Pobeda câștigă la Dudeștii Vechi cu sute pe ”Hristo Stoichkov” și ia locul I în ”Daciada Covrig-1984 pe Repede Înainte”, pentru Timiș la barajul de promovare în Liga 3

La 3 săptămâni și o zi după demararea ”Daciadei Covrig-1984 pe Repede Înainte”, cu câte 8 jocuri pentru fiecare echipă – în medie unul la nici 3 zile, improvizația emanată de AJF Timiș a luat sfârșit astăzi la matineu iar Pobeda Stár Bišnov a trecut prima linia de sosire, câștigând acasă în testarea finală, la Dudeștii Vechi, și păstrându-și locul I, de pe care va reprezenta județul Timiș la barajul de promovare în Liga 3. Ceea ce au încropit fugitiv decidenții Asociației Județene de Fotbal în compensație pentru impotența organizării unei ediții 2020-2021 firești a Diviziei D Timiș a echivalat cu un afront și o insultă la adresa participantelor în numeroasele sezoane anterioare de campionat în toată regula ale ligii a IV-a, în general cu 34 de etape și derulate într-un interval de peste 9 luni, și în special la adresa campioanelor, în condițiile în care a decernat și-acum medalii și ”tricouri galbene” pentru 7 victorii în 23 de zile. Gest prin care AJFT a căutat să confere greutate și credibilitate surogatului lansat peste noapte pe reperele unor traiectorii sfidând gravitația ideii de sport, spirit de competiție și fotbal în particular.

Abordarea AJF Timiș, care a ținut să mascheze incapacitatea de a asigura cluburilor sale afiliate cadrul competițional adecvat și necesar pe durata unui sezon, scoțând în schimb hocus-pocus din joben o ”Daciadă” care nu face cinste Asociației mereu lăudându-se cu cel mai mare număr de grupări la nivel județean din țară, ”Daciadă” ca un precedent periculos pentru denaturarea ideii de campionat și periclitând integritatea fizică a unor participanți fără meciuri oficiale în picioare de peste un an, nu știrbește însă deloc din meritele formației care a fost cea mai eficientă în săptămânile date pe acest sprint propus de cei din Pop de Băsești.

Pobeda, a noua la întreruperea ”de urgență” a ediției anterioare în martie 2020, a confirmat forma de moment prin a trece și astăzi de a doua clasată la ora scurtcircuitului de anul trecut, însă Divizia D Timiș a avut în general și în întregul ei de pierdut, pentru că n-a beneficiat de cele 16 etape din returul trecut și nici de vreo 34 în campania 2020-2021, un campionat și jumătate pierdute pe vecie la picioarele strâmbe ale ”pLandemiei”. Căreia îi este străpunsă botnița de lungimea și ascuțimea nasului lui Pinocchio, minciună încuviințată însă cu sârg într-o societate în care realitatea și adevărul sunt asasinate cu sânge rece, ajungându-se la compromisuri care dau măsura transei absurde cu ignoranță acceptată, orice idei inepte fiind luate de bune, dar și măsura pălăriei prea mari pentru unii într-un sistematic furt al propriei căciuli. 

A nu ne mira că mai toate reprezentantele României în eurocupe ajung să fie aruncate în noua ”Conferință” – o Cenușăreasă, a nu ne mira de recentul Armenia – România 3-2, a nu ne mira de multe altele, absolut normale în vitrina internațională, din moment ce artificierul FRF își permite să improvizeze din aproape în aproape și în plin sezon la bazele fotbalului divizionar național de Liga 3, și așa suficient de șubred, folosind Asociațiile Județene de Fotbal în combinații utile ideii că o mână o spală pe alta și mai presus de toate interesul poartă fesul, interes la urne, mașinărie de vot unsă duios. Dacă avea integritate, AJF Timiș nu făcea jocul dubios al verișoarei mari ”de la centru”, însă numeroase sunt sufragiile care sprijină din cel mai vestic județ al țării momentul electoral federal, un întreg sistem de întreținut, perpetuarea sa fiind țelul protagoniștilor, și nu dezvoltarea organică respectiv bunăstarea fotbalului românesc. 

În consecință, AJFT a fost capabilă să dea ”verde” unei asemenea ”Daciade” cu care actuala stăpânire va intra în analele jocului în 11, cum paf i-a lăsat de exemplu pe decidenții nemți ai puternicei Bundesliga etalon la semicercul băieților improvizația omologilor români de la FRH în privința turneelor-”bulă pe Repede Înainte”, cu n etape înghesuite în n+2 zile în Liga Zimbrilor. Nu le venea germanilor să creadă că se poate pune așa ceva la cale într-un campionat considerat totuși decent, dar ceea ce s-a întâmplat în general în sportul românesc de echipă în acest 2020-2021 în care s-a apăsat butonul de panică și s-a aruncat totul în haos, după ureche, arată elocvent la ce nivel al fricii iraționale și inconștiente se activează, în necunoștință de cauză pe fondul unei crase inculturi. Cine-i poate scăpa oare pe toți aceștia de ei înșiși!? Și nu este strict problema lor, căci îi afectează pe cei din jur…

Una peste alta, s-a pus punct celei mai mari cacealmale în numele Diviziei D Timiș, cu 7 grupări de liga a patra și două pescuite din eșalonul 5, al Campionatului Județean Timiș, o aberație fără margini în cheie impară. 

Al cărei deznodământ este următorul: Pobeda Stár Bišnov cu 21 de puncte din 24 posibile, CSC Peciu Nou 19 puncte, Phoenix Buziaş 16 puncte, CS Comloşu Mare 15 puncte, CSU Universitatea de Vest din Timişoara 10 puncte, Unirea Sânnicolau Mare 10 puncte, CS Timișul Şag 8 puncte, Avântul Topolovățu Mare 4 puncte şi CSC Dudeştii Noi un punct.

Această ”Daciadă”, un fel de ”Eurovision” al ”fotbalului mic” timișean, ”Bulgarii” vingt et un points, artificiu cu repeziciune pus în scenă de căutătorii de voturi, cu praf în ochi că iată ce treabă bună au făcut dumnealor pentru jocul din cel mai vestic județ al țării. Procedură care erodează și mai mult credibilitatea forului de pe Pop de Băsești, care coboară în derizoriu ideea de campionat. Fotbal tot la 3 zile pentru jucători care nu mai legaseră două meciuri oficiale de ”D” din noiembrie 2019 și cu un sprint final marți – joi – sâmbătă!? Iar în baza unei asemenea întreceri surogat să fie întocmită o ierarhie și decernate medalii și tricouri, dar și aleasă o reprezentantă a fotbalului timișean la barajul pentru Liga 3? Nu poți fi luat cu așa ceva în serios de un om de fotbal cu cap din orice țară așezată de pe Bătrânul Continent, ci eventual să fii felicitat de Burleanu. Cu asemenea experimente, iar asta indiferent de palierul competiției, fotbalul intern e într-un vertiginos picaj pe burlan la vale. O glumă nesărată pe seama Diviziei D Timiș cea cu decenii de activitate, o pată pe obrazul ideii de fotbal. Ceva cu caracter neoficial ar fi putut avea eventual notă de trecere, în lipsă de altceva, dar a scoate ”campioni” în 3 săptămâni și o zi este descalificare curată.  

Ceea ce, repetăm, nu scade absolut deloc din meritele Pobedei, problema nefiind la ”bulgari” ci la cei care au dus din vorbe toate aceste puține cluburi să fie părtașe surogatului. O lecție de viață poate pentru CS Timișul Șag, a doua la întreruperea campionatului în martie 2020 și crezându-se implicit capabilă prin prisma respectivei poziții de-atunci să exploateze acum oportunitatea ivită ”pe Repede Înainte”, doar că asemenea struțo-cămile de concursuri n-au nimic de-a face cu normalitatea și firescul, bătând orice logică și sfidând orice calcule, mai totul la mâna hazardului și întâmplării, pe fondul prinderii unei oarecare forme sportive de moment. Iar lecția de viață ar fi că n-ar fi trebuit de fapt să accepte alinierea la start, fără iluzii pentru a nu avea deziluzii, doar că tentația câștigului rapid și relativ facil a fost prea ademenitoare, orbindu-i pe toți doritorii de asemenea senzații tari. 

Sporttim dă verdictul pe adresa participantelor. Ați fost precum niște spărgătoare de grevă, trădându-vă implicit colegele tradiționale de întrecere din ”D” care nu s-au regăsit la start, trădând însă și ideea de campionat în toată puterea cuvântului, pe care altădată l-ați dus cu bune și rele. V-ați lăsat folosite de AJF Timiș într-un lung lanț al slăbiciunilor zornăind dinspre FRF. Solidaritatea cu cap, discernământ și un țel clar definit e absentă în general la români, spiritul de turmă emanând în schimb taman când n-ar trebui. Iar efectele acestor contradicții se regăsesc în toate cele din jurul nostru, tragedia românească în plin avânt fiind corolar al atitudinii, gândirii și acțiunilor din spațiul mioritic. În care și campioana celui mai dezvoltat ”fotbal mic” din țară poate fi desemnată în 23 de zile.

Iar pe adresa AJF Timiș un sincer ”acordați-vă și vouă înșivă o medalie și tricouri pentru ungerea Daciadei.” Un merit uriaș în schimb prin implicita magnetizare a iubitorilor fotbalului în jurul acestor câtorva arene din”D”, chibiți meritând absolut toate felicitările cu putință din lume pentru că n-au băgat în seamă absurdele aberații ale ”măsurilor”  jocului fără spectatori la meciuri și au mers la teren, reconectându-se pe viu sportului rege. Și să tot fi fost spre 200 de amatori de fotbal în tribune pe ”Hristo Stoichkov” din Dudeștii Vechi, o binemeritată palmă pe obrazul impunerilor normative ilegale și profund nesănătoase de la A la Z.    

Care va să zică…        

ACS  Pobeda Stár Bišnov – CS Timișul Șag 2-1 (1-0)

Au marcat: Rocky Tranculov (min. 31) şi Raul Costescu (min. 68), respectiv Armin Şultz (min. 55).

1-0 putea veni mai repede, localnicii ratând o lovitură de la 11 metri în minutul 7 prin Rocky Tranculov.

În minutul 70, jucătorul de rezervă al Pobedei, George Gurgus, a văzut cartonaşul roşu pentru injurii adresate arbitrului asistent. Iar Alexandru Baranyi a fost eliminat de la vizitatori în minutul 87, pentru acumularea de cartonaşe galbene. 

La sfârşitul meciului, echipa câştigătoare a fost premiată de reprezentantul AJF Timiş la faţa locului, Ionel Poclid, care a împărţit jucătorilor medalii, tricouri şi o minge, semn că forul județean chiar s-a luat în serios în crezul că ar fi organizat un campionat al Diviziei D Timiș cu decernare de distincții.

Lotul de jucători folosit de Pobeda i-a reunit pe Gheorghe Stoianov, Rocky Tranculov, Toma Budur, Răzvan Solomon, Sorin Oneț, Răzvan Popovici, Cosmin Bogdan, Toni Ciocani, Raul Briciu, Daniel Vasilcin, Raul Boboiciov, Dan Rațiu, Raul Costescu, Alexandru Ienovan, Valentin Grigore, Patrick Paraliov, Ioan Ciocani, George Gurgus, Ioan Boboiciov, Ioan Kalapis și Patrick Paraliov.

Și un clișeu cu roșu-alb-verzii din cursul traseului lor cu 8 testări spre locul I în cele 23 de zile, la Topolovățu Mare, surprins de Lucian Ionescu.

În celelalte jocuri ale testării cu numărul 9 în ”Daciada Covrig-1984 pe Repede Înainte”, alias Divizia D Timiș, victorii la zero sâmbătă la matineu…  

CS Phoenix Buziaş – AS Avântul Topolovăţu Mare 3-0 (3-0).

Cele trei goluri au fost marcate de: Florin Nanu (min. 18), Mădălin Stancu (min. 27, din lovitură de la 11 metri) și Caius Marta (min. 35).

 CSC Peciu Nou – CS Comloşu Mare 1-0 (0-0).

Unicul gol al meciului a fost marcat de Alexandru ”Jardel” Martinov cu opt minute înainte de final, sub privirile noului antrenor al Dumbrăviței, Cosmin Stan. Iar în ultimul minut de joc antrenorul Daniel Rupa a fost eliminat pentru proteste. Și cu acest succes gazdele au încheiat pe locul secund, cu 19 puncte. 

CS Unirea Sânnicolau Mare – CSU Universitatea de Vest din Timişoara 0-4 (0-1).

Cele patru goluri pentru ”studenții” cu antrenor-jucător au fost marcate de Alin Pîrjol (min. 44), Adrian Negruţ (min. 61), Patrick Niţă (min. 70) şi Marco Contescu (min. 81).

CSC Dudeştii Noi a stat, încheind participarea în testarea de joi.

Iar duminică începe ”Daciada II Guvid-1984 pe Repede Înainte”, alias liga a V-a ”Județ”, cu două serii a câte 6 respectiv 7 formații, una fiind din eșalonul șase, de ”Promoție”. 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = patru

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: