Piftor, dintre 5 noi achiziții la start, răstoarnă scorul cu o ”dublă” până la pauză, Ghinescu preia și el conducerea, CSC Dumbrăvița învinge din nou pe ”Motorul” cu echipe diferite pe reprize: 3-2. Stan: ”Un meci super – reușit!” Juniorul Sima, ținut în lot

Alb-verzii Dumbrăviței au jucat din nou pe sinteticul ”Motorului” Arad, și marți după-amiază, la 3 zile după ce dispuneau pe malurile Mureșului cu 4-1 de juniorii mari ai celor de la UTA, cel de-al doilea meci de verificare din pregătirile de iarnă aducându-le un nou succes, 3-2 (2-1) cu divizionara ”C” arădeană CS Gloria Lunca-Teuz Cermei, care a deschis scorul și a egalat în repriza a II-a, abordată de timișeni cu altă formație, după pauză fără Piftor, autor al unei ”duble”, precum în weekend, la debutul său în echipa antrenată de Cosmin Stan. Pentru care urmează startul unui cantonament, următoarea partidă amicală fiind programată miercurea viitoare cu o altă trupă din C8, mai competitivă, CS Șoimii Lipova.

Întâlnirea de astăzi s-a disputat de la ora 16:30 în nocturnă la Arad și a fost singura a dumbrăvițenilor programată pentru săptămâna aceasta, în care, de vineri, divizionarii ”B” de la Pădurea Verde vor intra într-un stagiu centralizat pe plan local, ce se va încheia la data de 4 februarie.

Ca o paranteză, tot astăzi, de la orele 10 și 12, pe suprafața sintetică de la grupul de terenuri ”Adrian Stoicov” s-au jucat alte două meciuri amicale, și anume LPS Banatul U19 – Ripensia U17 4-0 (2-0: Darius Savu două goluri, Paul Rancov și Cătălin Ureche), respectiv Universitatea de Vest din Timișoara – CSC Ghiroda U19 5-1 (3-1: Ionuț Vucea 3 goluri, Emanuel Pătrașcu și Moseș Wamala, respectiv Raul Butu).

La lumina reflectoarelor de pe „Motorul”, Stan a început meciul cu jumătate dintre jucătorii de câmp noi achiziții în această iarnă, în 11-le Ciui (minutul 30, Trifon) – Moțiu, Niakate, Zurbagiu – cpt. (20, Amariei), Călin Toma – Curea, Salhi – Martinov, Zaluschi (30, Torok), Piftor – Capătă.

Arădenii au fost cei care au deschis scorul, în minutul 13, dintr-o lovitură de la 11 metri, dictată pentru un henț comis de Călin Toma în suprafața de pedeapsă.

Până la pauză, CSC Dumbrăvița avea să întoarcă rezultatul, având chiar șansa desprinderii. Egalarea a survenit în minutul 22, atunci când Martinov a șutat din lateral stânga, la colțul lung, portarul Cermeiului a respins, iar Alexandru Piftor, pe fază, a trimis balonul în plasă: 1-1.

În minutul 35, arădenii au comis și ei henț în propriul careu, astfel că ”verzii” au beneficiat la rândul lor de un penalty. Călin Toma a executat de la punctul cu var, pe jos, în dreapta portarului, care a reușit să respingă, însă același Alexandru Piftor a împins balonul în plasă.

Între cele două reușite, și o bară, nimerită de Zaluschi, cu un șut de la 16 metri, în minutul 28.

Repriza a doua a fost abordată într-o alcătuire complet diferită, cu Trifon (minutul 60, Robert Mikloș) – Tismonar, Bura-Koț – cpt., Gîsă, Jorz (65, Ghinescu) – Toma Bodri (70, Sima), Tănase – Paulevici, Olaru (70, Grancea), Luca Bodri – Simon, jocul rămânând la fel de atractiv.

Astfel, tot Gloria a marcat prima și în partea secundă, 2-2 în minutul 61, însă Răzvan Ghinescu, abia intrat, a înscris în minutul 70 dintr-un alt penalty dictat tot pentru un henț comis de arădeni în propria suprafață de pedeapsă.

Se observă că în acest joc Cosmin Stan i-a testat pe David Jorz (fundaș stânga) și Andrei Torok (mijlocaș central), ambii proveniți de la echipa sub 17 ani a clubului de pe arena ”Ștefan Dobay”, antrenată de Silviu Bălace, urmând ca dintre cei 3 juniori ai aceleiași grupe care au început pregătirea cu divizionarii ”verzi” să continue antrenamentele cu prima echipă doar Bogdan Sima, introdus la rândul său în teren în repriza a doua a amicalului de astăzi.

„Concluziile sunt aceleași ca și după meciul de sâmbătă. A fost un joc bun, cu plăcere de a juca fotbal și cu implicare din partea tuturor jucătorilor. Am avut foarte multe faze reușite, din păcate și foarte multe ratări, inclusiv o bară a lui Zaluschi la scorul de 1-1. Dar, una peste alta, un meci super-reușit!” a spus antrenorul Cosmin Stan, referindu-se și la unul dintre jucătorii care s-au remarcat în primele două teste, și anume nou-venitul Alexandru Piftor, ex-ripensist marcator a 4 din cele 7 goluri reușite până acum în pregătiri de Zurbagiu și compania.

„E un jucător foarte bun, de care avem mare nevoie și în campionat. Sper să îl țină această formă și când încep meciurile oficiale și să marcheze meci de meci”, a mai spus Cosmin Stan.

Pe parcursul săptămânii viitoare, două meciuri de verificare: miercuri, 1 februarie, cu Șoimii Lipova, iar sâmbătă, 4 februarie, la final de cantonament, cu FC Bihor. Ora și locul de disputare al celor două partide urmează a fi stabilite.

Ultimele rezultate din SuperLiga și programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Fotbal.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: