de oameni de specialitate.

Politehnica Iași a plătit scump această neglijență, pierzând la masa verde partida cu Viitorul, deoarece instalația de nocturnă s-a defectat. Jocul Astra Giurgiu – Dinamo s-a amânat, mai mulți jucători ai gazdelor fiind infectați cu noul virus chinezesc. În această speță a intervenit Dumitru Dragomir, acest semidoct care jignește medicii de la instituțiile abilitate să facă testări, cerând cu insistență ca Dinamo să câștige partida fără joc. De parcă nu au fost suficienți cei 40 de ani când Dinamo câștiga campionatul impunându-se prin forță sau hotărând soarta altor echipe.

Revin pentru a nu știu câta oară și atrag atenția asupra arbitrajelor execrabile de la noi. Într-o singură etapă arbitrii au comis erori mai mult sau mai puțin intenționate. Poate ne explică Vassaras sau Deaconu ce rațiuni au stat la baza numirii arbitrului George Găman la partida CFR Cluj – Gaz Mean Mediaș, trezind suspiciuni inutile și mulți nervi. Reamintesc că Găman este din Craiova iar CFR Cluj este în luptă pentru titlu cu Universitatea Craiova.

La meciul FC Argeș – Voluntari, arbitrul Costreie a validat un gol marcat de argeșeni din ofsaid. Deși UTA a câștigat pe merit la Botoșani, arbitrul Horațiu Feșnic a comis destule greșeli, dându-i posibilitatea lui Marius Croitoru să conteste victoria arădenilor, ceea ce este cu totul fals. Vlad Morar s-a răzbunat pe toate nereușitele de până acum și a izbutit o partidă bună, marcând și două goluri. Degeaba se lamentează cei de la Botoșani, atunci când vinzi doi atacanți valoroși ca Dugandzic și Ofosu, nu poți avea alte pretenții.

Clinceniul continuă parcursul bun, reușind să câștige în fața unei echipe tenace, mă refer la Sepsi Sfântu Gheorghe. Liderul Universitatea Craiova a învins la Sibiu pe Hermannstadt, gazdele permițându-și să rateze o lovitură de la 11 metri.

Doar șase jocuri s-au disputat în liga a doua, așa că nu putem vorbi de un clasament real. CSM Reșița a fost decimată de mai multe cazuri de infectări și nu a disputat jocul de pe teren propriu cu Concordia Chiajna. Ripensia a reușit o victorie în partida cu Turris Turnu Măgurele, iar antrenorul oaspeților, Eric Lincar, a contestat arbitrajul celor trei amazoane. ASU Politehnica n-a putut trece de Comuna Recea, dar acest lucru li s-a întâmplat și altor echipe cu pretenții.

Echipa Șoimii Lipova este liderul seriei a opta din liga a treia, dar nici ACS Poli nu se lasă, apropiindu-se tot mai mult de vârf. Ce se întâmplă cu CSC Dumbrăvița? Să conteze așa de mult plecarea vechiului primar Malac?  

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: