Pobeda câștigă după 8 etape acolo unde oaspeții n-au mai învins din 3 septembrie: 1-0 la Cermei

”Bulgarii” au revenit sâmbătă după-amiază pe căi victorioase chiar la ultima deplasare din 2022, la 8 săptămâni după istoricul triumf de la Reșița și tocmai înaintea returului de săptămâna viitoare de la Dudeștii Vechi cu liderul cărășean, Pobeda înregistrând astfel al patrulea succes ”afară” în 7 ieșiri în acest campionat, grație căruia a revenit în prima jumătate a ierarhiei, la patru puncte în urma ocupantei locului 4, de play-off, în vreme ce penultima clasată, CS Gloria Lunca-Teuz Cermei, a suferit primul eșec pe propriul gazon după aproape 3 luni.

Într-adevăr, cermeienii arădeni nu s-au mai înclinat acasă după înfrângerile din primele două etape ale noului sezon în Seria 8, 0-1 la debut cu Șoimii Lipova și 0-3 pe 3 septembrie cu CSM Reșița, ba din contră, în precedentele două runde legând apariții fără eșec, însă astăzi de la ora 14, în reuniunea cu numărul 14 în Liga 3, au cedat cu un rezultat identic insuccesului din tur din Banat: CS Gloria Lunca-Teuz Cermei – Pobeda Star Bișnov 0-1 (0-1).

A răsărit din nou soarele în tabăra ”bulgarilor”, în pregătirea primirii fruntașilor reșițeni, iar astfel Pobeda a revenit pe locul 5 și i-a pironit pe cermeieni în trioul codaș oarecum decuplat de pluton, inăoanii deținând 11 puncte înaintea rundei finale din 2022, Gloria zece iar Avântul Periam numai 9, chiar 20 în contul celor din Dudeștii Vechi. Al căror bilanț în deplasare este pozitiv, un aspect meritoriu pentru o grupare comunală a Ligii 3. 

Semnificativ, Gloria n-a mai izbutit să înscrie, deși în precedentele două apariții acasă a marcat de fiecare dată câte 3 goluri vizitatoarelor din județul Arad, astăzi ”reamintindu-și” că este unica formație din serie cu o medie subunitară a golurilor înscrise într-un meci.    

”Bulgarii” Timișului au scuturat în schimb plasa încă din minutul 15, prin Sebastian Budur, la o pasă excelentă primită în adâncime de la antrenorul-jucător Vasilcin, însă golul a fost anulat pentru o presupusă poziție de ofsaid, deschiderea de scor fiind lăsată pentru prelungirile primei părți (minutul 45+1), în urma unei diagonale lungi trasate de Paunchici spre Valentin Grigore, care a preluat la 18 metri și l-a ”înșurubat” pe Clipotă, trăgând puternic direct la vinclu, cu toată opoziția portarului Bodea, palma-i fiind insuficientă pentru a evita golul: 0-1. A șasea reușită a lui Grigore în acest campionat.

Suficientă pentru ca Pobeda, în lipsa lui David Bălace și Toma Budur, ambii accidentați, să încheie deplasările din 2022 pe val, reamintindu-și cu plăcere ”momentul Reșița”. La țanc, înaintea primirii liderului.

”Sunt bucuros că am jucat titular după o pauză de câteva etape, căci am fost accidentat, însă după această pauză forțată am intrat și am marcat un gol de trei puncte. Este bine că am reușit să spargem buba, după multe etape. Sperăm să o ținem tot așa!” a spus după victorie marcatorul Valentin Grigore.

Rezultatele etapei a 14-a și programul celei de-a 15-a, pe coloana clasamentelor la zi.

Cristian Todea (antrenor Gloria Cermei): ”E greu de spus ce s-a întâmplat azi, de ce 7-8 jucători au evoluat sub posibilitățile lor, condiții în care e greu să emiți pretenții în fața unei echipe robuste și foarte experimentate. Ar fi trebuit să avem o viteză în plus pe atacurile poziționale și să fim mai agresivi în terenul lor, la recuperarea baloanelor, fără a le permite să plece pe contraatac. Nu s-a întâmplat deloc asta, cu toate că stabilisem de la început ceea ce avem de făcut. Bineînțeles că ei au profitat de ziua noastră foarte slabă, le-a ajuns o jumătate de ocazie pe o greșeală colectivă ca să înscrie un gol. E adevărat, a fost o execuție frumoasă din partea jucătorului lor, problema a fost la noi, căci nu am avut replică. Aveam o repriză întreagă la dispoziție să întoarcem meciul sau măcar să evităm înfrângerea, dar nu am avut nici măcar o ocazie clară de gol. Nici doamna arbitru nu a avut un arbitraj prea coerent, a scăpat puțin meciul din mână, dar nu a influențat deloc rezultatul. Nu din cauza arbitrilor am pierdut noi astăzi.”

Daniel Vasilcin (antrenor Pobeda): ”Pentru noi această victorie este o gură de oxigen, scoasă dintr-o mănușă de aur. A fost o victorie pe care după părerea mea o meritam, prin jocul bun practicat de băieții noștri, care s-au dăruit exemplar și cu o voință de fier, totul sau nimic. Nu am decât să-i felicit pe toți jucătorii mei. Apropo, am avut și un gol valabil, anulat pentru ofsaid, în minutul 15, de asistentul 2, chiar nu știu ce a văzut… Dar este bine când se termină cu bine.”

*

Cermei: Bodea – Cleuța, Clipotă (min. 46, Mateucă), Pașcu, Deta – Lazăr, Piț (min. 71, Novac) – Varga, Vlad, Gruiescu (min. 71, I. Salka) – Șimăndan. 

Antrenor: Cristian Todea.

Pe bancă: Zamfir – D. Salka, Calotă. 

Pobeda: Stoianov – Lungu, Miculescu, Angheli, Rad – S. Budur, Paunchici, Briciu, Vasilcin – Enciu, Grigore (min. 81, Gînju).

Antrenor-jucător: Daniel Vasilcin.

Pe bancă: Jurcă – Vegh, Ghiuruțan, Boboiciov, Solomon, Babușcov.

Arbitri: Krisztina Szabo (Crişeni / Sălaj) – Cozorici și Duma (ambii din Zalău). Observator de arbitri: Danciu (Hunedoara), delegat: Ştiube (Reşiţa).

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × sase =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: