Plouă în decembrie cu sancțiuni dictate de AJF Timiș, 59 de etape suspendare și 6.000 de lei penalizare, în schimb secetă a informațiilor. Tăcere suspectă în privința alegerilor

AJF Timiș nu scoate o vorbă despre eventualele alegeri cu ocazia Adunării Generale Ordinare din februarie 2022, nici un indiciu în acest sens pe portalul oficial al forului județean, deși doar puțin peste două luni ar mai fi până la întrunirea membrilor afiliați. O tăcere suspectă, fotbal județean ținut în șah. A fi sau a nu fi alegeri? Cât despre caragialescul ”Eu cu cine votez?”, este de mare actualitate în societatea mioritică. Dat fiind că în general nu prea ai cu cine. În schimb plouă în decembrie cu sancțiuni, dictate de AJFT, o preocupare care a acaparat energii, ”împărțite” fiind 59 de etape suspendare şi 6.000 de lei penalizare, cu un record pe adresa lui Aurel Coşa – 20 de etape şi 2.000 de lei pentru agresarea arbitrului Bogdan Nicolescu…

Dar mai întâi relansăm aceeași întrebare, despre alegeri. ”Dar eu cu cine votez?” Așadar nu mult a mai rămas până la ”momentul februarie 2022” în ”fotbalul mic” din Timiș. Căci Comitetul Executiv al AJF Timiș a decis recent, în conformitate cu statutul asociației, convocarea Adunării Generale Ordinare a membrilor afiliați pentru data de 26 februarie 2022, la ora 11. Vor fi oare și alegeri pentru șefia AJFT şi pentru vicepreşedinţi? Dacă da, atunci de ce nu se aminteşte oare? Unde-o fi oare transparenţa mult invocată? 

Se amintește în schimb despre ”cadourile” împărțite, însă și în acest caz cu mare întârziere…

În penultima și ultima etapă a turului în liga a patra a județului Timiș arbitrii au acordat 6 cartonaşe roşii, iar jucătorii au fost suspendaţi după cum urmează: Ioan Făndel (Flacăra Parţa) pe două etape şi penalizat cu 500 de lei, iar Irinel Pană (Topolovăţu Mare) şi Nicolae Vlada (Voinţa Maşloc) câte o etapă.

La meciul CS Comloşu Mare – CS Phoenix Buziaş, arbitrul Bogdan Nicolescu l-a eliminat mai întâi în minutul 40 pe portarul de rezervă al gazdelor, Florin Brădău, pentru proteste la refuzarea unei lovituri de la 11 metri, iar apoi alţi 2 jucători care s-au bruscat reciproc. Brădău a fost suspendat 3 etape şi penalizat cu 500 de lei, iar Bogdan Costea (Comloşu Mare) şi Răzvan Rus (Buziaş) s-au ales cu două etape de suspendare şi câte 400 de lei amendă.

Altfel, nici până în ziua de astăzi nu s-a luat vreo hotărâre în privinţa contestaţiei depuse de delegatul echipei din Ciacova la meciul din etapa a VI-a ACS Voinţa Maşloc – CS Progresul 1906 Ciacova 2-2 (1-1).La sfârşitul partidei, delegatul echipei oaspete, Alin Ardelean, a contestat substituirea unui jucător de rezervă al Voinței, în urma cartonaşului roşu primit în minutul 80. Chiar dacă este corect legitimat la echipa din Maşloc, gazdele au uitat însă a-l înscrie pe raportul de arbitraj. Oare cât mai trebuie aşteptat, onorată Comisie de Disciplină?

La finalul meciului de ”Județ” din ultima etapă a turului, AS Viitorul Bencec – AS Petroman – rezultat 2-3, spectatorii au intrat pe teren, l-au scuipat pe arbitru şi au vrut să se răfuiască cu acesta, dar observatorul Dejeu a intervenit şi a aplanat scandalul care urma să se declanşeze. Gruparea gazdă a scăpat însă cât se poate de ușor în raport comparativ cu alte cluburi în situații similare, fiind sanctionată cu 400 de lei pentru lipsă de preocupare în organizarea meciului. Sancţiuni pe ochi frumoşi pentru unele echipe…

La un meci din turul 2 al Cupei României, CSC Olimpia BucovăţAS Meget Remetea Mare 4-3 (1-3), arbitrul Bogdan Nicolescu a acordat alte două cartonaşe roşii jucătorilor Ioan Ardeiu și Claudiu Lupşescu, după ce Aurel Coşa a fost primul eliminat. Lupșescu pentru un henţ inexistent în careu, iar al doilea și-a ieşit din minţi şi l-a lovit brutal pe arbitru, la acordarea loviturii de la 11 metri. Pentru asemenea fapte Aurel Coşa a fost suspendat 20 de etape şi amendat cu 2.000 de lei. Iar Lupşescu a primit o etapă.

Contactat telefonic, managerul echipei Meget Remetea Mare, Horaţiu Stoia, a spus: ”Pentru fapta care a săvârşit-o, a meritat 20 de etape, dar amenda este prea mare. Aşa mi s-a spus, că noi am votat aceste amenzi. Chiar nu este adevărat, noi nu am votat aşa ceva. Pentru noi, care jucăm pe gratis, este foarte mare. Noi am vrut să joace copiii şi uite ce ne-a făcut acest arbitru arogant. Sincer, nu am nimic personal cu el, dacă era corect, îl felicitam. Dar regret acest gest al jucătorului meu. Apropo, nici nu vă vine să credeti ce a scris în raport. A scris că a fost ameţit şi de aceea după un minut a fluierat sfârşitul jocului, acesta fiind întrerupt în minutul 89. De ce nu a chemat cei doi căpitani de echipă, să le aducă la cunoştinţă că nu mai poate arbitra? Eu am aflat joi 2 decembrie ce a scris în raport; eu şi delegatul de la Bucovăt  nu am semnat că va menţiona aşa ceva. A făcut-o mişeleşte…”

Tot în etapa Cupei României au mai fost suspendaţi Codruţ Frunzulică (CS Utvin), pe 9 etape şi penalizat cu 400 de lei, sancţionat fiind pentru că l-a înjurat pe arbitrul Valentin Roată când a fost eliminat de pe teren.

Cosmin Radu (Mureşul Cenad) și Cristian Şimoneac (Steaua Roşie Variaş) au fost suspendați câte 3 etape fiecare şi penalizați cu 400 de lei. Iar Liviu Oros (CS Niţchidorf ) pe două etape şi penalizat 300 de lei, Călin Jivici (Mureşul Cenad) fiind suspendat o etapă.

Cât despre un meci de juniori sub 15 ani, din ultima etapă, și anume Progresul Gătaia – ACS Juniori 2015 Timişoara, partida a fost întreruptă în minutul 62 la scorul de 1-1, atunci când arbitrul a fost bruscat. Rezultatul s-a omologat cu 0-3 iar antrenorul Cosmin Şuşman a fost suspendat 9 etape şi amendat cu 300 de lei.

Și o coincidență sau nu tocmai? Căci în urmă cu 5 ani antrenorul Cosmin Suşman, pe-atunci la Progresul Gătaia, era suspendat 12 etape, înainte de alegeri. Acum pentru 9 etape. Să urmeze așadar într-adevăr noi alegeri? 

Cosmin Suşman… Totul a fost premeditat

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Judeţ, Municipiu, Promoţie și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + 1 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: