Pobeda egalează de două ori, ”dubla” lui Valentin Grigore aduce victoria ”bulgarilor” și primul succes timișean acasă în jocurile directe cu arădene: 3-2 (0-1) cu Crișul

Întâlnirea formațiilor care în primele două etape au pierdut acasă și au învins în deplasare în propriul județ a adus vineri seară victoria Pobedei Star Bîșnov, 3-2 (0-1) pe ”Hristo Stoichkov” din Dudeștii Vechi după 0-1 înaintea pauzei și 1-2 vreme de un sfert de oră pentru CS Crișul Chișineu Criș începând din minutul 63, finalul aparținând ”bulgarilor”, mai preciși de la punctul cu var, spre deosebire de vizitatori în primul sfert de oră, și decisivi prin Valentin Grigore, autor al unei ”duble”.

Pobeda Star Bîșnov – CS Crișul Chișineu Criș s-a încheiat 3-2 (0-1) în Timiș, primă victorie acasă a cluburilor bănățene în întâlnirile directe din noul campionat al Ligii 3 cu grupările arădene, în etapa a III-a, la a doua încercare, după Phoenix Buziaș – Progresul Pecica 2-2 săptămâna trecută la Carani. 

S-a înscris adesea și la Dudeștii Vechi, însă nu încă din prima repriză, când, în minutul 14, căpitanul ”bulgarilor”, Briciu, l-a faultat în careu pe Haloș. portarul Gyuri Stoianov apărând însă ca în zilele sale cele mai bune lovitura de la 11 metri executată de Dinu pe jos, în dreapta. Rămânea 0-0.

Nu însă până la pauză, Crișul deschizând totuși scorul în minutul 42, 0-1 prin Cătălin Barbu, în încercarea celor din Chișineu Criș de a reedita succesul în deplasare din runda inaugurală, cu 1-2 la Pecica, dar și de a da uitării eșecul de săptămâna trecută, 1-4 acasă cu nou-promovata ineuană.

Cu ”bulgarii” săi în dezavantaj, Daniel Vasilcin a lăsat brusc pe bancă ”ranița de mareșal” a antrenorului și a intrat înaintea pauzei în rol de jucător, pauză ca sfetnic bun, Valentin Grigore egalând deja în minutul 47, ”cap” din 6 metri la cornerul antrenorului-jucător: 1-1.

Stoianov n-a mai avut însă ce să facă în minutul 62, singur față în față cu Barbu, 1-2, iar Pobeda era apăsată de spectrul unui nou eșec pe teren propriu, după acel 1-4 în runda inaugurală cu ghirozenii.

Vasilcin a efectuat o schimbare și spre mijlocul părții secunde iar în minutul 68 a ochit transversala cu o lovitură liberă de la aproape 30 de metri, prevestitoare a egalării, tot dintr-o fază fixă.

A mai intrat pentru ultimul sfert de oră și Gînju iar în minutul 77 a survenit și egalarea, semnată de Vasilcin din lovitură de la 11 metri, acordată în urma unui henț în careu: 2-2.

N-avea să rămână așa, Pobeda învingând a doua oară la rând, după 1-2 la Periam, de astă dată prin a înscrie chiar de 3 ori, așadar în progresie de la o etapă la alta, un gol, două, trei, astăzi grație unei alte incursiuni a lui Vasilcin, în minutul 82, din jumătatea proprie de teren, trimițându-i lui Lungu, care l-a servit pe Grigore, autor al ”dublei”: 3-2.

”Am luptat foarte mult și suntem la fel de bucuroși că i-am făcut fericiți pe cei peste 200 de spectatori” a remarcat la final Daniel Vasilcin. Pregătindu-i pe ”bulgari” pentru vizitarea Caraniului în etapa a patra, la duelul cu nou-promovata Buziașului. Programul rundei viitoare, pe coloana clasamentelor la zi. 

*

Pobeda: Stoianov – Miculescu (minutul 42, Vasilcin), Cochințu (65, Solomon), Lungu. Bîrloveanu, Angheli (89, Bălace), Briciu – cpt., Paunchici, Budur, Vincu (72, Gînju), Grigore.

Rezerve: Jurca – Kalapiș, Vegh, Ghiuruțan, Boboiciov.

Crișul Chișineu Criș: Iliescu – Haloș, Hreniuc (minutul 84, Gavrilaș), Bortiș, Siminic, Dinu, Iuga (73, Jianu), G. Grigore (84, Moise), Pașca, Toboșaru, Barbu (69, Burlă).

Antrenor: Dan Stupar.

În duelul timișean din etapa a III-a, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – Avântul Periam 4-0, pe când cealaltă întâlnire arădean-bănățeană a fost tranșată de oaspeți, ACB Ineu – Phoenix Buziaş  1-2 (1-1): Florea (22 – lovitură de la 11 metri) – Nicolescu (38), Birău (76). Detalii, în consemnări anterioare.

În duelul direct arădean, ACS Progresul Pecica – Gloria Lunca-Teuz Cermei 3-2 (1-2: Puie 24, Capătă 69, Arsene 89 – Șimăndan 39, Varga 42), învinșii rămânând singurii încă fără punct.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: