„Plugușorul lui Bem Bem” anticipează „darurile” ajefiste ale anului 2021? ”Cu lupa pe ei…”: XXXX

Seria sărbătorilor atipice din această iarnă continuă, românii fiind tot mai reținuți în a-și păstra întru-totul obiceiurile specifice! Cei mai mulți și le mai păstrează doar în cadru restrâns, în mijlocul familiei! Le lipsesc prietenii și petrecerile zgomotoase. Tânjesc după spectaculoasele focuri de artificii, după șampanii pocnind, savurate în mijlocul mulțimii din piața centrală… Cel puțin momentan toate acestea sunt doar la timpul trecut. Optimist, cum îl știm, românul speră să dispară cât mai curând toate aceste restricții și temeri, să-și reia viața normală!

Nici la sediul de pe Pop de Băsești nr. 43 atmosfera nu este una diferită. Și acolo „plutește” în aer o temere. Va supraviețui ”gașca cât o țară” și anului 2021?? Unii din cei patru „mușchetari” caută eventuale soluții, alții s-au resemnat și așteaptă deznodământul demersului din justiție sperând în „blândețea” legii… Și mai speră că lucrurile se vor tărăgăna până când își vor putea încheia mandatul. Nu de alta dar să mai profite, atât cât se mai poate, de baremurile grase din ligile naționale! Bani, bani și iar bani! Atât știu „gășcarii”.

„Musculița de pe lampă”- vă mai aduceți aminte de ea – mi-a furnizat zilele trecute o veste! Există deja posibili candidați la preluarea conducerii AJF Timiș, care „sondează” deja „piața” și care își pregătesc ofensiva, intuind deznodământul apropiat al „afacerii AJF”. După ce au urmărit cu atenție „Lupa” lui Observel, ajunsă acum la o nouă bornă rotundă. Asta înseamnă că băieții așteaptă la „cotitură”, ca să iasă la „rampă” la momentul oportun! Ceea ce demontează acea temere despre care făceam vorbire într-o altă „Lupă”, cum că nu ar fi cine să preia frâiele fotbalului județean dacă pleacă „echipa cât o țară”!!! Iacătă domnilor ajefiști că oameni există! Și interes există! Așa că… nici un regret după incompetența voastră!

În aceste condiții, ca să păstrăm spiritul sărbătorilor, Observel vă face o urare cu directă adresare și mai ales cu aplicare:

 

„Sorcova vesela,

Să vă spun acum așa,

Să trăiți și să primiți,

Ceva ce nici nu gândiți.

Nici un măr, nici un păr,

Doar un spin de TRANDAFIR!

Aho, aho, ajefiști fîrtați,

Stați un pic și m-ascultați!

Ba mai mult… să cugetați!

Acuș anu se-nnoiește,

Plugușorul se pornește,

Și v-aduce câte-o veste,

Cum s-ar zice, asta este!

Nicușor s-a supărat

Și-a pornit la căutat.

A luat-o ușor, ușor,

Strângând dovezi cu spor,

Ca s-arate el la lume,

C-ați făcut doar lucruri… „bune”.

Și-acu v-așteptați răsplata,

Care vine cu lopata.

Și ca-n jocul de copii,

Vă așteaptă „bucurii”!

Semne „bune” anu are,

Începând chiar din februarie.

Se anunț-un tremurat,

De la „friguri” s-a luat.

După aceea-i cu călduri,

Nici vorbă de murături!

Încheiem aici urarea,

Că se simte supărarea.

Nu v-a ieșit pasența,

Chiar de v-ați asigurat prezența.

La anul și la mulți ani!

Să trăiți, să aveți bani!

C-o s-aveți mare nevoie,

Lui Nicușor să-i intrați în voie!

Să-l puteți despăgubi,

Că nu l-ați putut opri.

Ultimul râde cu foc

Și vă spune… mult noroc!

Pentru c-o s-aveți nevoie,

C-ați făcut totul… cu voie!”

Să nu uităm nicicând de prevederile Codului penal:

“Articolul 321 – Falsul intelectual: (1) Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcționar public aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu știință de a insera unele date sau împrejurări, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.”

”Articolul 323 – Uzul de fals: Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.“

Articolul 326 – Falsul în declarații: Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Nene Iancule, veselă sorcovă monșer!!

Rămânem… „Cu lupa pe ei”! Că nu au spart toate becurile… Încă!

Concluzia finală: respectarea statutului și a regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + = patru

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: