Plokhotnyuk aduce victoria Dumbrăviţei în Ungaria cu unicul gol din minutul 87

Ucraineanul Plokhotnyuk, atacant recent adus de la CSM Slatina, a înscris în această seară în Ungaria primul gol al alb-verzilor Dumbrăviţei în 3 meciuri, după eşecuri la zero la Braşov şi miercuri la Hunedoara, timişenii din Liga 2 învingând la Szeged prin unica sa reuşită din minutul 87: 0-1 (0-0).

Şi punând punct victorios săptămânii de cantonament din judeţul Hunedoara, la Sântămărie-Orlea, urmând ca antrenamentele săptămânii viitoare, în urma stagiului centralizat, să fie completate spre finele ei cu alte partide de verificare, mai întâi vineri, 13 iulie, acasă cu CS Unirea Dej – care a evoluat în faza play-off 1-6 a grupei I valorice în Liga 2, şi pe care „verzii” o depăşeau cu 2-1 în Ardeal în pregătirile estivale din 2022, iar apoi sâmbătă, a doua zi, tot peste hotare, în Banatul Sârbesc, la OFK Vršac, ocupantă a locului 12 în liga secundă a ţării vecine în stagiunea trecută.

Bănăţenii au jucat sâmbătă al patrulea meci amical în 11 zile, de la mijlocul săptămânii trecute, câştigându-l cu această ocazie pe cel de-al doilea, în deplasare peste graniţă, într-o întâlnire internaţională, după ce pe primul îl adjudecau la scor la Ciacova, 9-1 cu Progresul.

„Verzii” de pe „Ştefan Dobay” au întâlnit astfel în primele două săptămâni ale pregătirilor de vară formaţii din 4 eşaloane divizionare, de la ex-campioana naţională CFR Cluj la divizionarii „D” timişeni, în ultimele zile şi o nou-promovată în Liga 2, Corvinul Hunedoara, căreia îi va da piept şi oficial în ediţia 2023/4, iar acum „satelitul” din liga a III-a maghiară a celor din Szeged. 

În faţa căruia Cosmin Stan i-a aliniat la start pe Paul Toroc – Amariei, Gîsă, Zurbagiu – cpt., Ghinescu – Martinov, Tănase, Paulevici – Zaluschi, Sofran, Plokhotniuk, aşadar şi cu 3 jucători cooptaţi în lot în această vară, tocmai Nicolae Sofran având oportunitatea deschiderii scorului într-o primă repriză dominată de „verzi”, portarul gazdelor respingând însă mingea.

Szeged-Csanád Grosics Akademia a completat sezonul trecut pe 14 şi 21 mai prin a învinge mulţumită a câte 3 goluri marcate în etapele cu numărul 37 şi 38 din Merkantil Bank Liga NBII, 3-0 acasă cu Gyirmót FC Győr – a şasea clasată, şi 3-1 în deplasare la a 18-a clasată Nyíregyháza Spartacus – ultima care a scăpat de retrogradarea în NBIII, situându-se astfel pe poziţia a patra, cu linia finală de clasament 18 10 10 50-38 64 puncte, la 4 în urma lui FK Ajka, din umbra primelor două clasate, Diósgyőri VTK şi MTK Budapesta, care au promovat în elita maghiară. Iar noul campionat al ligii secunde cei din Szeged îl vor începe în duminica de 30 iulie, la Kazincbarkica.

Gruparea din Szeged a găzduit întâlnirea internaţională cu dumbrăviţenii antrenaţi de Cosmin Stan pe terenul Szent Gellért Fórum 1, gazdele negre-albastre aliniind echipa a doua a clubului, de tineret, care activează în eşalonul 3 maghiar, în care tocmai a promovat. 

Şi al cărui nou campionat îl va începe tot pe 30 iulie, cu o săptămână mai devreme decât alb-verzii, maghiarii din seria Del-Keleti a ligii a treia, NBIII, urmând a debuta acasă în compania unei alte formaţii satelit, a budapestanei Vasas – a 14-a în stagiunea trecută, după care, pe 2 august, va juca la Hódmezővásárhelyi FC.

Prima garnitură a celor din Szeged, cea secund-divizionară, a jucat tot sâmbătă, trecând cu 5-1 de Körösladányi MSK – o viitoare parteneră de întrecere a „satelitului” celor de la Grosics Akademia în seria Del-Keleti a ligii a treia, NBIII – pe care o încheia în primăvară a cincea, întâlnirea urmând a avea loc în etapa a 15-a din cele 17 ale turului. 

„Verzii” timişeni din Liga 2 au fost şi mai aproape de gol printr-o dublă ocazie la intrarea în ultimul sfert de oră, irosită de Martinov şi Paulevici, însă, în ciuda faptului că „satelitul” din liga a III-a al maghiarilor a echilibrat disputa, CSC Dumbrăviţa a încheiat totuşi victorioasă graţie golului marcat pe final de ucrianeanul Plokhotnyuk, în minutul 87: Szeged-Csanád GA II – CSC Dumbrăviţa 0-1 (0-0).

Patru meciuri amicale aşadar deja jucate, încă două săptămâna viitoare, vineri şi sâmbătă, după care, în ordine, trei teste în deplasare la divizionare „C” dar şi una de „B”, mai întâi la Crişul Chişineu Criş pe 19 iulie, ulterior pe „Municipalul” din Târgu Jiu pe 22 iulie – acolo unde CSC Dumbrăviţa începea cu bine drumul în Liga 2, 1-0 în august 2022, şi cu FC Bihor pe 28 iulie, pentru ca în 2 august, înaintea startului sezonului, alb-verzii lui Stan să dispute un meci-şcoală „în familie” cu echipa U17 a clubului, antrenată de Silviu Bălace.

Szeged-Csanád GA II a început sâmbătă de la ora 18 cu Rodic – Nagy S., Heidrich, Gyuga, Povázsai, Maronyai, Csorba, Bakó, Szabad, Nagy D., Halász, rezervele la start ale antrenorului Andorka Peter fiind Fízer, Szalontai – Kapic, Berta, Burai, Dudás, Lippai, Milenkovic şi Albu.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: