Piroș Security tranșează în prelungiri unicul duel din play-off în optimile Cupei României: 4-3 (1-1, 3-3) cu Fortuna

Anul trecut, Fortuna Becicherecu Mic n-a mai ajuns să joace în optimile Cupei României la fotbal feminin, dat fiind întreruperea competițiilor, iar meciul timișencelor la Banat Girls era lăsat pe 14 martie 2020, după ce celelalte 7 partide se disputaseră pe 29 februarie, Piroș Security calificându-se cu un categoric 1-9 la ACS Student Sport Alba Iulia. Nici sferturile de finală n-au mai avut loc atunci, dar 6 dintre formațiile calificate la vremea respectivă se vor regăsi în sferturile ediției în curs, din 12 mai 2021, printre care și cea arădeană, Piroș Security. 

Noutățile în sferturi față de sezonul trecut, ACS Selena Șantierul Naval Constanța și Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, pe când Universitatea Galați nu-și mai găsește și acum locul între ultimele opt. Și nici Fortuna…

Eliminată spre finele celei de-a doua reprize de prelungiri în optimile ”intermediare” ale Cupei României la fotbal feminin, miercuri de la ora 16:30, Piroș Security deschizând scorul și desprinzându-se după pauză în doar câteva minute, spre mijlocul reprizei a II-a, de la 1-1 la 3-1, egalată fiind în prelungirile timpului regulamentar.

Au urmat reprizele de prelungiri, bonus la un meci eliminatoriu oricum foarte frumos, ultimul cuvânt avându-l Elisa Bozian, în minutul 115, un eurogol de la 25 de metri, gol al calificării echipei gazdă, care în sferturi va juca la Constanța. 

Parlak Hazsigan a deschis scorul în minutul 18 pentru Piroș Security, iar Magda Drăgan și Cristina Sucilă au readus gazdele în avantaj în minutele 60 și 65, 3-1, după ce Laura Rus a egalat în minutul 20. Fortuna a revenit pe final prin Cristina Codrescu, 3-2 în minutul 85, şi Cosmina Anişoara Dușa, egalare în prelungiri (min. 90+2), arădencele preluând decisiv conducerea pe finele celei de-a doua reprize de prelungiri.

Piroș Security câștiga acasă și meciul de campionat din play-off cu Fortuna, 3-2 pe 14 martie în runda inaugurală dintre cele 10 în grupa I valorică a locurilor 1-6. A fost de fapt unicul duel direct din optimile Cupei între cluburi din play-off-ul elitei feminine, ceea ce s-a văzut și prin echilibrul din joc și de pe tabela de marcaj, în contrast cu alte dispute din optimi, decise de exemplu cu 0-9, 0-15 sau 1-18… 

Au arbitrat: Adrian Pal – Alexandru Bogdănel şi George Urs (toţi trei din Oradea).

În celelalte jocuri din sferturi, Vulpițele Galbene Roman – Carmen București, Universitatea Alexandria – Universitatea Olimpia Cluj și Heniu Prundu Bârgăului – Vasas Femina.

În play-off-ul de campionat al Ligii 1, Fortuna va juca miercuri 5 mai la Prundu Bârgăului. Ultimele rezultate și programul viitor, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 2

 


Ultimele articole din categoria Feminin: